Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Τι θα γίνει με τις επιχορηγήσεις;

Εκείνοι που συμβούλευσαν τον ΓΓΑ κ.Μπιτσαξή να θεσμοθετήσει μία σειρά απο ...17 προυποθέσεις που είναι απαραίτητες ώστε να πάρει ένα ερασιτεχνικό σωματείο την επιχορήγηση που δικαιούται ,πρέπει να σκέφθηκαν ότι με αυτόν τον τρόπο θα προκαλέσουν τεχνητή καθυστέρηση ώστε να αργήσουν να δώσουν τα χρήματα που δικαιούνται τα σωματεία αλλά και να αποφύγουν να δώσουν την επιχορήγηση σε πολλά σωματεία τα οποία δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και τα περιμένουν όλα απο 2-3 ταλαίπωρους που δεν πάνε όλο  το μισθό στο σπίτι αλλά τον κρύβουν απο την γυναίκα τους για να αγοράσουν μπάλλες και να προπονηθεί η ομάδα τους .
Αυτά είναι τα σωματεία --φαντάσματα .Που υπάρχουν σε έναν βαθμό αλλά όχι σε αυτόν στον οποίο επιχειρούν να  παρουσιάσουν ...
Τι φταίνε τα άλλα σωματεία που σαφώς και δεν είναι ανύπαρκτα αν δεν μπορεί η ΓΓΑ να κάνει το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου .Να ζητήσει ,με ποινικά μέτρα ,εκκαθάριση των μητρώων σωματείων των Ομοσπονδιών .
Εαν πέρα απο την τεχνητή καθυστέρηση ,γιατί τα ταμεία του κράτους είναι άδεια και δεν υπάρχει μία,φοβούνται οι της Πολιτείας ότι τα σωματεία θα...ξοδέψουν το ...άφθονο χρήμα μόλις το πάρουν ,τότε έχουν μία καλή λύση .Αφού μας λένε να δηλώνουμε τους προπονητές μας για να προχωρήσουν σε άλλα μέτρα ,οικονομικού χαρακτήρα ,ας αναλάβουν να τους πληρώνουν απευθείας .
Εάν μάλιστα δεχθεί η Πολιτεία να πληρώνει τους προπονητές στις υποδομές του τμήματος βόλει του Πορφύρα εμείς δεσμευόμαστε να μην  πάρουμε συνδρομή απο έστω ένα παιδί .
Αλλά να τους πληρώνετε ,όπως εμείς κι όχι να έχετε τους ανθρώπους στη δίαιτα όπως κάνετε με τα προγράμματα στα οποία οι γυμναστές ταλαιπωρούντια για να πληρωθούν μετά απο χρόνια  ή όπως πράττετε και με τις επιχορηγήσεις .
Το Σύνταγμα ορίζει  ότι το κράτος οφείλει να βοηθά τον αθλητισμό κι ότι όλοι έχουν δικαίωμα στην άθληση.
Ετσι ; Με την κοροιδία και την ολιγωρία ;


Ν.Δελαγραμμάτικας