Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Η άποψη μας για το παιχνίδι Θέτις--Πορφύρας

Σε μερικά σημεία, θα δώσουμε την άποψη μας για τον αποψινό αγώνα Θέτις--Πορφύρας 2-3 σετ, δίχως να περιοριζόμαστε αυστηρά και μόνο σε αυτή την αναμέτρηση.
----Θεωρούμε ότι είναι χρήσιμο να αναγνωρίσουμε το γεγονός της εξαιρετικής εμφάνισης που πραγματοποίησε απόψε η Θέτιδα. Μας ειπώθηκε απο τους δικούς της ανθρώπους, ότι ήταν η καλύτερη εφετινή. Το γεγονός δε μας ξαφνιάζει. Το έχουμε....συνηθίσει σε αυτή τη σαιζόν. Αλλωστε, η Θέτιδα είναι πολύ καλή ομάδα, το είχαμε σημειώσει όταν προαναγγείλαμε το παιχνίδι στην Βούλα.
-----Πράγματι, περιμέναμε πιο πολλά απο τον Πορφύρα. Δεν ανταποκρίθηκε η ομάδα μας στις απαιτήσεις του αγώνα. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Το χειρότερο είναι ότι αυτή τη φορά, εκτός απο αναλαμπές, δεν υπήρχε μία, σταθερή, εξαίρεση θετικού προσήμου.
----Οπως στις απόλυτες επιτυχίες έτσι και στις σχετικές αποτυχίες, η ευθύνη είναι συλλογική. Κι αφορά ''όλο τον κόσμο'' που συμμετέχει στον αγώνα.
-----Η αδυναμία του Πορφύρα να πάρει νίκη με καθαρό σκορ, ώστε να μη χάσει βαθμό, σχετίζεται τόσο με την εξαιρετική παρουσία της γηπεδούχου όσο και με τα δικά μας λάθη, ως ομάδα.
-----Στην πρώτη αγωνιστική περίοδο της ομάδας μας στην Α2 Εθνική, οι μεταπτώσεις στην απόδοση κοστίζουν. Προφανώς, ωστόσο, δε σβήνει η αίσθηση για τη συνολική εικόνα.
----Μετράμε πέντε σερί νίκες στο πρωτάθλημα. Θετικό γεγονός.
----Σημειώσαμε σε αυτό το σερί, απώλειες δύο βαθμών, με δύο απο τις ομάδες που είναι στις τέσσερις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, αδιάφορο για ποιούς λόγους. Πρόκειται για απώλειες τις οποίες δεν προσπερνάμε, γιατί κοστίζουν.
-----Εκτιμούμε ότι στο περιβάλλον της Α2 Εθνικής κατηγορίας, απαιτείται μεγαλύτερη και περισσότερη αυτοσυγκέντρωση όταν θέλεις να παίρνεις κάθε φορά το καλύτερο δυνατό.
----Σε ένα πρωτάθλημα με μόλις 16 παιχνίδια, όλα είναι ρευστά και η πίεση πρέπει να λειτουργεί ώστε να υπάρχει εγρήγορση.
----Στον αθλητισμό, δεν προλαβαίνεις όχι να σηκωθείς όταν πέφτεις, αλλά, ούτε καν να σκεφθείς. Μοιραία, μαζεύουμε το μυαλό μας για το επόμενο παιχνίδι, με αντίπαλο τους Ιωνες στο ''Σαλπέας'', το προσεχές Σάββατο. Είναι ο αγώνας του πρώτου με τον δεύτερο στην βαθμολογία.