Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Ο Πορφύρας νίκησε 3-0 τον Φοίνικα σε αγώνα ήθους και ευπρέπειας

Φωτεινό παράδειγμα ήθους ,ευπρέπειας και αναμέτρησης ανάμεσα σε δύο ομάδες που γειτονεύουν και παράλληλα χρησιμοποιούν το ίδιο γήπεδο ήταν ο αγώνας ανάμεσα στον Πορφύρα και τον Φοίνικα για το πρωτάθλημα βόλει γυναικών της Α΄ΕΣΠΕΔΑ .
Η εξέδρα στο ''Παναγιώτης Σαλπέας '' ήταν σχεδόν γεμάτη απο κόσμο που χειροκροτούσε και ενθάρρυνε με ενθουσιασμό αλλά και κοσμιότητα και σεβασμό στον αντίπαλο .
Οι δύο ομάδες έπαιξαν όμορφο βόλει και αγωνίσθηκαν με ζήλο για τη νίκη .Τα κορίτσια και οι προπονητές τους έδειξαν αθλητικό ύφος και πράγματι κέρδισαν δίκαια τα ''μπράβο'΄' για τον καλό αγώνα τους .
Πριν απο το παιχνίδι ο Πορφύρας τίμησε ,με τον αφανή ήρωα του Νάσο Δημητρίου ,τον προπονητή του Φοίνικα Σωκράτη Μαρμαρινό για την επί 6 έτη έντιμη και ουσιαστική προσφορά του στην ομάδα μας με την οποία κέρδισε ένα ( ουσιαστικά είναι 2 αφού μας είχε πάει σχεδόν μέχρι τον τελικό και σε άλλη μία διοργάνωση όπου στεφθήκαμε κυπελλούχοι ) Κύπελλο ,μία άνοδο απο την Β΄στην Α΄κατηγορία ,μία δεύτερη και δύο τρίτες θέσεις στο πρωτάθλημα ,δίνοντας τα πάντα .
Σωκράτη ,δε ξεχνάμε τι σου οφείλουμε .
Παράλληλα ,τιμήσαμε και την αθλήτρια του Φοίνικα Βάλια Τσιμηλά η οποία ίδρωσε  τη φανέλλα της ομάδας μας για 2 χρόνια με αγωνιστικότητα ,συνέπεια και πάντα με το χαμόγελο στα χείλη .
Ακούσαμε τις ειλικρινείς ευχές του φίλου εφόρου του Φοίνικα Γιάννη Πολυκανδριώτη για ''καλή συνέχεια '' αλλά και της Σταυρούλας ,της Ερμίνας ,της Μαρίας ,της Ειρήνης και των άλλων  κοριτσιών του Φοίνικα και ανταποδώσαμε με ευχαρίστηση .
Ψάχνετε το σκορ ; Κέρδισε ο Πορφύρας με 3-0 σετ .Δίκαια ,καθώς παρουσιασθήκαμε καλύτεροι και περισσότερο ουσιαστικοί και αποτελεσματικοί στην απόδοση μας .Ο Φοίνικας αγωνίσθηκε με πάθος αλλά δεν βρήκε τα περιθώρια που θα ήθελε για να καταφέρει κάτι περισσότερο καθώς ο Πορφύρας ήταν σοβαρός και υπεύθυνος αυτή τη φορά και η εμφάνιση μας δεν είχε σχέση με το έκτρωμα που παρουσιάσαμε πριν απο μία εβδομάδα στη Νέα Σμύρνη ,απέναντι στην Ιριδα .

Μη στέκεστε ,όμως ,στο σκορ .Αυτό το ματς είναι η καλύτερη απόδειξη για το τι σημαίνει αθλητισμός ,τι πρεσβεύει το βόλει γυναικών και τι περιθώρια υπάρχουν για να πάμε μπροστά .
Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας σεβόμενοι τους εαυτούς μας και ότι έχουμε δημιουργήσει σε σταθερές και υγιείς βάσεις και με έμφαση στην ισοροπία ανάμεσα στα λόγια και τα έργα .
Ευχόμαστε στον Φοίνικα ότι καλύτερο .
Τη λέξη ντέρμπι δε θα τη χρησιμοποιήσουμε .Αυτή αφορά τα άλογα που τρέχουν στις ιπποδρομίες αφού άλλωστε απο εκεί βγήκε,απο μία κούρσα στην πόλη Ντέρμπι στην Κεντρική Αγγλία .
Κάνουμε αθλητισμό ,έχουμε πείσει ότι ξέρουμε να κάνουμε πρωταθλητισμό και φυσικά χτίζουμε χωρίς πανικό αλλά με επιμονή .
Ευχαριστούμε όλα τα κορίτσια για το ωραίο παιχνίδι και την άριστη συμπεριφορά τους .
Να είστε πάντα γερές και δυνατές .
Τα σετ ήταν 25-17,25-17 ,25-17.
Αριστη η διαιτησία των Μιχαήλογλου --Βλάχου .Σημειωτής ήταν η Σπανού.
Α.Ο.Φ. ΠΟΡΦΥΡΑΣ  Τσαπούρη ,Γκούρα ,Γρηγορίου ,Μπαλλή ,.Χαλβατζή ,Τζούλου ,Θεοχάρη ,Χατζηκωνσταντή ,Χατζηπέτρου ,Πρίφτη ,Δελαγραμμάτικα ,Φικάι.
ΦΟΙΝΙΚΑΣ Τσιμηλά ,Παναγιωτοπούλου ,Τσαβδάρογλου ,Ανδρέου ,Ξείνη ,Χαλά ,Λεμονίδου ,Φωκά ,Φλωρέντζου ,Πριόνα ,Δρίβα ,Παντελιού .


ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΒΟΛΕΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Α.Ο.Φ. ΠΟΡΦΥΡΑΣ