Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Υπάρχει στη ζωή κι η ΗΘΙΚΗ

Το τμήμα βόλει Γυναικών του ΑΟΦ Πορφύρας προχώρησε, στις 12 Μαρτίου, σε αναφορά προς την ΕΟΠΕ απο την οποία, ως υπερκείμενη αρχή και θεματοφύλακας του αθλήματος αλλά και διοργανώτρια των πρωταθλημάτων, ζήτησε να διερευνήσει το θέμα της συμμετοχής της αθλήτριας του σωματείου Ιωνες, Ευδοξίας Αργυροπούλου, σε 2 πρωταθλήματα, στην ίδια σαιζόν, δίχως να πληρούνται οι απαραίτητες προυποθέσεις.
Δημοσιοποιήσαμε την αναφορά μας, επιπλέον ζητήσαμε όπως υπάρξει μέριμνα, απο την Ελληνική και την Παγκόσμια Ομοσπονδία για τον καταλογισμό ευθυνών και την επιβολή κυρώσεων, όπου προβλέπονται κι απαιτούνται.
Οι εξελίξεις, κατέδειξαν ότι η αναφορά μας ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΗΣ.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με την Ελληνική Ομοσπονδία, σε κορυφαίο επίπεδο, λάβαμε την εξής ενημέρωση.
Η ΑΓΓΛΙΚΗ Ομοσπονδία βεβαίωσε την Παγκόσμια Ομοσπονδία όπως και την Ευρωπαική ότι η αθλήτρια Αργυροπούλου αγωνίσθηκε στο ΕΠΙΣΗΜΟ, ΕΘΝΙΚΟ πρωτάθλημα της χώρας, με το σωματείο LONDON POLONIA.
ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ παραδέχθηκαν ότι ΕΓΙΝΕ ΛΑΘΟΣ  κι ότι ΚΑΚΩΣ αγωνίσθηκε η Αργυροπούλου στο πρωτάθλημα τους, χωρίς τα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ πιστοποιητικά απο την Ελληνική Ομοσπονδία.
Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ θα επιβάλλει τις δέουσες κυρώσεις στην Αγγλική Ομοσπονδία. Για τέτοιες περιπτώσεις προβλέπεται ποινή 30.000 ελβετικών φράγκων.
Η ΑΘΛΗΤΡΙΑ Αργυροπούλου, εγκαλείται για αντικανονική και παράτυπη συμμετοχή στο αγγλικό πρωτάθλημα και θα κληθεί σε απολογία απο την Παγκόσμια Ομοσπονδία, προκειμένου να δώσει τις εξηγήσεις της.
Η ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ κινδυνεύει με ποινή αποκλεισμού, απο ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ενός έτους.Την ποινή είναι αρμόδια να επιβάλλει η Παγκόσμια Ομοσπονδία.Με διεθνή ισχύ.
ΣΥΜΦΩΝΑ με την Ελληνική Ομοσπονδία, το θέμα της αναφοράς του Πορφύρα και των εξελίξεων που ακολούθησαν, συζητήθηκε την περασμένη Παρασκευή στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΟΠΕ, δεν υπάρχουν κυρώσεις για το σωματείο Ιωνες, με το οποίο αγωνίσθηκε απο τον Ιανουάριο του 2013, η Αργυροπούλου, η οποία--αναμφίβολα--είχε νόμιμο δελτίο με τους Ιωνες.

Σε αυτό το σημείο, ολοκληρώνεται η ενημέρωση που μας δόθηκε απο την ΕΟΠΕ.
Τα, ΑΡΧΙΚΑ, σχόλια απο τον Πορφύρα είναι τα εξής.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ στιγμή, ζητήσαμε να υπάρξει διαφάνεια και νομιμότητα.
ΦΕΡΑΜΕ ΣΤΟ ΦΩΣ μία παρατυπία. Επιβεβαιωθήκαμε πλήρως.
ΑΝ ΚΑΙ  μας έλεγαν ότι κάνουμε λάθος, ότι η αθλήτρια αγωνίσθηκε σε κολλεγιακό πρωτάθλημα, τα στοιχεία που βρήκαμε, ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑΝ.
Η ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΣΦΑΛΜΑΤΟΣ απο τους Αγγλους, τους τιμά, δείχνει παράλληλα ότι ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΟΧΟΙ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ και για αυτό νομικά και φυσικά πρόσωπα βρέθηκαν στη θέση του κατηγορούμενου κι απολογούμενου.
ΣΤΟΝ ΠΟΡΦΥΡΑ, αισθανόμαστε ΗΘΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΜΕ με ΑΠΟΛΥΤΗ υπευθυνότητα και να που ΟΛΟΙ ΠΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ τι έγινε.
Η ΘΕΣΗ  ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ περί μη ευθύνης του σωματείου Ιωνες, είναι στην κρίση της κοινής γνώμης, με δεδομένο ότι ΔΗΜΟΣΙΑ, απο τις 12 Μαρτίου, ΟΛΟΙ γνώριζαν (  ακόμα κι αν δεν ήξεραν...), τι ακριβώς συνέβαινε και καθείς ανέλαβε τις ευθύνες του, πήρε τα ρίσκα του.
Αυτά, θα καταλάβετε ότι δεν είναι και τα μόνα ερωτηματικά...
ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΟΧΗ, αλλά, αυτή περιορίζεται.
Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ να ανακαλέσει την ένσταση του, αφορά το συγκεκριμένο σωματείο. Η διοίκηση του επέλεξε να την υποβάλλει, η διοίκηση του ανακοίνωσε ότι δεν την υποστηρίζει. Δε μας αφορά. Ο Αστέρας ξέρει καλύτερα τι έγινε αυτές τις ημέρες, τι συζητήθηκε, ποιό ενδιαφέρον υπήρξε, ποιές σκέψεις επικράτησαν κι αποφασίσθηκε η στροφή.... Εμείς  στεκόμαστε σε αυτήν μόνο για 1 λόγο.
Κατά τον Αστέρα, η ΕΟΠΕ τον ενημέρωσε για την εξέλιξη με την Αργυροπούλου και την Αγγλική Ομοσπονδία, την Τρίτη 2 Απριλίου.
Μία διόρθωση. Επειδή, ξέρουμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ, σίγουρα δε πιο πολλά απο όσα γράφουμε, αυτή η ενημέρωση δόθηκε απο την Ομοσπονδία στον Αστέρα, την Δευτέρα 1 Απριλίου. Τι μεσολάβησε μέχρι την Τετάρτη 3 Απριλίου και την ανάκληση της ένστασης του Αστέρα ;
ΑΠΟΡΟΥΜΕ βεβαίως,  για το γεγονός ότι ενώ η Ομοσπονδία είχε λάβει γνώση της απαντήσεως της Αγγλικής Ομοσπονδίας προς την Παγκόσμια Ομοσπονδία, απο την Παρασκευή, πληροφόρησε τον Πορφύρα, που είχε προχωρήσει στη σχετική αναφορά, μόλις το μεσημέρι της Τετάρτης, κατόπιν δικής μας τηλεφωνικής επικοινωνίας. Και στον Αστέρα είχε ειπωθεί απο την Δευτέρα, τι ίσχυε. Παράδοξο....
ΑΚΟΜΑ, επειδή ορισμένοι, μιλούν με την γλώσσα της ανακρίβειας.
Τον Μάιο του 2010, 3 χρόνια πριν, ο Πορφύρας είχε καταθέσει ένσταση κατά της   Φιλίας Ηλιούπολης, για αντικανονική συμμετοχή των αθλητριών Βίλντε, Καλτουρμίδου σε αγώνα πλαίυ οφφ ανόδου με αντίπαλο την ομάδα μας.
Η ένσταση μας απορρίφθηκε απο την ΕΣΠΕΔΑ, που ήταν αρμόδια.
Ουσιαστικά, η ΕΣΠΕΔΑ είχε αποφύγει, τότε, να πιάσει την καυτή πατάτα.
Προσφύγαμε στο ΑΣΕΑΔ (  συνολικά, ξοδέψαμε τότε 1.700 ευρώ ) μόνο για την Βίλντε.
Είχε, ήδη, επισημανθεί  ότι η Καλτουρμίδου ΚΑΚΩΣ αγωνιζόταν στη Φιλία, όπου βγήκε δελτίο της  ενώ ακόμα δεν είχε σταλεί στην ΕΟΠΕ, η αίτηση διαγραφής της με τη διαδικασία ''εκ παραδρομής'', απο τον Αιαντα Ευόσμου....
Ομως, μας είπαν ότι έπρεπε να είχαμε κάνει την ένσταση μέσα σε 8 ημέρες, απο την πρώτη συμμετοχή της απέναντι στον Πορφύρα, όχι στη διάρκεια του δεύτερου γύρου, όταν πληροφορηθήκαμε την παρατυπία. Προσχήματα.
Με την Βίλντε, η κατάσταση δεν ήταν δυνατό να ανατραπεί τόσο απλά.
Επαιζε στη Φιλία, πήγε στην Αμερική για σπουδές, αγωνίσθηκε σε ομάδα Πανεπιστημίου στο Τέξας στο πρωτάθλημα το οποίο είναι το ΕΠΙΣΗΜΟ κι ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ των ΗΠΑ, όπου δεν έχουν συλλόγους βόλει.
Γύρισε   η Βίλντε μόνο για 1 μήνα στην Ελλάδα, για να αγωνισθεί κόντρα στον Πορφύρα.
Εκτός των άλλων, κακώς της είχε ανανεώσει το δελτίο η Ομοσπονδία, επειδή, ως υπήκοος άλλης χώρας, έπρεπε να προσκομίσει δικαιολογητικά μόνιμης παρουσίας στη χώρα μας, για εργασία ή σπουδές. Απο που να τα έφερνε, απο  το Τέξας ;
Στο ΑΣΕΑΔ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ η ΥΠΟΘΕΣΗ. Πήραμε διορία για υπομνήματα, καταθέσαμε και μετά απο...2 μήνες μας είπαν ότι απορρίφθηκε η προσφυγή μας, ως ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΗ.
Πρωτάκουστο, παράδοξο, πρωτοφανές....
ΧΑΣΑΜΕ την υπόθεση, γιατί το ΑΣΕΑΔ ΑΠΕΦΥΓΕ να βγάλει απόφαση.
ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΕ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΑΤΕΝΤΑ, σύμφωνα με την οποία ενημερωθήκαμε απο το ΑΣΕΑΔ ότι υπολόγισε όχι την ημερομηνία αποστολής, με συστημένο απο τα ΕΛΤΑ Πειραιά, αλλά, την ημερομηνία κατά την οποία πρωτοκολλήθηκε απο την Γραμματέα του ΑΣΕΑΔ...Αυτή την απάντηση την είχε υπογράψει ο τότε Πρόεδρος Εφετών.
ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΑΜΕ να δώσουμε κι άλλα χρήματα κι έτσι δε συνεχίσαμε, ζητώντας αναψηλάφηση απο άλλο τμήμα του ΑΣΕΑΔ, όπως είχαμε δικαίωμα.Κι η Φιλία πήρε το πρωτάθλημα...
Ο ΠΟΡΦΥΡΑΣ επέλεξε να ασχολείται ΣΟΒΑΡΑ με ένα χώρο όπου, κατανοούμε ότι υπάρχει νοοτροπία αλλά και σκεπτικό που μας βρίσκουν, συχνά, ΑΝΤΙΘΕΤΟΥΣ.
ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΝΟΧΛΟΥΜΕ.
ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΕΙΔΙΚΑ ΕΦΕΤΟΣ, ΞΑΦΝΙΑΣΑΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ...
Κάτι, προφανώς, δεν γίνεται σωστά.
Μόνο που δεν είμαστε εμείς εκείνοι οι οποίοι κάνουν τα λάθη...
Ζητάμε, απλώς,  να παίζουμε ΟΛΟΙ, ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ.
Θεωρούμε ότι ενοχλούμε, γιατί πετάμε βότσαλο στη λίμνη, αλλά, το πρόβλημα δεν είναι το βότσαλο, αλλά, το νερό που στερεύει στη λίμνη....
Τα ξαναλέμε. Κι αύριο, ημέρα είναι.
Προς το παρόν, διαβάστε καλά για να καταλάβετε και επανερχόμαστε.
Με την ίδια ΠΡΟΣΟΧΗ στις λέξεις.




Ν.Δελαγραμμάτικας