Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Υπάρχει ζωή στον πλανήτη Πορφύρας.....

Σημασία στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα ,ποτέ δεν έχει το αποτέλεσμα .Αυτό είναι για να ευχαριστιόμαστε πρόσκαιρα και δεν προεξοφλεί τίποτα.
Συνεπώς ,δεν πρόκειται να προβάλλουμε πρωταρχικά το αποτέλεσμα του αγώνα των Παγκορασίδων μας για το πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΔΑ με τον Θρίαμβο στο Χαιδάρι .
Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ότι απο τα 11 ( λόγω ενός απροόπτου προβλήματος στην δωδέκατη αθλήτρια μας ) παιδά που είχε κοντά της η προπονήτρια της ομάδας μας Πόπη Χατζηκωνσταντή ,τα 10 συνοδεύθηκαν απο τους γονείς και συγγενείς τους και το ενδέκατο ,συγκυριακά,δεν είχε κανέναν δικό του στο γήπεδο του .Οταν οι γονείς ενδιαφέρονται για τη συμμετοχή του παιδιού τους στον αθλητισμό ,τότε έχουμε ένα προφανές κέρδος και μία υποστήριξη που δίνει ελπίδες για σταθερή παρουσία.
Μας νοιάζει επίσης ότι η ομάδα μας γύρισε σετ ενώ έχανε με 24-21 και το πήρε με 26-24 μετά απο αγώνα 34 λεπτών .Αυτές οι ανατροπές φανερώνουν χαρακτήρα ομάδας με μέταλλο και προοπτική.
Εξαιρετικά ευχάριστο είναι ότι χρησιμοποιήθηκαν όλα τα παιδιά .Λίγο ή πολύ ,για αρχή ,δεν έχει σημασία .
Μας συγκινεί η συνέπεια και η υποδειγματική παρουσία της Κατερίνας Ζαννή και της οικογένειας της που την ενθάρρυνε να είναι συνεπής και να πάει στο γήπεδο κοντά στην ομάδα της αν και είχε πυρετό.Πως να μην κάνεις τα πάντα όταν έχεις τέτοια παιδιά στην ομάδα σου ;
Μας άρεσε η συμπεριφορά των κοριτσιών που έχουν περισσότερες εμπειρίες και βοήθησαν τις μικρότερες και πιο άπειρες .
Είναι υγεία ότι κορίτσια όπως η Ζαννή ,η Ντονάδου ,η Καρβούνη ,η Παυλίδου είναι τόσο μικρά ώστε έχουν το περιθώριο να αγωνισθούν για 4 ή και 5 χρόνια ως Παγκορασίδες .Συνεχίζουμε την τακτική μας να παίζουμε σε κάθε αναπτυξιακό πρωτάθλημα με τις μικρότερες και όχι τις μεγαλύτερες ηλικίες και για αυτό κερδίζουμε μεσοπρόθεσμα αφού προετοιμάζονται καλύτερα τα παιδιά για να έχουν μακροχρόνια παρουσία στα πρωταθλήμαατ γυναικών .
Στην πρώτη παρουσία της Πόπης στον πάγκο ,η διαχείριση του αγώνα τη δικαίωσε καθώς ήταν υπεύθυνη ,ψύχραμη και έτοιμη να αντιδράσει με συμβουλές και οδηγίες.Πιστώνεται την εικόνα των παιδιών αλλά το ίδιο συμβαίνει και για την Μίνα και για τον Γιάννη Μπογιατζόγλου που έχουν δουλέψει με επιμονή μαζί τους .
Η συνολική απόδοση μας ήταν εξαιρετική ,δεν κάναμε πολλά λάθη ,δείξαμε ψυχραιμία και πήραμε δίκαια τη νίκη με 3-0 σετ .Στο πρώτο σετ η ομάδα μας είχε άγχος και τρακ ,όμως ,όταν έφθασε το κρίσιμο σημείο δεν κρυφτήκαμε και μπράβο στα κορίτσια .
Αν πρόκειται να κρύβεσαι στο βόλει για έναν πόντο,τότε στη ζωή τι θα κάνεις στα δύσκολα ; Θα πας να βρείς σπηλιά για να μπείς μέσα και να μείνεις εκεί;
Σε αυτές τις ηλικίες δεν πρέπει να αναφερόμαστε σε διακρίσεις και σε άτομα και θα...συγκρατηθούμε ώστε να μην κάνουμε μία αντιπαιδαγωγική προσέγγιση ,ειδικά για μερικά παιδιά που μας κέρδισαν με τον τρόπο που αγωνίσθηκαν , αλλά ,με τη σιγουριά και το χαμόγελο που έδειξαν σήμερα τα κορίτσια μας ,μπορούμε να ελπίζουμε και να λέμε ότι '' δεν πάει χαμένος ο κόπος των παιδιών ,των γονιών τους και της προπονήτριας τους ''.   
Τα σετ ήταν 24-26,12-25 και 17-25.
Αλάνθαστη η διαιτησία της κας Μεταξά και του κου Λαμπρόπουλου

ΘΡΙΑΜΒΟΣ Μπουραζά ,Τζιορίδη ,Χανιωτάκη--Ψύχου ,Σουλελέ ,Μπενετέ ,Αποστολοπούλου,Πεδουλάκη,Παλάδα ,Χίου ,Γκαρδιανού.
Α.Ο.Φ. ΠΟΡΦΥΡΑΣ Α.Πρίφτη ,Ε.Πρίφτη ,Λιάρου ,Τζερεφού ,Δαρδακούλη ,Παλημέρη,Παπαδήμα ,Κ.Ζαννή ,Ντονάδου ,Παυλίδου ,Καρβούνη .