Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Νικηφόρο ξεκίνημα στην Α2 για τον Πορφύρα, 3-0 σετ την Αγία Παρασκευή

Ο Πορφύρας άρχισε το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας, όπως το είχε τελειώσει στην προηγούμενη παρουσία του σε αυτό, πριν από 18 μήνες ( ακολούθησε η παρουσία μας στην Α1 ) με νίκη.
Η ομάδα βόλεϊ Γυναικών του Πορφύρα επικράτησε με 3-0 σετ της Αγίας Παρασκευής στο κατάμεστο από 400 φιλάθλους της ( ανάμεσα τους 80 παιδιά της Ακαδημίας μας ) ΄΄Παναγιώτης Σαλπέας΄΄.
Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι ήλθαν κοντά μας, νομίζουμε ότι σε άριστη ατμόσφαιρα απόλαυσαν ένα εξαιρετικό παιχνίδι.
Τα σετ ήταν : 25-14, 25-12, 25-14 και ο αγώνας διήρκεσε 61 λεπτά.
Πολλά λόγια δεν χρειάζονται, η εμφάνιση ήταν θετική και ελπιδοφόρα, σεβασμός σε κάθε ομάδα με την οποία παίζουμε και με ΥΓΕΙΑ, αυτά για τα οποία παλεύουμε, θα γίνουν, εφόσον λειτουργούμε συγκεντρωμένα και δουλεύουμε παραγωγικά.
Ντεμπούτο με τον Πορφύρα για την Ιλιόνη Κελεσίδη, την Αννα Φωτεινού, την Τζίνα Ξαγοραράκη και την γεννημένη το 2000 Πετρίνα Μπουτσελάκου, που προέρχεται από την Ακαδημία της ομάδας μας.
Πετυχημένη επιστροφή για την Δώρα Γκολφινοπούλου, μετά από πολύμηνη απουσία λόγω τραυματισμού.
Εξίσου μας χαροποίησε και η άριστη επανεμφάνιση της αρχηγού μας Στέλλας Μουστάκη, μετά την γέννα της, σε ρόλο λίμπερο σε αυτό το ματς.
Νίκη γενεθλίων για την Εύη Χρήστου, η οποία έσβησε περιχαρής και συγκινημένη τα κεράκια στην τούρτα που της πήγαν στο γήπεδο μικρές θαυμάστριες της από την Ακαδημία Βόλεϊ του Πορφύρα.
Αξιοσημείωτη η παρουσία στην εξέδρα της Βίκυς Μπούρμπη, που πρόσφερε πολλά στον Πορφύρα και παραμένει πιστή οπαδός της ομάδας της καρδιάς της.
Υποδειγματική αθλητική συμπεριφορά από την Αγία Παρασκευή, στην οποία ευχόμαστε καλή συνέχεια.
Από τις 12 αθλήτριες που χρησιμοποιήθηκαν απόψε, οι 5 ( Ράπτη, Σιδεράτου, Κελεσίδη, Λιάρου, Μπουτσελάκου ) είναι κάτω των 21 ετών ενώ ο μέσος όρος ηλικίας της 12άδας, δεν υπερβαίνει τα 25 χρόνια.
Σημαντικό και ότι από τις 14 αθλήτριες του Πορφύρα, οι 5 προέρχονται από την Ακαδημία μας.
Πριν από το παιχνίδι, δόθηκαν οι αθλητικές υποτροφίες για τη φετινή σεζόν, από το τμήμα μας, σε 2 αθλήτριες μας, στην Μαρία Χονδρουδάκη και στην Ουρανία Καλογεροπούλου, γιατί είχαν την καλύτερη επίδοση στο σχολείο στην περασμένη σχολική περίοδο, με ενδεικτικό που πλησίασε το 20. Και οι δύο αγωνίζονται στις Νεάνιδες και τις Κορασίδες του Πορφύρα, πέρσι μάλιστα η Χονδρουδάκη έπαιξε και με την γυναικεία ομάδα, απέναντι στον Ολυμπιακό.
Η βράβευση τους έγινε από την αρχηγό μας Στέλλα Μουστάκη και την συναθλήτρια της Μάρα Ράπτη, που έχει αγωνισθεί με την Ακαδημία μας και φοιτά στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Πολύ καλή η διαιτησία των Μιχαήλογλου-Λιάκου.
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( Βασίλης Πανδής-Πόπη Καλλή ) : Δώρα Γκολφινοπούλου, Εύη Χρήστου, Μάρα Ράπτη, Δέσποινα Σιδεράτου, Ιλιόνη Κελεσίδη, Αννα Φωτεινού, Στέλλα Μουστάκη, Τζίνα Ξαγοραράκη, Νόβη Γκούρα, Πέννυ Καράκου, Μαριάννα Λιάρου, Πετρίνα Μπουτσελάκου, Εβελίνα Θαλασσινού, Αννα Μαρία Θεοχάρη.