Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Ολα ανοικτά για την Α1 και την Α2

Κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για το τι θα ισχύσει στη νέα σαιζόν για τον τρόπο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων Α1 και Α2 Εθνικής κατηγορίας .
Οι ομάδες της  Α1 επιμένουν να μην πέφτει καμμία ομάδα απο το πρωτάθλημα για 2 χρόνια και για την Α2 η πρόταση ,για περικοπές στα έξοδα ,είναι να πραγματοποιηθεί σε 3 Ομίλους των 8 ομάδων ο καθένας .
Αυτή η εικόνα παραπέμπει σε υποβάθμιση της εικόνας του γυναικείου βόλει αλλά δυστυχώς τα λάθη αν όχι και τα εγκλήματα των προηγούμενων ετών κι οι αλόγιστες δαπάνες όπως κι οι τρελές υποσχέσεις ,έφεραν το όμορφο αυτό σπορ  σε δύσκολη θέση .
Θέση μου είναι  ότι δεν υπάρχουν αδιέξοδα .Αυτό πιστεύουμε όλοι όσοι είμαστε στον Πορφύρα .
Χρειάζεται λογική και καλός προγραμματισμός ,όπως και πρόβλεψη για την επόμενη ημέρα.
Αλλά ο πανικός είναι κακός σύμβουλος και δεν βοηθά σε τίποτα.
Ο τραγέλαφος των κακών διοικητικών επιλογών και της ατελείωτα δημοσιουπαλληλίστικης νοοτροπίας πολλών προπονητών έφεραν το σπορ σε αυτό το σημείο αφού οι υπερβολές όπως κι η αδιαφορία πληρώνονται.
Ποιός θα πρέπει ,άραγε ,να δώσει εξηγήσεις γιατί εδώ και 5 ,τουλάχιστον ,χρόνια δεν έχουν αναδειχθεί παρά ελάχιστες νέες αθλήτριες στο γυναικείο βόλει κι έτσι κάθε σαιζόν ανακυκλώνονται ουσιαστικά τα ίδια πρόσωπα ,λες κι ο χρόνος σταμάτησε ;
Εντέλει ,τα χιλιάδες κοριτσάκια που είναι στις Ακαδημίες τα έχουμε μόνο για τη συνδρομή,ώστε να συμπληρώνουμε τα έξοδα για τα οδοιπορικά της γυναικείας ομάδας ;
Μου φαίνεται ότι ήλθε η ώρα να σπάσουν αβγά αλλά ομελέτα πρέπει να γίνει .
Γιατί διαφορετικά ή πρέπει να...βαλσαμώσουμε τα κορίτσια που σήμερα παίζουν κι είναι σε καλό επίπεδο ή οφείλουμε να παραδεχθούμε όλοι ότι είμαστε ανεπαρκείς .
Δεν μπορεί να φταίνε συνέχεια τα σχολεία , η κακή νοοτροπία ,ο αέρας ,η σκόνη, η μπάλλα....
Κάτι δεν γίνεται καλά .
Προσοχή μόνο μήπως εδώ που έχουμε φθάσει ,διαλυθεί όλο το σύστημα λόγω έλλειψης ψυχραιμίας.

Ν.Δελ.