Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Για να καταλαβαίνουμε πόσο τυχεροί είμαστε εμείς ....

Είμαστε ευτυχισμένοι στον Πορφύρα .Μέσα στα προβληματάκια που γεννιούνται απο την καθημερινή δράση και απο τις τριβές .Είναι ευλογία να είσαι σε μία ομάδα σαν και αυτή ,με τόσους ανθρώπους να ενδιαφέρονται για σένα .
Κάνουμε αυτό που μας αρέσει επειδή έχουμε τη δυνατότητα ,τη διάθεση ,τη μούρλα....
Και τα παιδιά μας είναι γερά ,δυνατά και βαδίζουν το δρόμο τους ,το καθένα με τα χαρίσματα του και όλα με χαρακτήρα που είναι αποδεκτός .
Προσέξτε τι συμβαίνει γύρω μας στα πραγματικά δύσκολα και σοβαρά ,ώστε να μη χάνουμε το μέτρο και την ουσία της σύγκρισης και να αισθανόμαστε τι συμβαίνει γύρω μας .
Στο Καποδιστριακό Πανεμιστήμιο Αθηνών δημιουργήθηκε μονάδα προσβασιμότητας φοιτητών με αναπηρία .
Σε αυτή τη μονάδα ανήκουν 420 παιδιά ,κορίτσια και αγόρια .Και ακόμα η μονάδα είναι μόλις στον 5ο χρόνο λειτουργίας της και πολλοί δεν την γνωρίζουν ή δεν έχουν δεχθεί ή κατανοήσει τη χρησιμότητα της .
Πρόκειται για παιδιά με αναπηρία που καταβάλλεται προσπάθεια να διευκολυνθούν για τη μεταφορά τους στο Πανεμιστήμιο ,την πρόσβαση στα κτίρια ,διευκόλυνση τηλεφωνικής επικοινωνίας φοιτητών με κώφωση ,ψυχολογική συμβουλευτική .
Ο αγώνας γίνεται απο τα παιδιά και όσους είναι κοντά τους αλλά παραμένουν οι ελλείψεις και οι ανάγκες σε προσβασιμότητα στα αμφιθέατρα ,στα εργαστήρια και στις βιβλιοθήκες ,ειδικές θέσεις στάθμευσης ,ράμπες ,ηλεκτρικοί ανελκυστήρες ή αναβατόρια αμαξιδίων ,ειδικά έδρανα και πάγκοι εργασίας ,προσβάσιμες τουαλέτες και ψύκτες .
Πρόκειται για παιδιά που πέρασαν στο Πανεμιστήμιο κάνοντας αγώνα στη ζωή τους και ακόμα και σήμερα είναι ,ουσιαστικά ,στο περιθώριο ,αλλά,παλεύουν και προχωρούν .
Και άλλοι και άλλες δεν είναι σε θέση να εκτιμήσουν το θείο δώρο .Την υγεία και την ευτυχία  να προσπαθείς έχοντας συμπαραστάτες .
Ψιλά γράμματα ,ε ;
Δεν πειράζει .Οπως λένε οι Αμερικανοί για τη λάσπη απο την οποία όλο και κάτι θα μείνει στο τέλος ,όταν την πετάς συνέχεια ,έτσι είναι και το κράμα του αθλητισμού με τον πολιτισμό ,της πραγματικής κοινωνίας με τις ψευδαισθήσεις του μικρόκοσμου μας .Οσο το παρουσιάζεις και το υποστηρίζεις τόσο περισσότερο αυξάνονται οι πιθανότητες ,΄΄κάτι ΄΄ να μείνει απο το γράψε--γράψε και απο το πες--πες .....