Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Πρόκριση για τις Παγκορασίδες του Πορφύρα

Νίκη των Παγκορασίδων του Πορφύρα, τις οποίες προπονεί η Πόπη Καλλή, με 3-0 σετ απέναντι στον Ικαρο στην Καλλιθέα και πρόκριση στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος της ΕΣΠΕΔΑ.
Στην κατάταξη του Ομίλου μας, πρώτη ήταν η Ιριδα με 12 βαθμούς και ισοβάθμισαν Πορφύρας και Ιλιο με 9 βαθμούς στο ενεργητικό τους, αλλά, προκρίνεται ο Πορφύρας με καλύτερη διαφορά σετ στα παιχνίδια με το Ιλιο, το οποίο είχαμε νικήσει με 3-1 εκτός έδρας κι έτσι καλύψαμε και με το παραπάνω την εντός έδρας ήττα μας με 3-2, απο την ίδια ομάδα.
Πρόκειται για μία σημαντική επιτυχία, με δεδομένο μάλιστα ότι αποκλείουμε το Ιλιο, που τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει τη δική του παράδοση στα πρωταθλήματα υποδομών, ειδικά δε σε ότι αφορά τις Παγκορασίδες.
Αυτή ήταν η πρώτη πρόκριση που πέτυχε ομάδα υποδομών του τμήματος βόλει Γυναικών του Πορφύρα, μετά απο 3 χρόνια. Σε αυτό το διάστημα, σε αρκετές περιπτώσεις αγγίξαμε την επιτυχία, αλλά, δεν την γευθήκαμε, με δεδομένο ότι λειτούργησαν, συχνά, διάφοροι ανασταλτικοί παράγοντες.
Αλλοτε μέτρησαν τα δικά μας σφάλματα, άλλοτε η κακή τύχη, άλλοτε η κουτοπονηριά κι ο καιροσκοπισμός άλλων ομάδων τις οποίες αντιμετωπίσαμε.
Αυτό που τώρα μετρά είναι ότι ο Πορφύρας απολαμβάνει τους καρπούς της συστηματικής προσπάθειας που καταβάλλει τα τελευταία χρόνια, με οργάνωση και επιμονή αλλά και με προσέγγιση στον άνθρωπο, τη μονάδα, το παιδί, την αθλήτρια.
Η τωρινή '' φουρνιά '' των Παγκορασίδων μας είναι πολύ καλή, ποιοτική και αντιπροσωπεύει τον κόπο και την προσπάθεια όλων των προπονητριών και των προπονητών που έχουν δουλέψει με αυτά τα παιδιά.
Σπουδαίο είναι το γεγονός ότι σήμερα χρησιμοποιήθηκαν και τα 12 κορίτσια που ήταν στην αποστολή του Πορφύρα. Εγινε σωστή διαχείριση κι αυτό είναι αξιοσημείωτο....   
Τουλάχιστον, πήραμε σήμερα μία χαρά....
Θυμίζουμε ότι οι Κορασίδες μας αποκλείσθηκαν απο τον Ομιλο τους, αν κι ισοβάθμισαν με την Δραπετσώνα, επειδή την είχαν νικήσει με 3-1 σετ κι ηττήθηκαν με 3-0 σετ.
Οι Νεάνιδες ήταν στην τρίτη θέση στον Ομιλο τους απο τον οποίο προκρίθηκαν οι δύο πρώτες στο φάιναλ φορ.
Η τρίτη ήταν φαρμακερή...
Τα σετ ήταν 10-25, 16-25 και 17-25.
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( Πόπη Καλλή ) Κ.Ζαννή, Ε.Μονιού, Παυλίδου, Χονδρουδάκη, Καρβούνη, Παπαγιαννοπούλου, Υφαντή, Φαλιδέα, Στανιού, Μαριστάνογλου, Φακίρη, Κουκομέλα.