Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Κερδίσαμε, δε χάσαμε....

Τυπικά, στη λογική του φύλλου αγώνα, ο Πορφύρας ηττήθηκε από την ΑΕΚ με 3-1 σετ στο Σαλπέας, σε αγώνα για το πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας στο Βόλει Γυναικών ( 18-25, 23-25, 26-24 , 17-25 ).
Ουσιαστικά, κέρδισε.
Και αυτή η αναφορά δε μειώνει σε τίποτα τη δίκαιη νίκη της ΑΕΚ, στην οποία δίνουμε τα συγχαρητήρια μας, όπως πάντα θα θέλαμε να δίνει και σε εμάς τα δικά της κάθε ομάδα με την οποία αγωνιζόμαστε.
Η αλήθεια είναι ότι  :
ΓΙΑ ακόμα μία φορά, αναγνωρίσθηκε η μαχητικότητα, η αξιοσύνη, η αφοσίωση και το ταλέντο της ΟΜΑΔΑΣ του Πορφύρα. Κοντράραμε στα ίσια την ΑΕΚ που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο βόλει Γυναικών και αναμφίβολα μεγαλύτερη εμπειρία της κατηγορίας.
ΑΠΟΔΕΙΞΑΜΕ ότι η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ της ΟΜΑΔΑΣ, είναι πάνω από όλα και την υπηρετούμε ως αρχή, με σεβασμό, συνέπεια, ευχαρίστηση και προσοχή.
ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ τα παιδιά της ΟΜΑΔΑΣ, πάμε με τον σταυρό στο χέρι, αλλά, κανείς δε θα πεί ότι τον κοροιδέψαμε ή παίξαμε με τη νοημοσύνη του. Συνεχίζουμε να χτίζουμε έντιμες σχέσεις, αντί να οικοδομούμε πάνω στο ψέμα, τακτική που δίνει πρόσκαιρα πλεονεκτήματα, αλλά, μακροπρόθεσμα σε ξεγυμνώνει, όχι απλώς σε εκθέτει.
ΠΗΡΑΜΕ τα εύσημα -και-από την ΑΕΚ και τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας, όχι μόνο για την εμφάνιση μα και για την ΑΨΟΓΗ διοργάνωση.Μη ξεχνάτε ότι μόλις 3 ημέρες πριν αρχίσει το πρωτάθλημα, βρεθήκαμε στην Α1 Εθνική, όμως, ΣΕ ΟΛΑ, λειτουργούμε με οργάνωση που δημιουργεί την αίσθηση ετοιμότητας χρόνων. Με ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ, χάρη στους ΓΟΝΕΙΣ του τμήματος, καθώς, ούτε περιμένουμε μα ούτε και θέλουμε βοήθεια από άτομα που δεν είναι στην ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ μας.
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΘΗΚΕ από όλους, η ΑΠΟΛΥΤΑ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ατμόσφαιρα που δημιουργεί το κοινό του Πορφύρα, στο μικρό αλλά ζεστό γήπεδο μας. Εάν υπάρχει κοινό στην Α1 Εθνική Βόλει Γυναικών που θα πρέπει, στο τέλος της σεζόν, να βραβευθεί για τη συμπεριφορά του, αυτό είναι το κοινό του Πορφύρα.
ΒΕΒΑΙΩΣΑΜΕ ότι ο Πορφύρας ξέρει να αγωνίζεται, μα και να δημιουργεί φιλάθλους που αγαπούν το βόλει και εκτιμούν την όμορφη προσπάθεια, τον αγώνα για το σήμα, τη φανέλα, την ΟΜΑΔΑ.
ΝΑΙ, μπορεί, με περισσότερη ψυχραιμία να παίρναμε θετικό αποτέλεσμα. Προφανώς, όλα είναι μέσα στο παιχνίδι. Ούτε μπορούμε να είμαστε πάντα στο ζενίθ των δυνατοτήτων μας. Και αυτό το ''κλικ'' της επιτυχίας, δεν είναι εύκολο. Ομως, αξίζουν ΜΠΡΑΒΟ σε όλα τα παιδιά του Πορφύρα γιατί διεκδικούν το καλύτερο δυνατό. Εμείς είμαστε ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ από τον ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ τους.Μας δικαιώνουν για την επιλογή συμμετοχής στο πρωτάθλημα, όπου μπήκαμε χωρίς δικαίωμα μεταγραφών, δίχως  παράταση στην έναρξη των υποχρεώσεων μας, χωρίς καν δικαίωμα αλλαγής κλειδάριθμου για τα εντός έδρας παιχνίδια μας.
ΣΤΙΣ λεπτομέρειες, για το πως χάθηκε ένα σετ ή κερδήθηκε ένα άλλο, είναι ΜΙΚΡΟΨΥΧΟ να σταθούμε. Αλλωστε, στο βόλει, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν παίζεις μόνος σου, έστω και αν υπάρχει στη μέση το φιλέ....
ΜΕ όσα παρουσιάζει ο Πορφύρας μας στη φετινή σεζόν, με ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ και ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΨΥΧΗΣ, με ΜΠΡΑΒΟ από κάθε ομάδα που φιλοξενήσαμε, για την εικόνα που παρουσιάζουμε μέσα και έξω από τις γραμμές, με ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ, μόνο ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ θα βγεί.
ΚΑΤΙ ακόμα.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ των Τοψιδέλη-Βελώνη, ήταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ. Μπράβο και στους δύο διαιτητές που πείθουν ότι στέκονται ΘΑΥΜΑΣΙΑ στο επίπεδο της Α1 Εθνικής, καθώς, είναι ΑΚΡΙΒΟΔΙΚΑΙΟΙ, ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ και βλέπουν τους εαυτούς τους ως μέρος του παιχνιδιού, όχι ως τους πρωταγωνιστές του.
Ο ΠΟΡΦΥΡΑΣ αναγνωρίζει και ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ και τους δύο. Αν από την αρχή του πρωταθλήματος, είχαμε ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ διαιτησίες, θα είχαμε και καλύτερα αποτελέσματα σε 2-3 παιχνίδια, ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ.
Και ο έπαινος από τον ηττημένο, σε ματς με οριακές φάσεις, έχει την αξία του.
Πορφύρας (Πανδής) Χαλβατζή 3 (3/7 επ.), Ράπτη 10 (8/30 επ., 2 άσοi, 50% υπ. – 14% άριστες), Χρήστου 12 (9/43 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ, 39% υπ. – 15% άριστες), Μπούρμπη 3 (1/7 επ., 2 άσοι), Θεοχάρη 12 (10/17 επ., 2 άσοι), Καράκου 6 (4/22 επ., 2 άσοι), Σκυθιώτη -λ (23% υπ. – 23% άριστες) Γκούρα 11 (6/12 επ., 1 άσο, 4 μπλοκ), Θαλασσινού, Σιδεράτου, Παλημέρη 1 (1 άσο) 
ΑΕΚ (Ρουμελιώτης) Τσοχατζή 1 (1 άσο), Κωνσταντινίδου 20 (15/44 επ., 1 άσο, 4 μπλοκ), Ιβάνοβα 11 (9/30 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 33% υπ. – 14% άριστες), Λαμπρινίδου 22 (12/25 επ., 5 άσοι, 5 μπλοκ), Κοσμά 8 (5/24 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ, 31% υπ. – 23% άριστες), Τοντάι 6 (2/3 επ., 3 άσοι, 1 μπλοκ), Κακουράτου -λ (44% υπ. – 18% άριστες) / Κουνάδη 1 (1 άσο), Κατσαντώνη.