Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

''Δουλέψτε στην υποδοχή''

Στην Αθήνα βρέθηκε την Κυριακή ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής γυναικών Τζιοβάνι Καπράρα που είχε συνάντηση με τους προπονητές της Α1 γυναικών, ενώ πραγματοποίησε και προπόνηση.
Στο «σπίτι του βόλεϊ» στην Παιανία βρέθηκαν οι Νικολάκης, Φλώρος, Δεληγιάννη, Κόβαζιτς, Λυκούδης, Κοκκίνου, Σωτήρχος, Ντζαφέρης, Σαμαράς, Μπουτσορής και Οικονόμου και ο μόνος που απουσίαζε ήταν ο Χουντουμάδης λόγω προπόνησης.
Ο Ιταλός τεχνικός αντάλλαξε απόψεις με τους προπονητές των ομάδων και στη συνέχεια προχώρησε σε προπόνηση δίνοντας έμφαση σε μπλοκ και άμυνα.
Επεσήμανε πως υπάρχει σημαντικό πρόβλημα στην υποδοχή . Παράλληλα, τόνισε πως δεν μπορεί να αναγκάσει καμία αθλήτρια που δεν θέλει να είναι στην Eθνική.
«Είναι καθήκον μου να συνεργαστώ με τους προπονητές των Εθνικών νεανίδων-κορασίδων για να έχουμε ίδιο σύστημα δουλειάς. Συνεργάστηκα με την κυρία Μπαρζούκα καθώς αυτό το γκρουπ κοριτσιών στο μέλλον θα στελεχώσει την εθνική γυναικών», πρόσθεσε.
Και κατέληξε: «Χρειάζεται πάθος και θέληση για δουλειά. Τα αποτελέσματα της εθνικής θα φέρουν σπόνσορες και θα βοηθήσουν το γυναικείο βόλεϊ συνολικά».
Στην Παιανία βρέθηκε και ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Αχιλλέας Μαυρομάτης που εξήγησε τους λόγους της ανανέωσης της συνεργασίας με τον Καπράρα για τα επόμενα δύο καλοκαίρια και επισήμανε ότι για τη διοίκηση της ομοσπονδίας αποτελεί προτεραιότητα το γυναικείο βόλεϊ.
«Στόχος μας είναι η αναβάθμιση του πρωταθλήματος και της εθνικής ομάδας και η δημιουργία ομάδας για την επόμενη πενταετία με φόντο την πρόκριση στα τελικά του Euro 2013», δήλωσε σχετικά.
Στην προπόνηση που ακολούθησε συμμετείχαν οι Καραγκούνη Παναγιώτα, Λαμπρούση Γεωργία (ΓΣΚ Ηρακλής), Ιχτιάρη Ελένη (ΓΣ Κερατέας), Γιακούμπ Αριστέα (Γ.Σ. Ηρακλής), Σκόνδρα Ζωή-Αικατερίνη, Κωνσταντινίδου Αλίκη (ΣΑ Πειραματικού), Γιώτα Αικατερίνη, Ιβάνοβα Ίζαμπελ, Νομικού Μαρία, Κουντουρά Ελένη (Γ.Σ.Κ. Ηρακλής), Βουτσά Χριστίνα (ΣΑΑΚ Ανατόλια), Μουζάκη Νίκη (Γ.Σ. Πανελλήνιος), Χαντάβα Ευαγγελία, Κυριακίδου Ευαγγελία (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.).
Οι Κοσμά Σοφία, Τσίμα Ευγενία, Κονόμη Αρετή (Α.Ο. Μαρκοπούλου) δεν προπονήθηκαν, λόγω της κούρασης από τον χθεσινό τους αγώνα, ενώ στο γήπεδο ήταν και οι Κουτουξίδου Νικολέττα και Παπαγεωργίου Φωτεινή (ΑΕΚ Αθηνών), που επίσης δεν προπονήθηκαν γιατί είχαν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, οι διεθνείς του οποίου  δεν κλήθηκαν για προπόνηση.
Ποιός πετούσε μπάλες στον Καπράρα για να κάνει την προπόνηση ; Ο Φλώρος ,ο πιο πετυχημένος προπονητής τουλάχιστον των τελευταίων ετών στο βόλει γυναικών .
Η ταπεινότητα δείχνει πολλά και όποιος αγαπά αυτό που κάνει ,επίσης δεν είναι δυνατό να κρυφτεί....
Αλλά τι να καταλάβουν απο πραγματική και αγνή αγάπη όσοι δεν έχουν πετάξει μπάλες για προπόνηση ,επειδή είναι...ντροπή ,όσοι δεν έχουν κουβαλήσει νερά και δελτία και όσοι απλώς κρίνουν τους πάντες και τα πάντα και νοιάζονται μόνο για τον τρόπο με τον οποίο θα επικρατήσουν και όχι για εκείνον με τον οποίο θα δημιουργήσουν και θα προσφέρουν.....