Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Η διαφορετικότητα του Πορφύρα...


 

Γιατί παίζουμε Κυριακή με τις Κορασίδες Α ( για τη φάση των 8 καλύτερων ομάδων της ΕΣΠΕΔΑ ) με το Αιγάλεω στο Σαλπέας ( 8 μ.μ. ) και όχι Σάββατο ;

Γιατί είμαστε Πορφύρας και ( από το 1957 ) μαθαίνουμε τα παιδιά με τη φανέλα του συλλόγου ότι ή παίρνεις στα ίσια την νίκη ή αλλιώς δεν έχει νόημα η όποια επιτυχία και δεν την θέλουμε.

Το Αιγάλεω παίζει το Σάββατο για την Πρι Λιγκ στην Καλαμάτα, άρα δεν θα είχε Κορασίδες που μετέχουν ( με ρόλο ) στην αποστολή του. Μας ζήτησε να παίξουμε Κυριακή, δεχθήκαμε άμεσα και μέσα σε 3 λεπτά έγινε η μετάθεση, έστω και αν δεν καλύπτεται το αίτημα από τον Κανονισμό Πρωταθλημάτων, αλλά, μόνο από την ηθική.

Ναι, μπορεί να χάσουμε και να δυσκολέψει η προσπάθεια μας για πρόκριση στην επόμενη φάση, αλλά, ο Πορφύρας πάντα έχει λεβεντιά και θέλει να είναι όλα καθαρά ενώ αντίστοιχα και το Αιγάλεω μας φέρθηκε μπεσαλίδικα στο παρελθόν.

Και φυσικά, ευχόμαστε στο Αιγάλεω να ανέβει από την Πρι Λιγκ, γιατί είναι ομάδα που το αξίζει, χάρη στην Αγγελικούλα, την Τασούλα και τον Παντελή. Να χαρεί και μία ψυχή ψηλά....

Α, επίσης...

Επειδή εμείς δεν είμαστε ανήθικοι και στοιχηματζήδες, θα κυνηγήσουμε με κάθε δύναμη την νίκη και με Νάξο και με Βούλα στην Α1 Γυναικών, έστω και αν μας ...συμφέρει να χάσουμε ώστε ( πιθανώς ) να αποφύγουμε έξοδα μετακίνησης στη διασταύρωση των ζευγαριών στα πλέϊ άουτ. 

Δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε, αλλά, παντού και πάντα θα πολεμάμε για τη νίκη. Και ότι και αν συμβεί, θα συνεχίσουμε να έχουμε την εκτίμηση και τον σεβασμό ΟΛΩΝ για το όνομα του Πορφύρα.

Ο αθλητισμός δεν είναι η αξία του συμφέροντος, αλλά, η επιτομή της προσπάθειας, του καλού αγώνα.

Και τις αθλήτριες μας εμείς δεν ντρεπόμαστε να τις κοιτάξουμε, γιατί πάντα, ίσως με έναν δικό μας τρόπο, ενίοτε ιδιόρρυθμο, τους περνάμε αυτό το μήνυμα.