Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Να γελάσουμε τώρα ή να κλάψουμε ;





Οι συνθήκες είναι δύσκολες, ιδιαίτερες. Υπάρχει ανησυχία. Σε όλους μας.
Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι επιτρέπονται ή δικαιολογούνται παλινωδίες.
Καθώς, ειδικά σε ζητήματα που αφορούν υγειονομικές κρίσεις και τις επιπτώσεις τους σε ανθρώπους , απαιτείται αυξημένη προσοχή.
Ο κορωνοϊός σκοτώνει, αλλά, όταν διαλύονται όνειρα και ζωές και καταρρακώνεται η ψυχολογία με σκοτσέζικα ντους και πισωγυρίσματα, επίσης, υπάρχει πρόβλημα.
Σήμερα, λοιπόν,  κατά τις 6.30 μ.μ. αναρτήθηκε το εξής διευκρινιστικό κείμενο στη σελίδα της ΓΓΑ στο διαδίκτυο : 

 '' Εκ μέρους της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, διευκρινίζονται τα εξής σε σχέση με τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν, ανά περιοχή, ανάλογα με τις ανακοινώσεις της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και τις ισχύουσες ΚΥΑ υπ. αριθμ. 4829Β’/02-11-2020 και 4831Β΄/02-11-2020:

Εξαιρούνται της αναστολής: α) λειτουργία για προπονήσεις και αγώνες της Α’ κατηγορίας καλαθοσφαίρισης (Basket League), ποδοσφαίρου (Super League 1) και άλλων εγχώριων και διεθνών πρωταθλημάτων χωρίς την παρουσία θεατών ''.

Εξαιρούνται της αναστολής: α) λειτουργία για προπονήσεις και αγώνες της Α’ κατηγορίας καλαθοσφαίρισης (Basket League), ποδοσφαίρου (Super League 1) χωρίς την παρουσία θεατών ''.

Προέκυπτε, λοιπόν, ανοιχτό παράθυρο για συνέχιση των πρωταθλημάτων, στις Α1 Κατηγορίες, σύμφωνα με την ανταπόκριση στις απαιτήσεις για υγειονομικό πρωτόκολλο και τεστ αντιγόνου.

Και μετά από μισή ώρα, ακολούθησε διόρθωση, με την παράλειψη των 6 λέξεων που γεννούσαν ελπίδα, έστω, στις ομάδες της Α1 σε χάντμπολ, βόλεϊ, πόλο : 

 '' Εξαιρούνται της αναστολής: α) λειτουργία για προπονήσεις και αγώνες της Α’ κατηγορίας καλαθοσφαίρισης (Basket League), ποδοσφαίρου (Super League 1) χωρίς την παρουσία θεατών ''

Και κάπως έτσι, έκλεισε το παράθυρο....

Οσο για τις δηλώσεις του κ. Χαρδαλιά, τι να πεί κανείς....

Καταργεί με τις τοποθετήσεις του, την ΚΥΑ όπου αναφερόταν ότι θα μπορούσαν να αρχίσουν ξανά, τα πρωταθλήματα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας, με την προϋπόθεση των τεστ αντιγόνου 48 ώρες πριν από τα παιχνίδια.

Υποστήριξε ότι είναι φθηνιάρικα τα ράπιντ τεστ, αυτά δηλαδή με τα οποία καταμετρείται ο αυξημένος αριθμός των κρουσμάτων, καθώς, τα χρησιμοποιεί το κράτος...Και ζήτησε να γίνουν, οπωσδήποτε, μοριακά τεστ, γιατί αυτά θεωρεί αξιόπιστα....

Επίσης, όποιος πρόκειται να παίξει, πρέπει να ακολουθεί τα πρωτόκολλα της Σούπερ Λιγκ 1, αυτής που επιδοτείται και χορηγείται από κάθε πλευρά...

Επειδή όλα αυτά, δημιουργούν κακή εικόνα και πλήρη σύγχυση, καλό είναι να σκίσουν την ΚΥΑ, να φτιάξουν άλλη, να πάψουν να σβήνουν και να γράφουν και στο τέλος να αποφασίσουν τι θέλουν.

Η να πούν ότι η ΚΥΑ ισχύει και δεν είναι κουρελόχαρτο που ερμηνεύεται προφορικά, μετά την δημοσιοποίηση της.

Γιατί, με τα ψίχουλα στα σωματεία ( στην καλύτερη περίπτωση, αναλογικά, ανά κάθε τμήμα αντιστοιχούν, στην καλύτερη περίπτωση, 600-700 ευρώ, καθώς, πρέπει να διαιρεθούν τα 12 δις με τον αριθμό των τμημάτων αθλημάτων και όχι με τον αριθμό των συλλόγων...), μπορεί να συμβεί ότι με τους ιθαγενείς και τα καθρεφτάκια, στην εποχή των εξερευνητών, αλλά, με ( προεξοφλημένο ) λουκέτο σε όλα τα επίπεδα στον αθλητισμό, απλώς, δεν θα υπάρχουν στους επόμενους μήνες ούτε καν εκείνοι που θα μπορούσαν να δουλέψουν πάνω στην καμένη γή, ώστε να τη συνεφέρουν....

Με όλα αυτά, όλοι όσοι ασχολούμαστε με τον αθλητισμό, καταλαβαίνουμε πόσο μας υπολογίζουν και πόσο εκτιμούν τις θυσίες, πρωτίστως,  αθλητών, αθλητριών και των οικογενειών τους, αν υποθέσουμε ότι όλοι οι άλλοι είμαστε γραφικοί που απλώς πληρώνουμε το κόστος για το μεράκι μας....


Νίκος Δελαγραμμάτικας