Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Ποιά είναι τα ''Αστέρια'' ;

Πρώτα απο όλα να διευκρινίσουμε ότι ο Πορφύρας προτείνει λύσεις για το γυναικείο βόλει χωρίς ιδιοτέλεια .Δε ζητήσαμε τίποτα ,δεν παρακαλέσαμε κανέναν , δεν  πήραμε τίποτα που δε δικαιούμαστε ,μιλάμε κοιτώντας ΟΛΟΥΣ κι ΟΛΕΣ στα μάτια αφού ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ούτε ευρώ ,ούτε ρουσφέτια ,ούτε τίποτα άλλο.
Γι αυτό και έχουμε ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ και το δικαίωμα να σχολιάζουμε και να κριτικάρουμε,πάντα με γνώμονα το καλό του γυναικείου βόλει .

Γράφαμε χθες για την ''Γιορτή των Αστεριών'' και για το γεγονός ότι είναι απαράδεκτος ο χαρακτηρισμός αυτός  για παιδιά ηλικίας απο 12 έως και 16 ετών αφού αυτά είναι στα κλιμάκια που διαγωνίσθηκαν στις περιοχές όπου έγιναν οι εσωτερικοί αγώνες .
Οταν ένα παιδάκι το χαρακτηρίζεις αστέρι ,πάρτου κι ένα άλογο για να το ιππεύει και να πηγαίνει βόλτα.
Αστέρι είναι το παιδί που έχει καταφέρει κάτι μετά απο μία διαδρομή ή αυτό που έχει το εξαιρετικό ταλέντο και διακρίνεται όχι με τα συνομήλικα του αλλά στο μεγαλύτερο ηλικιακό επίπεδο.
Και πάλι δεν το χαρακτηρίζεις έτσι για να κρατάς χαμηλούς τόνους.
Το λάθος ξεκινά απο την Ομοσπονδία κι έχει συνέχεια στην ανάπτυξη στα κλιμάκια όπου μονίμως καλούνται τα ίδια παιδιά κι απο τις ίδιες ομάδες για προπόνηση λες και δεν υπάρχουν άλλα .
Αλλά που να βρεθεί χρόνος και χώρος για άλλα παιδιά πέρα απο εκείνα που είναι τα '΄εκλεκτά''.
Βάζοντας στο κλίμα των προπονήσεων μερικά παιδάκια ακόμα δε θα χάλαγε η συνταγή ούτε θα ...κολλούσαν τα υπόλοιπα .
Ανοίξτε τις πόρτες για τις προπονήσεις .Γιατί τις έχετε κλειστές για παιδιά με ταλέντο και ποιότητα;
Είναι δυνατό να έχει ,για παράδειγμα ,ο Κυπελλούχος ΕΣΠΕΔΑ Πορφύρας,η ομάδα που διεκδικεί την άνοδο στην Α2 , δεύτερη πασαδόρο αλλά με ενεργό συμμετοχή στους αγώνες της γυναικείας και τρίτη κεντρική ,κορίτσια γεννημένα το 1994 και το 1993 ,που δεν καλούνται ούτε για προπόνηση στα κλιμάκια και στις προεπιλογές ;
Κι αν δεν κάνουν αυτά τα παιδιά ,τότε ποιά κάνουν ;
Η μήπως θέλετε να μας πείτε ,με τον τρόπο σας ,ότι επειδή ο Πορφύρας δεν είναι μέρος του συστήματος ,πρέπει να γίνει ;
Καληνύχτα και καλό ξημέρωμα .