Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Που πάει ο αθλητισμός μας ;

Το ερώτημα είναι φιλολογικό .Η απάντηση είναι δεδομένη .Στον γκρεμό .Το τελευταίο νέο που μάθαμε μας πείθει ότι πλέον ο αθλητισμός είναι μία διαδικασία που δεν απασχολεί πλέον την Πολιτεία παρά μόνο σε ακαδημαική και φιλολογική βάση .
Μη ψάχνετε να βρείτε στην κριτική μας σημάδια που να φανερώνουν αντιπολιτευτική διάθεση .Δεν υπάρχουν .Την αγωνία μας εκφράζουμε .Γιατί ζούμε την καθημερινότητα των ομάδων και στο τέλος της ημέρας εμείς ξευτιλιζόμαστε απλώνοντας το χέρι για να πουλήσουμε ένα  λαχνό ή να πάρουμε μία χορηγία για την ομάδα μας ώστε να δώσουμε τα οδοιπορικά και να πάρουμε αθλητικό υλικό αλλά και να πληρώσουμε φυσιοθεραπείες .
Σε τι καινούριο αναφερόμαστε πλέον ; Στην απόφαση που έχει παρθεί να ιδιωτικοποιηθούν τα γυμναστήρια της χώρας ,ξεκινώντας απο τα μεγαλύτερα ,το ΟΑΚΑ ,το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας κι άλλα.Γιατί λέει κοστίζουν πολλά και δεν είναι ανταποδοτικά .
Λόγω ανικανότητας και φαυλότητας στη διαχείριση τους δεν είναι ανταποδοτικά.
Ας ελέγχει σωστά η Πολιτεία τους λειτουργούς που ορίζει ώστε να υπάρχουν θετικά αποτελέσματα. Αλλά έτσι κι αλλιώς πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι με την ιδιωτικοποίηση των Σταδίων απλώς θα διαλύσουν πλήρως τις Ομοσπονδίες και τα σωματεία των αθλημάτων που εξυπηρετούνται εκεί.
Οχι βέβαια τις ...μεγάλες ομάδες αλλά εκείνες που δεν έχουν στρατούς απο ψηφοφόρους και οργανωμένους οπαδούς .
Και φυσικά δε θα ακουμπήσουν το ποδόσφαιρο αλλά τα άλλα σπορ που δεν τα υποστηρίζουν οι  12 αθλητικές ( ποδοσφαιρικές) εφημερίδες .
Σε κάθε χώρα ο αθλητισμός κοστίζει και δεν είναι ανταποδοτικός .Είναι Δημόσιο Αγαθό.
Επειδή πετάχθηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στα άχρηστα Στάδια με τα οποία γέμισαν το λεκανοπέδιο της Αττικής οι κυβερνήσεις μας ,με απόλυτη οικουμενικότητα αφού κανείς δεν τόλμησε να πεί ''που τα ξοδεύετε όλα αυτά τα χρήματα γι άχρηστους περιστερώνες'' ,δεν πρέπει να κάνουμε πιο δύσκολη τη ζωή των ερασιτεχνικών συλλόγων για τους οποίους ετοιμάζονται και νέα βαρίδια αντί να διευκολύνεται η καθημερινότητα τους .
Εντέλει κυρίες κια κύριοι ,όσο δεν είστε ικανοί να φτιάξετε ΣΩΣΤΟ σχολικό αθλητισμό να μην έχετε το θράσος να ακουμπάτε στο παραμικρό τον ερασιτεχνικό αθλητισμό .
Καλημέρα σας .