Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Μία διδακτική ήττα...

Τη μία ημέρα γράφουμε ωραία λόγια για την ομάδα μας των Παγκορασίδων, μετά απο νίκη της, την επομένη, επειδή έχασε,  δεν είναι δυνατό να αποθαρρύνουμε τα παιδιά και να εκφράσουμε αμφιβολίες,μόνο και μόνο γιατί ήλθε εντός έδρας ήττα απο τους Τράχωνες με 3-0 σετ.
Πρώτα απο όλα, χάσαμε απο καλύτερη ομάδα, με παιδιά που παίζουν πιο πολλά χρόνια βόλει και είναι πιο μεγάλα απο τα δικά μας ( μέσα στα νόμιμα όρια, ωστόσο, ενώ η συγκρότηση κάθε ομάδας είναι ευθύνη κι επιλογή της και φυσικά αποτελεί μέρος της στρατηγικής της ).
Κατά δεύτερο, η διακοπή στην παρουσία στις προπονήσεις, ορισμένων παιδιών, λόγω του Πάσχα, όπως επίσης και οι απουσίες 3 αθλητριών, που ήταν βασικές στον αγώνα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος στη Δραπετσώνα, κόστισαν.
Ομως, παρά τα λαθάκια μας, όλα τα παιδιά μας αγωνίσθηκαν υπεύθυνα και άρεσε πολύ η απόδοση παιδιών που έρχονται  απο τον πάγκο και φανερώνουν τα αποτελέσματα της όμορφης προσπάθειας τους στις προπονήσεις.
Το σερί άσων ( 8 ή 9 ) στο τρίτο σετ απο την αρχηγό μας και....μαμά της ομάδας μας Μαρία Δαρδακούλη,  άλλαξε τις ισορροπίες και υποχρέωσε τον προπονητή των Τραχώνων να γυρίσει πάλι στον αγώνα τις βασικές αθλήτριες του, επειδή, εκτίμησε ότι  θα έχανε το σετ με τις αλλαγές που έκανε.
Στο βόλει Γυναικών, ειδικά σε αυτές τις ηλικίες, ουσιαστικές διαφορές δεν υπάρχουν. Ολα κρίνονται στη ψυχολογία και στην αγωνιστική ετοιμότητα.
Παιδιά---spiderwoman δεν υπάρχουν, ούτε ...φόβητρα...
Προπονείσαι, χωρίς να λουφάρεις, πιστεύεις, περιμένεις, μπαίνεις, παίζεις, προσέχεις τα σερβίς, έχεις ψυχραιμία, χαίρεσαι τον αγώνα, ιδρώνεις απο την προσπάθεια   και μετά ετοιμάζεσαι για τον επόμενο.
Αυτό είναι όλο. Την ...πυρηνική φυσική μη ψάχνετε να την βρείτε στο βόλει....
Η συνέχεια θα είναι καλύτερη και τώρα, απλώς, χρειάζεται ηρεμία.
Μέσα στον αθλητισμό είναι και η νίκη και η ήττα.
Στο επόμενο ματς θα παίξουμε καλύτερα και θα ευχαριστηθούμε περισσότερο.
Εμείς, αυτή την ομάδα δεν την ''καίμε''.
Την πιστεύουμε και την αγαπάμε.
Κουβεντούλα με τα παιδιά και συνέπεια κι όλα θα πάνε καλύτερα.
Ολα στο πρόγραμμα είναι....
Τα σετ ήταν 8-25,10-25 και 17-25.
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( προπονητής Γιάννης Τσουρουγιάννης ) Δαρδακούλη ( αρχηγός), Καρβούνη, Πολύση, Κ.Ζαννή, Μονιού, Παυλίδου, Φαλιδέα, Υφαντή, Σταματίου, Θεοδωρή, Μαριστάνογλου, Τσόρβα.