Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Τέταρτη σερί νίκη για τον Πορφύρα

Την έβδομη νίκη της σε εννέα παιχνίδια και την τέταρτη συνεχόμενη στον Ομιλο όπου μετέχει στο πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΔΑ, σημείωσε η ομάδα μας των Παγκορασίδων, η οποία, κάτω απο τις οδηγίες της Πόπης Χατζηκωνσταντή, επικράτησε με 3-1 σετ του Ατταλου στο ''Σαλπέας''.
Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο αλλά η εμφάνιση μας αυτή τη φορά ήταν κατώτερη του επιπέδου της ομάδας μας και των προσδοκιών μας. Παράλληλα, ο Ατταλος ήταν καλύτερος απο ότι στον πρώτο γύρο και στάθηκε ανταγωνιστικά και--κυρίως--αθλητικά και με σωστή συμπεριφορά απο προπονητές και γονείς και ασφαλώς και απο τα κοριτσάκια του.
Υπήρξαν απουσίες απο τον Πορφύρα, αλλά, αυτές πάντα είναι μέσα στο πρόγραμμα καθώς ποτέ κανείς δεν μπορεί να αποτρέψει τις...σχολικές εκδρομές και εντέλει τη διαθεσιμότητα ενός παιδιού. Το ευχάριστο; Η Ανδρονίκη Πρίφτη είναι σε εκδρομή με το σχολείο, μας έλειψε,  αλλά, ο πατέρας της, ο Παντελής, ήταν στο γήπεδο και συμπαραστεκόταν στον Πορφύρα.
Ο Νάσος Δημητρίου που δεν έχει κόρη στις παγκορασίδες, ήταν στο γήπεδο.
Αυτό σημαίνει ΟΜΑΔΑ και ενδιαφέρον απο όλους. Για αυτό στέκεται όρθιος ο Πορφύρας και προχωρά και για αυτό θα τα πάει καλύτερα. Επειδή  τα παιδιά του καθοδηγούνται και εκπαιδεύονται σωστά, επειδή υπάρχει ήθος στη συμπεριφορά τους και παίζουν το ένα για το άλλο κια όλα μαζί για τον Πορφύρα αλλά και γιατί οι γονείς, ξεπερνώντας τις παιδικές ασθένειες του μπαμπά και της μαμάς που είναι σαν την κουκουβάγια με το παιδί της, αγκαλιάζουν και ενθαρρύνουν όλες τις αθλήτριες μας και δεν αποθαρρρύνουν κανένα ούτε και σχολιάζουν αρνητικά το όποιο λάθος του.
Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, χάσαμε 17 ή 18 σερβίς που τα στείλαμε στον τοίχο ή πάνω στην πόρτα της αποθήκης ενώ έγιναν πολλά λάθη και έλειψε η ψυχραιμία.
Αυτά ωστόσο είναι ανθρώπινα. Η σταθερότητα δεν υπάρχει στις γυναικείες ομάδες, απο τα κοριτσάκια των 11, 12, 13 και 14 χρονών θα την απαιτήσουμε ;
Πάμε για το επόμενο ματς, αλλά, με την βεβαιότητα ότι δεν πρέπει να χαλαρώσουμε στο παραμικρό και οφείλουμε να δουλέψουμε μεθοδικά και με επιμονή όλες τις ημέρες που ακολουθούν.
Κρατάμε το αποτέλεσμα και την επιθυμία των παιδιών αλλά και την υπομονή που όλοι δείξαμε και αφήνουμε πίσω την απόδοση.
Ε, μην καλομαθαίνουμε συνέχεια με τα εγκώμια και τα καλά λόγια. Αλλωστε, δεν παίζουμε μόνοι μας και πάντα πρέπει να αναγνωρίζουμε την προσπάθεια της ομάδας που είναι απέναντι μας.
Καλή συνέχεια στον Ατταλο. Νομίζουμε ότι τον φιλοξενήσαμε όπως του αξίζει γιατί είναι μία ομάδα με σπουδαίους ανθρώπους. 
Τα σετ ήταν 25-22, 19-25, 25-23, 25-20.
Αριστη η διαιτησία των Πάτση--Καραδημητρίου.
Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην έναρξη του παιχιδιού μετά απο παράκληση απο τον Ατταλο προς τη διαιτητή για τον θάνατο του πατέρα αθλήτριας της ομάδας απο το Καματερό.
Το κοριτσάκι έκανε το σερβίς και αμέσως μετά έγινε η ενός λεπτού σιγή.
Παιδί μου, να είσαι πάντα καλά και να κρατάς στο μυαλουδάκι σου τη θύμηση του μπαμπάκα σου, να τον τιμάς και να προσπαθήσεις να πάρεις απο τη ζωή ότι καλύτερο αξίζεις, χωρίς ποτέ να ξεχάσεις τις ρίζες σου. Και να μείνεις στα γήπεδα. Είμαι σίγουρος ότι αυτό θα ήθελε και ο πατέρας σου.

Α.Ο.Φ. ΠΟΡΦΥΡΑΣ Δαρδακούλη, Λιάρου, Γεροκούνα, Τζερεφού, Ε.Πρίφτη, Παλημέρη, Παπαδήμα, Ζαννή, Καρβούνη, Υφαντή, Παυλίδου, Ντονάδου.