Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Αλλαγή σελίδας στον Πορφύρα

Στον αθλητισμό, ειδικά τον ερασιτεχνικό, αυτόν όπου προσπαθείς να βοηθήσεις την ομάδα και τα παιδιά της γειτονιάς σου, την οποία κι εσύ αγαπάς απο μικρός, το συναίσθημα είναι πάνω απο όλα, γιατί, αλλιώς, με τη λογική, δεν υπάρχει λόγος να μπλέξεις και φυσικά να μένεις....
Η καθημερινότητα σε μία ομάδα βόλει Γυναικών, με τις χίλιες ιδιαιτερότητες, είναι δύσκολη όσο και σύνθετη.
Θέλεις να αισθάνεσαι ότι μιλάς με τους άμεσους συνεργάτες σου, με τους ανθρώπους που είσαι μαζί και να θεωρείς ως δεδομένο ότι μπορείς να συνεννοηθείς, να μιλήσεις σε περιβάλλον εμπιστοσύνης, να προγραμματίσεις, να σχεδιάσεις, να κουβεντιάσεις ανθρώπινα, γιατί στη ζωή δεν υπάρχει, προφανώς, μόνο το βόλει.
Με τον Κώστα Γκούντα, τα πήγαμε ΑΡΙΣΤΑ σε αυτά τα 2 χρόνια που είμαστε μαζί στον Πορφύρα.
ΑΡΙΣΤΟΣ χαρακτήρας, ΗΘΙΚΟ στοιχείο, ΕΝΤΙΜΗ προσωπικότητα, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ προπονητής.
Περάσαμε καλά, η ομάδα ανέβηκε κατηγορία ως πρωταθλήτρια, εφέτος τερματίσαμε δεύτεροι στην Α2 με μόλις δύο ήττες στο παθητικό μας κι αυτές όχι απο την ομάδα που βγήκε πρώτη. Σε αυτά τα 2 χρόνια, ο Πορφύρας έχασε μόλις 3 φορές, έπαιξε όμορφο βόλει, χάρη στην καλή καθοδήγηση και το άρτιο και πλήρες έμψυχο υλικό, κέρδισε σε ουσία κι εντυπώσεις.
Παράλληλα, στις Νεάνιδες και τις Κορασίδες, επίσης, έγινε σωστή δουλειά απο τον Κ.Γκούντα, ο οποίος επίσης είχε την ευθύνη τους.
Ολα τα ωραία, πάντως, έχουν ένα τέλος.
Μετά απο τις συζητήσεις που είχαμε με τον Κώστα, έπειτα απο την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, καταλήξαμε απο κοινού στην απόφαση ότι, για την παρούσα φάση, το προτιμότερο  είναι να μην ανανεωθεί η συνεργασία μας και για τη νέα αγωνιστική περίοδο.
Αυτό δε σημαίνει ότι έχουμε παράπονα απο τον Κώστα ή εκείνος απο εμάς.
Φίλοι γίναμε, φίλοι παραμένουμε, μαζί θα συνεχίσουμε να είμαστε οι δρόμοι μας δεν αποκλείεται να ταυτισθούν ξανά κι εντός γηπέδου, στον Πορφύρα μας.
Εκτιμούμε τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τον ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ Κώστα Γκούντα και του ευχόμαστε το καλύτερο για τον ίδιο και τη θαυμάσια οικογένεια του.
Μας βοήθησε αλλά κι εμείς του προσφέραμε σωστές συνθήκες, συνέπεια, ενδιαφέρον ( στα όρια της υπερβολής...), σπουδαία, τα καλύτερα κατά την άποψη μας, ''εργαλεία'' για να κάνει τη δουλειά του, αθλήτριες υψηλού επιπέδου, διαμάντια πραγματικά.
Λάθη έγιναν. Απο κάθε πλευρά. Αλλοίμονο αν είμαστε όλοι αλάθητοι μέσα σε μία διετία πρωταθλητισμού....
Ζητήσαμε απο τον Κώστα να κάνει μία δήλωση, μετά απο το τέλος του αγώνα Κορασίδων Ευρυάλη--Πορφύρας, τον τελευταίο επίσημο για τον Πορφύρα στην εφετινή σαιζόν.
Η ακριβής τοποθέτηση του Κώστα, όπως θέλησε να τη διατυπώσει ο ίδιος.
''Σήμερα ολοκληρώθηκε ένας επιτυχημένος κύκλος 2 χρόνων με την γυναικεία ομάδα του Πορφύρα. Είμαι σίγουρος πως η επόμενη μέρα θα βρεί τον Πορφύρα ακόμα πιο δυνατό αγωνιστικά, να ολοκληρώνει πάντα τους στόχους που θέτει. Εγώ θα είμαι εκεί να χειροκροτώ και να χαίρομαι τις προσπάθειες των αθλητριών του. Θέλω να ευχαριστήσω όλη τη διοίκηση του τμήματος Γυναικών, τις αθλήτριες και τους φιλάθλους για τη στήριξη που παρείχαν σε μένα, καθόλη τη διάρκεια της συνεργασίας μας. Τα καλύτερα έρχονται για την ομάδα του Πορφύρα''.
Απο σήμερα λοιπόν, το τμήμα βόλει Γυναικών του Πορφύρα αλλάζει σελίδα.
Θα κινηθούμε για την αναζήτηση προπονητή.
Η ομάδα μας θα είναι, σε επίπεδο αθλητριών, ίδια κι ακόμα καλύτερη σε σχέση με την εφετινή σαιζόν. Με τον ίδιο χαρακτήρα και με το ίδιο μέταλλο.
Ο στόχος μας είναι να μείνουμε ψηλά και παράλληλα να αναπτύξουμε τις υποδομές μας, ακόμα περισσότερο, ώστε να προετοιμάσουμε την επόμενη ημέρα.
Πρωτεύει, ωστόσο, να διατηρήσουμε τη λειτουργικότητα μας, να είμαστε νοικοκυρεμένοι, ειλικρινείς, συνεπείς, τίμιοι με τους ανθρώπους, γιατί μόνο έτσι θα διατηρηθεί ο Πορφύρας σε υψηλό επίπεδο και δε θα έχει τον χαρακτήρα του περαστικού.....
Στον αθλητισμό, δεν είναι πολύ δύσκολο να δημιουργήσεις, αντίθετα, είναι εξαιρετικά επίπονο να μείνεις στον αφρό, να συνθέσεις ρεαλισμό και συναίσθημα, να φροντίσεις για τη σωστή διαχείριση ανθρώπινων πόρων και αντοχών.
Ο Πορφύρας αντέχει και προχωρά.
Αλλά, ο Πορφύρας θα συνεχίσει να χτίζει πάνω στην αλήθεια και στην αξιοπρέπεια, όχι με το ψέμμα και τις υποσχέσεις που είναι αδύνατο να υλοποιηθούν.
Το τμήμα είναι σαν το σπίτι μας. Και στο σπίτι μας, όλοι οι γονείς που ασχολούμαστε με το βόλει Γυναικών του Πορφύρα, είμαστε νοικοκύρηδες σε όλα.
Και με όποιους τον αγαπούν κι εκτιμούν αυτό που πρεσβεύει αυτός ο σύλλογος, αυτή η ομάδα, αυτό το τμήμα, δε θα χαθούμε.

Ν.Δελαγραμμάτικας

Υ.Γ.
Κώστα, επειδή εγώ σε...ζάλιζα καθημερινά, προσωπικά, σου οφείλω ένα ''ευχαριστώ''. Και  συγγνώμη, για τις περιπτώσεις που σε κούρασα απο την αγάπη στην ομάδα...Η μπυρίτσα, την επόμενη εβδομάδα, ασφαλώς, στο ''Λιοντάρι''....