Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Βάζουμε πλαφόν στα μεταγραφικά ποσά ;

Πως σας φαίνεται η ιδέα να μπεί μεταγραφικό πλαφόν ; Δηλαδή ,ανώτερο οικονομικό όριο για την πραγματοποίηση μιας μεταγραφής απο μίία ομάδα σε άλλη ;
Επειδή πράγματι υπάρχουν προβλήματα αλλά και στρεβλώσεις στο χώρο του γυναικείου βόλει ,πάμε να ισιώσουμε τα πράγματα για να βρούμε λύσεις αντί να κλαίμε .
Στις κρίσεις δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες για αναθεωρήσεις.
Αφού ενοχλούν τα ποσά που δίδονται ως αμοιβή ή οδοιπορικά στις αθλήτριες ας κάνουμε τα σωματεία μία αρχή .
Ανάλογα με την κατηγορία όπου μετέχει μία ομάδα να ορίζεται ανώτερο ποσό για την παραχώρηση μίας αθλήτριας σε ομάδα άλλης κατηγορίας .Θα πρέπει να υπάρχει κλιμάκωση σύμφωνα με την ηλικία ,με διεθνείς συμμετοχές και με την παρουσία στους αγώνες της ομάδας της αθλήτριας .
Ωστε να μην μπορεί οποιοσδήποτε να ζητά όσα θέλει ή όσα του λείπουν αλλά και να μην κόβει τον δρόμο σε μία αθλήτρια .
Ετσι ,οι μεταγραφές θα είναι πιο φθηνές ,περισσότερο εύκολες και ασφαλώς διαφανείς αφού θα μπεί μία σειρά και μία τάξη .
Και βέβαια δε θα χάνουμε όλοι πολύτιμο χρόνο με τα ...παζάρια που γίνονται ,με πιέσεις που ασκούνται απο γονείς ,με απειλές απο τρίτους ,με τρέξιμο μέχρι και την τελευταία ημέρα των μεταγραφών επειδή τότε πέφτουν οι τιμές ή τότε ωριμάζει το φρούτο και πέφτει.
Μα ,το άθλημα είναι ερασιτεχνικό και δεν επιτρέπεται να δίδονται χρήματα για μεταγραφές.
Τρίχες κατσαρές .Της υποκρισίας το ανάγνωσμα .
Με μία ρύθμιση που θα προβλέπει μεταγραφικό πλαφόν θα φύγουν απο τη μέση κι όλοι οι παρατρεχάμενοι μεσολαβητές κια καλοθελητές και φυσικά θα έχουν μικρότερο άγχος οι παράγοντες που ξοδεύουν αλλά  δεν εισπράττουν .
Εκτός κι αν δε μας αρέσει το νοικοκύρεμα .
Θέλετε κι άλλη λύση που μας την έχει πεί φίλος παράγοντας άλλου σωματείου ;
Κόψτε τις μεταγραφές παιδιών που δεν έχουν συμπληρώσει τα 18 ,ώστε να παίζουν εκεί όπου ανήκουν μέχρι να πήξει το μυαλουδάκι τους και να...χαλαρώσουν οι γονείς τους .
Να προσφέρουν στις ομάδες τους αλλά κι οι παράγοντες ,στο σύνολο τους ,να τα αντιμετωπίζουν σαν κόρες τους κι όχι ,όπως με μερικούς συμβαίνει ,σαν ''περιουσιακά στοιχεία του συλλόγου''.Σιγά τον πολυέλαιο....