Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Πετυχημένο τουρνουά Μίνι

Το σημερινό τουρνουά Μίνι στο Καματερό με οικοδέσποινα την Αμιλλα και συμμετοχή 45 αθλητριών του Πορφύρα και άλλων τόσων των γηπεδούχων, ήταν καλό και πετυχημένο.
Τα παιδιά μας βελτιώνονται διαρκώς και όταν ξεπέρασαν το αρχικό τρακ για την αίσθηση του χώρου, των διαστάσεων και της τελικής γραμμής, πήραν αρκετές νίκες και έπαιξαν όμορφο βόλει.
Βέβαια, απο ελλιπή συνεννόηση, η Αμιλλα είχε πιο μεγάλα παιδιά σε σχέση με τα δικά μας, αλλά, αυτό δε συνέβη απο κακή πρόθεση αλλά απο παρεξήγηση.
Καλύτερα εξάλλου που έγινε έτσι, γιατί δοκιμάσθηκαν σε ακόμα πιο δύσκολες συνθήκες τα πιτσιρίκια μας.
Απογοήτευση δεν πρέπει να υπάρχει για λάθη ή για ήττες.
Ειδικά, ένα ΘΑΥΜΑΣΙΟ κοριτσάκι μας που έκλαψε επειδή έχασε ένα σερβίς, πρέπει να αποβάλλει το άγχος που έχει και στην προπόνηση.
Δε χρειάζεται να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν. Προσπαθεί, ανεβαίνει, γίνεται καλύτερο, είναι εξάλλου συνεπές και εξαιρετικό στη συμπεριφορά  του και πειθαρχημένο.
Και το σερβίς θα μάθει να περνάει και όλα καλά θα πάνε.Γιατί είναι έξυπνο παιδί και δουλεύει, δε λουφάρει.
Αρκεί, φυσικά,  να έχει καθαρό μυαλό και να καταλαβαίνει πόσο τυχερό είναι που έχει αυτούς τους διακρτικούς γονείς οι οποίοι ενήργησαν ΑΨΟΓΑ και βοήθησαν την κορούλα τους, με τον καλό χειρισμό απο μέρους τους, της συναισθηματικής φόρτισης της.
Στο βόλει δε δίνουμε εξετάσεις. Αθλητισμό κάνουμε. Και θα προχωρήσουν τα παιδιά που θα είναι πιο επίμονα, πιο αποφασιστικά αλλά και περισσότερο αφοσιωμένα.
Χαλαρώστε παιδιά.
Ενα παιχνίδι είναι.
Δεν πρόκειται για δοκιμασία.
Ευχαριστούμε τους γονείς για τη συνεργασία τους. Πήγαν τα παιδιά τους μέχρι το Καματερό, ένα μακρινό προορισμό για εμάς στον Πειραιά.
Το επόμενο τουρνουά θα το κάνουμε στο γήπεδο μας, ώστε να μην υπάρχει μετακίνηση αν και αυτές οι εκτός έδρας παρουσίες ωφελούν πολύ τα παιδιά σε επίπεδο τριβής, παραστάσεων  και εμπειριών.
Μακάρι να μπορούσαμε να βάλουμε πούλμαν για τη μετακίνηση, αν και νομίζουμε ότι πάλι δε θα εξυπηρετούντο, ίσως, ούτε οι μισοί.
Φυσικά, όταν απο 85, ενεργά,. παιδιά, μέχρι τώρα για αυτόν τον μήνα έχουμε πάρει 41 συνδρομές και υπάρχουν και ανεξόφλητες συνδρομές απο προηγούμενους μήνες, νομίζουμε ότι γίνεται αντιληπτό ότι αυτά τα χρήματα δεν αρκούν ούτε καν για να πληρωθούν οι δύο προπονητές μας, ο κ.Γιάννης και ο κ.Κώστας ( η κα Μαρία ΔΕΝ πληρώνεται απο το τμήμα ), χωρίς να βάλουμε όλες τις άλλες υποχρεώσεις και δαπάνες για τις υποδομές μας.
Ελπίζουμε να βελτιωθούν οι συνθήκες, ώστε να μπορούμε πέρα απο ολοκληρωμένες αθλητικές υπηρεσίες να προσφέρουμε και καλύτερες παροχές σε επίπεδο μετακινήσεων, καθώς, πράγματι θα το θέλαμε πολύ και εμείς αυτό, για την καλύτερη συνοχή των παιδιών, για να έχουν να θυμούνται το ταξίδι.
Οχι το αποτέλεσμα, αλλά, τη διαδρομή....


Ν.Δελαγραμμάτικας