Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Τραχωνες-Πορφυρας 0-3

Οταν στις 21 Γεναρη οι Τραχωνες περασαν με χαρακτηριστικη ευκολια απο το Π. Σαλπεας, παιρνοντας το αιμα τους πισω για τον αποκλεισμο απο το Κυπελλο, γραφαμε σ'αυτη την ηλεκτρονικη στηλη, οτι τιποτε δεν τελειωσε για την ομαδα μας και πολλα θα κριθουν στη 'διαβολοβδομαδα' 21-28 Απριλιου. Δεν ηταν προβλεψη, δεν ηταν καν παρηγορια, ηταν βαθεια πιστη στο φετινο υλικο του Πορφυρα και στη τιτανια προσπαθεια που καταβαλει τα τρια τελευταια χρονια το τμημα volley για να μπει στα σαλονια των εθνικων κατηγοριων. Το πρωταθλημα εχει βεβαια πολυ και δυσβατο δρομο ακομα αλλα τα δυο εκκωφαντικα 3-0 της βδομαδας που μολις τελειωσε μαλλον χαλασανε τον υπνο ορισμενων και σιγουρα 'ταμειο' δεν πηγαν για να εξαργυρωσουν τις ακαιρες προβλεψεις τους.
Σε μια εδρα λοιπον -για μια ακομα φορα θερμη αλλα φιλικη και αξιοπρεπη- τα κοριτσια μας εκαναν το χρεος τους και σε μια ωρα και 14 λεπτα εφεραν και με τους Τραχωνες το σκορ στο 1-1, δινοντας αλλη προοπτικη στη συμμετοχη μας στα play-off. 17-25, 21-25, 24-26 τα σετ μεταξυ των πιο παραδοσιακων αντιπαλων της κατηγοριας και μεγας ενθουσιασμος στους και παλι πολυαριθμους φιλους που μας ακολουθησαν στον Αλιμο.
Ο τραυματισμος στον τελικο του Κυπελου μαλλον εκανε καλο στη libero μας Αρτεμη Γκουρα που ηταν αλανθαστη στην υποδοχη και εβγαλε μονη της τις μισες σχεδον αμυνες της ομαδας. Τα 3αρια μας, Μπαλη και Χατζηκωνσταντη,  σε πολυ καλο βραδυ, με τελειωμενες φασεις και μπλοκ οδηγησαν την επιθεση μας σε ψηλα ποσοστα. Αλλα και η πασαδορος μας Δημητρα Γρηγοριου, για δευτερο συνεχομενο παιχνιδι, καθοδηγησε την ομαδα με πασες με ποιοτητα και ποικιλια.
Η διαιτησια των Παπασταμου-Καψασκη περασε αυτη τη φορα απαρατηρητη, γεγονος  απολυτα θετικο οπως εχουμε  επισημανει και αλλες φορες.
Και τωρα στεκομαστε ετοιμοι στην αφετηρια των play-off. Χωρις ουσιαστικο μειονεκτημα εναντι των τριων αλλων διεκδικητων και με φτιαγμενη διαθεση μετα απο αρκετους μηνες. Με υπομονη και ηρεμια μπορουμε να κανουμε πραγματικοτητα ολο το φετινο σχεδιασμο. Εχουμε ομως δυο βδομαδες μπροστα μας για να διορθωσουμε τα οποια ψεγαδια μπορουν να αποτελεσουν εμποδιο στις δικαιολογημενες φιλοδοξιες και ισχυρες επιθυμιες μας. Οι συνθεσεις των ομαδων:
ΤΡΑΧΩΝΕΣ: Κουτροπουλου, Λιγουδιστιανου, Ζωτο, Αραπη, Σαραντοπουλου, Ξενου, Περοπουλου, Καρτσαφλεκη(L), Χασιωτη, Γκογκα, Λιαροματη, Ανδρεου.
ΠΟΡΦΥΡΑΣ: Κορνια, Τσιμηλα, Μαλκοπουλου, Τσαπουρη, Θεοχαρη, Μπαλη, Χατζηκωνσταντη, Αθανασοπουλου, Χατζηπετρου, Γρηγοριου, Γκουρα(L), Λιουκα.