Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Τελευταία η Ελλάδα σε ευαισθησία αλλά γιατί ;

Η είδηση είναι σαφής .Στην Ελλάδα υπάρχει Σύλλογος Δωρητών Οργάνων ,ωστόσο ,με μόλις 220 μέλη .Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του συλλόγου αυτό συμβαίνει επειδή δεν υπάρχει σωστή ενημέρωση ούτε για το κοινό αλλά ούτε και για τους γιατρούς .
Υπάρχει έλλειψη οργάνων και ίσως αυτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ανησυχία που διακατέχει αρκετούς ότι μπορεί ''κάτι ''να τους τύχει αν είναι ήδη ξεκάθαρο ότι θέλουν να δώσουν όργανα τους μετά απο τον θάνατο τους .Αλλοι φοβούνται ότι ίσως δεν αντιμετωπισθούν με μεγάλο ενδιαφέρον αν τύχει να ασθενήσουν σοβαρά και είναι ήδη γνωστό ότι δέχονται να γίνουν δωρητές οργάνων .
Στην Ελλάδα,το ποσοστό δωρητών οργάνων  μένει στο 3% όταν στην Ολλανδία ,την Βρετανία και την Γερμανία φθάνει το 50% και στην Ισπανία ορίζεται με νόμο ότι αν δε δηλώσεις ότι δεν επιθυμείς να προσφέρεις όργανο σου ,αυτομάτως θεωρείσαι δωρητής .
Η χώρα μας είναι τελευταία απο τις 27 της Ευρωπαικής Ενωσης σε δωρεές οργάνων .
Η καχυποψία για την ελληνική λογική της σκοπιμότητας και του συμφέροντος πάντα κυριαρχεί ,ίσως ,επειδή ο Ελληνας πάντα αναγνωρίζει σε όλα τον εαυτό του και το δικό του σκεπτικό.
Ακόμα και έτσι όμως το ποσοστό 3% είναι πράγματι τραγικά μικρό .
Αλλά μη ξεχνάτε ότι μιλάμε για τη χώρα όπου όσοι δεν είναι...τίγκα απο τα φάρμακα που τους δίνουν οι γιατροί ,ή φοβούνται ή βαριούνται να δώσουν αίμα και δεν καλύπτεται ούτε καν αυτή η τόσο βασική ανάγκη.....