Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Πορφυρας-Φιλια Ηλιουπολης 3-0

Μια ωρα και δεκατεσσερα λεπτα μολις χρειαστηκε η γυναικεια μας ομαδα για να αναπτερωσει τις ελπιδες της για ανοδο στην Α2 Εθνικη Κατηγορια. Πραγματοποιωντας την καλυτερη εμφανιση της για φετος, κατεβαλε στο Π. Σαλπεας την πρωτοπορο και αηττητη μεχρι αυτη την αγωνιστικη Φιλια με 25-23, 25-20, 25-22 και εφερε το μεταξυ των δυο ομαδων σκορ στο 1-1.
Σε ενα καταμεστο απο οπαδους των δυο ομαδων -αλλα και πολλους ουδετερους- κλειστο, ο Πορφυρας κερδισε τη μαχη στο παρκε και στην εξεδρα παροτι βρεθηκε αρκετες φορες πισω στο σκορ μεχρι και με διαφορα 5 ποντων. Τα κοριτσια μας ομως εδειξαν την απαιτουμενη ψυχραιμια και συγκεντρωση και με την αποδοση τους σκορπισαν αισιοδοξια στους ενθουσιωδεις οπαδους της ομαδας.
Ο αγωνας διεξηχθη υπο συνθηκες απλετου φωτισμου, με το ηλεκτρονικο tableau σε πληρη λειτουργια και τη συνοδεια ρυθμικης μουσικης στα time-out, θυμιζοντας ντερμπυ της κατηγοριας, σε αντιθεση με αλλα παιχνιδια της φετεινης περιοδου που ηταν εμπειριες βγαλμενες απο τα sixties αν οχι παλιοτερα!
Δυσκολα θα βρεθει υστερησας στην πλευρα του Πορφυρα. Ιδιαιτερη αναφορα πρεπει ομως να γινει σε καποιες επιδοσεις-ρεκορ για τη φετινη περιοδο. Η υποδοχη της Κορνια, οι αμυνες της Γκουρα, οι επιθεσεις της Αθανασοπουλου και της Τσαπουρη, οι 7(!) ασσοι της Γρηγοριου ηταν οι ακρογωνιαιοι λιθοι της επιτυχιας. Απο κοντα και ο απολυτα διαβασμενος για το συγκεκριμενο παιχνιδι coach Μανωλης που με επιτυχημενα time-out και αλλαγες ελεγξε οπου χρειαστηκε τη ροη του αγωνα.
Η διαιτησια των Δευτεριγου-Κατσουλη απεδωσε μεν δικαιοσυνη με τις αποφασεις της, ο πρωτος ομως μαλλον πρεπει να ξαναμελετησει τον κανονισμο στο κεφαλαιο των 'πιαστων'.
Ο κυριος Οικονομου μαλλον πρεπει να αναθεωρησει τις προβλεψεις του οσον  αφορα τους αντιπαλους  του στα play-off ή τουλαχιστον να μην τις παιξει στο στοιχημα! Η σωφρων δηλωση ενος προπονητη θα ηταν 'εμεις κοιταμε την ομαδα μας και ο αντιπαλος ας ειναι οποιος θελει'. Και εμεις απο τη μερια μας ομως πρεπει απο αυριο να επικεντρωθουμε στο ντερμπυ της επομενης Τεταρτης με τους παντα σοβαρους και αξιομαχους Τραχωνες. Αλλιως δεν θα εχει αντικρυσμα η σε καθε περιπτωση σπουδαια σημερινη μας νικη.Οι συνθεσεις των ομαδων:
ΠΟΡΦΥΡΑΣ: Λιουκα, Γρηγοριου, Χατζηπετρου, Αθανασοπουλου, Χατζηκωνσταντη, Μπαλη, Θεοχαρη, Τσαπουρη, Μαλκοπουλου, Τσιμηλα, Κορνια, Γκουρα(L).
ΦΙΛΙΑ: Σχετακη, Παριση, Νικολαϊδη Α., Νικολου, Σουζιδακη, Κωλεττα, Καλτουρμιδου, Νικολαϊδη Κ., Πισιριτζη, Δημου, Θυμο(L).