Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Ξεκίνημα με νίκη για τις Νεάνιδες μας

Πολύ όμορφο παιχνίδι απολαύσαμε απόψε στο ''Σαλπέας'', όπου για τους αγώνες κατάταξης του πρωταθλήματος της ΕΣΠΕΔΑ, η ομάδα Νεανίδων του Πορφύρα νίκησε με 3-0 σετ την Ευρυάλη.
Αξιοσημείωτο το γεγονός της φίλαθλης ατμόσφαιρας, με αναγνώριση των καλών προσπαθειών και απο τις δύο πλευρές.
Η Ευρυάλη πάντα είναι μία ομάδα με προσωπικότητα και αθλητική φυσιογνωμία αλλά και παράδοση και χαιρόμαστε να παίζουμε μαζί της. Το αποτέλεσμα δεν έχει πρωτογενή σημασία. Το επίπεδο διεξαγωγής ενός αγώνα είναι αυτό που μετρά.
Το τελικό αποτέλεσμα είναι δίκαιο αν και είναι αλήθεια ότι στο τρίτο σετ, συνολικά, η Ευρυάλη ήταν καλύτερη, αλλά, δεν κατάφερε να κρατήσει το σταθερό προβάδισμα που είχε στους τελευταίους κρίσιμους πόντους και ο Πορφύρας ανέτρεψε τη διαφορά απο το 20-15, σκορ με το οποίο έχανε.
Ο Πορφύρας αγωνίσθηκε με 3 κορίτσια γεννημένα το 1996 στο βασικό σχήμα του ( Λιάρου, Α.Πρίφτη, Παλημέρη) και είναι πρόσθετο κέρδος για την ομάδα μας το ντεμπούτο, ως βασικής, με συμμετοχή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, της πασαδόρου Διονυσίας Παλημέρη, η οποία ήταν εξαιρετική και πράγματι είναι σε καλό δρόμο, με διαρκή στηρίγματα τους γονείς της.
Μας άρεσε επίσης ο πλουραλισμός στις προσπάθειες των παιδιών μας ενώ ήταν πολύτιμη η αύρα που έδωσαν με την εμπειρία που έχουν και τη σταθερότητα τους, απο τις ''μεγάλες '' Κουτσιβίτη και Χαλβατζή, οι οποίες μάλιστα προέρχονταν απο πολύ καλές επιδόσεις στα μαθήματα που έδωσαν στο Πανεμιστήμιο ( Κοινωνιολογία και Φαρμακευτική αντίστοιχα, στην Αθήνα και οι δύο ).
Στον Πορφύρα θέλουμε τα παιδιά μας να συνδυάζουν την αθλητική κουλτούρα και τις επιδόσεις στο γήπεδο με  την πρόοδο στα  γράμματα.
Τα σετ ήταν 25-17, 25-14, 25-23.
Πολύ καλή η διαιτησία των Βελώνη--Σπανού.
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( προπονητής Γκούντας ) Χαλβατζή, Κουτσιβίτη, Μουρέλου, Παλημέρη, Λιάρου, Τσιραντωνάκη, Θαλασσινού, Α.Πρίφτη, Τσαβαρή.
ΕΥΡΥΑΛΗ ( προπονητής Νικολακόπουλος) Πραντάλου, Γιοβάσο, Γκόνου, Γιαννιώτη, Ν.Δημητριάδη, Δρακοπούλου, Μ.Δημητριάδη, Παναγιωτοπούλου, Ψαρράκου, Λιανού..