Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Η επιστολή του Πορφύρα προς τον Σύνδεσμο Διαιτητών Πειραιά και την Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Αναφορικά με αναρτήσεις, για το απολύτως καταδικαστέο γεγονός που σημειώθηκε στον αγώνα των Παγκορασίδων Γ του Πορφύρα με τον Μίλωνα, εστάλη το κατωτέρω μαίηλ:

Κύριοι, αντί ανακοινώσεως σας αποστέλλουμε το περιεχόμενο της επιστολής που απεστάλη ήδη από το βράδυ του Σαββάτου, στον Σύνδεσμο Διαιτητών Πειραιά και στην Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α. από τον Πορφύρα, επιθυμώντας την δημοσιοποίηση της.
Για την συμπεριφορά και στάση του Πορφύρα απέναντι στο θλιβερό γεγονός, όπως και για το ενδιαφέρον του, μπορούν να ερωτηθούν και να βεβαιώσουν οι διαιτητές.
Το χειρότερο όλων, είναι ότι το πρόβλημα είναι συνολικό, κοινωνικό, δεν έχει χρώμα και άθλημα και αυτό όλοι το γνωρίζουν.

----------------------------------------------------------------------------------
Η επιστολή του Πορφύρα, που απεστάλη ήδη στις 22.17 του Σαββάτου, μόλις 45 λεπτά μετά την ολοκλήρωση του φύλλου αγώνα της συγκεκριμένης συναντήσεως, στον Σύνδεσμο Διαιτητών και την Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

΄΄Ο ΑΟΦ Πορφύρας εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του για την αναίτια, ανοίκεια, απρόκλητη και ασφαλώς απολύτως αδικαιολόγητη και πλήρως κατακριτέα σωματική επίθεση που δέχθηκε ο διαιτητής κ. Νικόλαος Παπαχατζής από συγγενείς, αδελφό και γονέα,  12χρονης αθλήτριας μας, μετά το πέρας του αγώνα των Παγκορασίδων Γ Πορφύρας-Μίλων.
Ζητούμε συγγνώμη για αυτή την επίθεση και εκφράζουμε την πλήρη εμπιστοσύνη και υποστήριξη μας προς τον αριστεύσαντα, ελπιδοφόρο διαιτητή, το ήθος του οποίου, σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο είναι καθολικά σαφές, δεδομένο και παραδεκτό, απολύτως δε γνωστό σε εμάς.
Ο Πορφύρας στα 28 χρόνια της ιστορίας του στο βόλεϊ, όχι μόνο ουδέποτε βίωσε τέτοια αρνητική εμπειρία σε αγώνα του, από οιονδήποτε ενδιαφέρθηκε για την ομάδα του, αλλά, αισθανόμενοι όσοι τον υπηρετούμε με γνωστή σε όλους ευπρέπεια και ήθος αναγνωρισμένα υποδειγματικό, πέραν της συγγνώμης, προχώρησε άμεσα σε αποπομπή της αθλήτριας και διαγραφής της από τον σύλλογο, από όπου αποδεσμεύεται.
Το μεμονωμένο αυτό συμβάν, το οποίο αντιμετωπίσθηκε άμεσα από τον Πορφύρα που εξέφρασε την πλήρη συμπαράσταση του στον διαιτητή, από τον οποίο ζήτησε συγγνώμη, μας δημιουργεί αισθήματα όχι μόνο θλίψης αλλά και ντροπής, καθώς, άλλα πρεσβεύουμε και άλλες αξίες υπηρετούμε.
Εκφράζουμε την πλήρη εμπιστοσύνη μας στην διαιτησία και θα ήταν τιμή μας να διευθύνει όλα τα παιχνίδια μας έως τέλος της περιόδου ο κ. Νικόλαος Παπαχατζής, ώστε να έχουμε την ευκαιρία να επιβεβαιώσουμε και στον ίδιο τις αρχές της οικογένειας του Πορφύρα.
Η πίκρα μας είναι απερίγραπτη, την κατανοούν είμεθα σίγουροι όσοι γνωρίζουν ποιοί είμαστε, όπως διαχρονικά και πολλαπλά έχει αποδειχθεί
Συμπεριφορές με έργω ή λόγω εξύβριση δεν είχαν και δεν θα έχουν ποτέ θέση στον Πορφύρα που έχει δώσει εκατοντάδες αγώνες δίχως ποτέ να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα.
Ο απόλυτος σεβασμός μας στους διαιτητές, ήταν, είναι και θα είναι αδιαπραγμάτευτος. Και για την  στάση μας επί 28 χρόνια, όπως είναι γνωστό, έχουμε κερδίσει πλήρη αναγνώριση και επανειλημμένως  δεχθεί συγχαρητήρια και επαίνους από διαιτητές και ομάδες ως σύλλογος-πρότυπο ήθους και πολιτισμού.
Στον δρόμο αυτό θέλουμε να ακολουθούν μόνον όσοι αισθάνονται ότι συμμερίζονται το σκεπτικό, την φιλοσοφία και τα έργα μας.
Η καταδίκη των αποτρόπαιων ενεργειών και η συγγνώμη μας, ασφαλώς, θεωρούνται για την κουλτούρα μας, ακέραια αυτονόητες.
Οι διαιτητές είναι αναπόσπαστο μέρος του παιχνιδιού και συμπαίκτες μας στην κοινή προσπάθεια για ευγενή άμιλλα και υγιή αθλητισμό.
Τους πρέπει μόνον ο σεβασμός΄΄