Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Τους αθλητές τους θέλετε ψωριάρηδες ;

Η Πολιτεία τι ακριβώς σκέπτεται ή έχει αποφασίσει για τον αθλητισμό ;Θέλει να πάψει να τον χρηματοδοτεί ;Επιδιώκει να περιορίσει την κάλυψη των αναγκών του ;
Είναι δυνατό να κάνουν παράπονα όχι μόνο τα τοπικά σωματεία αλλά κι οι Ομοσπονδίες αθλημάτων που φέρνουν μετάλλια στη χώρα ,ότι υπάρχουν οφειλές απέναντι τους απο την επιχορήγηση που δεν έχει δοθεί ή καταβλήθηκε κουτσουρεμένη ;
Ο Μάρας και κάθε άλλο παιδί που γίνεται ίνδαλμα για τα βλαστάρια μας και  βοηθά ώστε να μεγαλώσει το ποσοστό του 3% που αθλείται συστηματικά στη χώρα μας δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως...ψωριάρης και να μην έχει πάρει απο τον Ιανουάριο τα οδοιπορικά του ή εντέλει την αμοιβή που του υποσχέθηκαν .Ο πρωταθλητισμός απαιτεί 6-8  ώρες προπόνηση την ημέρα κι αν ο αθλητής δεν καλυφθεί με αυτά τα οποία του έταξαν ,απλώς θα συνεχίσει γιατί αυτό είναι το ψώνιο του αλλά θα έχει χάσει την υπερηφάνεια του και θα έχει γίνει ένα κλασικό μοντέλλο της ελληνικής μιζέριας .
Το έγκλημα και τις υπερβολές των Ολυμπιακών Αγώνων και τις επιχορηγήσεις σε ανύπαρκτα σωματεία ή σε ''δικούς μας '' ,τακτική που υιοθετήθηκε απο ΟΛΕΣ τις κυβερνήσεις ,ας μη μας φέρει στην άλλη άκρη ,σε μία ακόμα υπερβολή .
Εντέλει ,ας σκεφθούν οι ιθύνοντες ότι αυτά τα παιδιά μπορεί να ήταν δικά τους κι ας προσπαθήσουν να μάθουν για κάθε ένα μετάλλιο ή για κάθε πρώτη θέση πόσα αγόρια και κορίτσια έμειναν πίσω ,συχνά χωρίς εφόδια γνώσης ,με έντονη απογοήτευση και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και σακατεμένα.
Τον αθλητή και την αθλήτρια πρέπει να τον/την αγαπά όποιος ασχολείται με τον αθλητισμό .
Γι αυτό κι επιβάλλεται ,συχνά ,να του τραβάει το αυτί ,ίσως και μέχρι να κοκκινίσει ,εάν ακούει ή βλέπει παράξενα κι απίθανα .
Η διάρκεια πρέπει να αμείβεται κι όχι το αραλίκι κι η φραπεδούμπα με το γυαλί ηλίου ,ακόμα και το βράδυ,επειδή κάπου κάποτε ήλθε ένα μετάλλιο ή μία πρωτιά . 
Αγιοι δεν υπάρχουν στον αθλητισμό αλλά πάντα βλέπουμε φτωχοδιάβολους και παιδιά που εμείς κακομάθαμε όταν έπρεπε να συνετίσουμε και να καθοδηγήσουμε ή και να ξαποστείλουμε .