Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Ανακοίνωση του τμήματος βόλει Γυναικών ΑΟΦ Πορφύρας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ Α.Ο.Φ. ΠΟΡΦΥΡΑΣ
 
Λάβαμε γνώση του γεγονότος ότι η αθλήτρια Ευδοξία Αργυροπούλου, αθλήτρια του σωματείου Ιωνες, το οποίο μετέχει ( όπως κι ο Α.Ο.Φ. Πορφύρας), στην Α2 Εθνική κατηγορία Γυναικών, στον Β΄Ομιλο, κατά την εφετινή αγωνιστική περίοδο 2012-2013, έχει ήδη αγωνισθεί σε 2ομάδες σε 2 πρωταθλήματα, επίσημα κι αναγνωρισμένα απο την Παγκόσμια Ομοσπονδία.
Σε αυτή τη σαιζόν, πέραν των Ιώνων, έχει ήδη αγωνισθεί στη μεγαλύτερη, Εθνική, κατηγορία της Αγγλίας, στην National Super 8 Women, με τον σύλλογο London Polonia ( ακριβής κι επίσημη ονομασία, Polonia IMKA London ), με τον οποίο μάλιστα έκανε ντεμπούτο σε αυτή την περίοδο, στις 20 Οκτωβρίου 2012, αγωνιζόμενη, με ιδιαίτερη επιτυχία, απέναντι στην Malory Eagles, την οποία η ομάδα της νίκησε με 3-2 σετ.
Απο τις ιστοσελίδεςhttp://www.polonia.vc/ καιhttp://www.volleyballengland.org/ , κάθε ενδιαφερόμενος είναι δυνατό να επιβεβαιώσει την αναφορά μας. Κάθε πρόσθετη πληροφορία, ευχαρίστως να τεθεί,απο μέρους μας, στη διάθεση όποιου την επιθυμεί ή τη χρειάζεται.
Ακολούθησαν κι άλλες παρουσίες της Ευδοξίας Αργυροπούλου στο εν λόγω πρωτάθλημα, στο οποίο ψηφίσθηκε ως μία απο τις καλύτερες αθλήτριες για όσο διάστημα προσέφερε τις υπηρεσίες της στη συγκεκριμένη ομάδα. Εν συνεχεία, επέστρεψε στην Ελλάδα για να αγωνισθεί στο σωματείο Ιωνες, όπου ανήκε, με ενεργό δελτίο, προ της μετακίνησης της στην Αγγλία.
Ηδη, απο την Παρασκευή 8/3/2013, ο Α.Ο.Φ. Πορφύρας έχει γνωστοποιήσει το γεγονός στην Ε.Ο.Π.Ε.
Απο την Ομοσπονδία μας, έχουμε ζητήσει να εξετάσει εάν η μετακίνηση της ως άνω αθλήτριας στην ομάδα London Polonia συνετελέσθη με όρους νομιμότητας και με τις προβλεπόμενες, ως απαραίτητες, προυποθέσεις, εάν καλώς αγωνίσθηκε, ήδη, σε 2ομάδες και 2 πρωταθλήματα κατά την ίδια αγωνιστική περίοδο κι αν είναι σύννομη η συμμετοχή της στο εφετινό πρωτάθλημα της Α2Εθνικής.
Εφόσον προκύπτει παραβατικότητα, σε αντίθεση με τους εθνικούς και διεθνείς κανονισμούς και τον κείμενο αθλητικό νόμο, όπως αυτός εφαρμόζεται κι ισχύει, καλούμε την Ε.Ο.Π.Ε. να εφαρμόσει τα δέοντα.
Θεωρούμε ως δεδομένο ότι, για λόγους ισονομίας, ευταξίας, αξιοπιστίας των εθνικών πρωταθλημάτων θα πρέπει να επιβληθούν, όπου απαιτείται κι επιβάλλεται, οι δέουσες κυρώσεις και περιμένουμε τις άμεσες ενέργειες της Ε.Ο.Π.Ε. η οποία θα πρέπει να καταφύγει σε κάθε πρόσφορο κι αναγκαίο μέτρο.
Σεβόμαστε και τιμούμε την Ε.Ο.Π.Ε. , δεν έχουμε αντιπαλότητα με τους Ιωνες ( με τους οποίους δώσαμε δύο καταπληκτικά παιχνίδια εφέτος, σε άψογο αθλητικό περιβάλλον,μικρή σημασία έχει ότι νικήσαμε και στα δύο ), εκτιμούμε την αθλήτρια Ευδοξία Αργυροπούλου.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι επιλέξαμε να απευθυνθούμε στον θεματοφύλακα του αθλήματος,την Ομοσπονδία μας, χωρίς να δημιουργήσουμε συνθήκες αντιπαράθεσης μεταξύ σωματείων--μελών της.
Περιμένουμε,ωστόσο, ότι, δίχως χρονοτριβή κι ασφαλώς, πάντως, νωρίτερα απο την τέλεση της επόμενης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μας, θα έχει γίνει γνωστή η θέση της Ε.Ο.Π.Ε. και θα έχουμε δεί τις ενέργειες της, σε ένα θέμα ουσίας αλλά κι αρχής.
Ο Α.Ο.Φ. Πορφύρας αγωνίζεται, πάντα εντός των πλαισίων απόλυτης νομιμότητας, για την πρόοδο του αθλήματος, ενδιαφέρεται όμως όχι μόνο για τα δικαιώματα του αλλά και για τη συνολική εικόνα ενός χώρου, για τον οποίο είμαστε βέβαιοι ότι όλοι όσοι τον υπηρετούμε, θέλουμε να χαρακτηρίζεται απο διαφάνεια, σοβαρότητα και σεβασμό σε κανονισμούς και νόμους.
ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΒΟΛΕΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Α.Ο.Φ. ΠΟΡΦΥΡΑΣ