Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Για την ανακοίνωση του Πορφύρα...

Σε σχέση με την ανακοίνωση που εξέδωσε, απο τις 12 Μαρτίου,  το τμήμα βόλει Γυναικών του Α.Ο.Φ. Πορφύρας, πήραμε χθες, απο την Ε.Ο.Π.Ε., όπου απευθυνθήκαμε ως διοργανώτρια των πρωταθλημάτων των εθνικών κατηγοριών και θεματοφύλακα του αθλήματος στην Ελλάδα και προς την οποία έχουμε εκτίμηση και σεβασμό, θεσμικά αλλά ΚΥΡΙΩΣ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, σε επίπεδο προεδρείου, την εξής ενημέρωση.
Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης έχει αποστείλει σχετικό έγγραφο προς την αντίστοιχη Ομοσπονδία της Αγγλίας και την έχει κοινοποιήσει στην FIVB και την CEV σχετικώς με το ζήτημα που αναφέρθηκε απο τον Πορφύρα, δηλαδή, ως προς τη συμμετοχή της αθλήτριας Ευδοξίας Αργυροπούλου σε 2 πρωταθλήματα, το αγγλικό και το ελληνικό, της Α2 Εθνικής, κατά την ίδια αγωνιστική περίοδο, την εφετινή.
Ζητείται απο την Αγγλική Ομοσπονδία να πιστοποιήσει αν, πράγματι, η ως άνω αθλήτρια αγωνίσθηκε σε επίσημο πρωτάθλημα της Αγγλίας κι αν ναι, για ποιό λόγο δεν ακολουθήθηκε η επίσημη διαδικασία.
Εφόσον διαπιστωθεί ότι πράγματι ισχύει κάτι τέτοιο, τότε η Παγκόσμια κι η Ευρωπαική Ομοσπονδία καλούνται να ενημερώσουν για τις προβλεπόμενες κυρώσεις.
Προστίθεται, κατά την ίδια ενημέρωση που μας παρεσχέθη και την οποία ακούγαμε εδώ και ημέρες, αλλά, πλέον έχουμε σε στέρεη μορφή, ότι ακόμα κι αν διαπιστωθεί παραβατική συμπεριφορά της αθλήτριας ως προς τη  συμμετοχή  της σε ομάδα του εξωτερικού, δεν προβλέπεται κύρωση για τη συμμετοχή της στο ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς αυτή πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς. Πραγματοποιήθηκε. Συνεχίζει, όμως, να πραγματοποιείται με τους ίδιους όρους ;
Προφανώς, υπονοείται  εδώ ότι η αθλήτρια έχει έγκυρο και νομίμως εκδοθέν δελτίο, όπως έχουμε απο την πρώτη στιγμή, εξάλλου, μνημονεύσει, αλλά, η έννοια της παραβατικότητας δεν εξαντλείται,  σε αυτό το σημείο.
Μένει, ως επισημαίνεται, να πληροφορηθούμε για την απάντηση που θα δώσουν οι παραπάνω φορείς ( Αγγλική Ομοσπονδία, Ευρωπαική και Παγκόσμια Ομοσπονδία ),
Δε θα σχολιάσουμε, επί του παρόντος, αυτή την ενημέρωση. Μόνο θα αναρωτηθούμε τι θα μας ειπωθεί, αν αποδειχθεί ότι πράγματι είναι ορθά τα στοιχεία που παραθέσαμε.
Μπορεί μία αθλήτρια ή ένας αθλητής να μετακινείται απο μία χώρα σε άλλη κι όχι μόνο σε δύο αλλά και σε περισσότερες, στην ίδια περίοδο, να παίζει χωρίς διεθνές πιστοποιητικό μεταγραφής και να αλλάζει φανέλα και συσχετισμούς, θεωρητικά ακόμα και μέσα στην ίδια εβδομάδα ;
Άσφαλώς, παρακολουθούμε και θα επανέλθουμε. Αμεσα. Με τα ερωτηματικά τα οποία ανακύπτουν.
Διευκρινίζουμε, προς το παρόν, σε σχέση με διάφορα τα οποία ακούγονται, ότι το πρωτάθλημα της Αγγλίας στο οποίο έπαιξε η αθλήτρια των Ιώνων, ΔΕΝ είναι κολλεγιακό, αλλά, ΕΠΙΣΗΜΟ και ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΟ. Τα στοιχεία το αποδεικνύουν.
Γνωρίζουμε ΤΑ ΠΑΝΓΑ. ΓΙΑ ΟΛΑ. Είναι....τόσο κολλεγιακό, ώστε οι αγώνες του μπαίνουν σε κουπόνι στοιχήματος....Το έχουμε κι αυτό το κουπόνι....Τόσο κολλεγιακό....
Για τις υπόλοιπες παραμέτρους αυτής της περίπτωσης, ισχύει ότι έχουμε κάνει σαφές απο την πρώτη στιγμή.
Επιθυμούμε, όπου υπάρχει παραβατικότητα, αυτή να αντιμετωπισθεί, όπως προβλέπεται. Χωρίς να έχουμε τίποτα με κανέναν, σε επίπεδο φυσικών ή άλλων προσώπων. Τόσο απλά.
Αν δε θέλουμε να έχουμε πρωταθλήματα προστατευμένα, στον βαθμό που απαιτείται, ας τα αφήσουμε όλα ελεύθερα....Αλλά, να το γνωρίζουμε και να το συμφωνήσουμε.
Και να επαναλάβουμε κάτι.
Ο Πορφύρας, με προσεκτικές εκφράσεις, σημασία στη λεπτομέρεια των διατυπώσεων, ΣΤΟΙΧΕΊΑ και διαφάνεια, θέλει ΜΟΝΟ να έχει την βεβαιότητα, όπως νομίζουμε και κάθε άλλη ομάδα, ότι παίρνει μέρος σε πρωτάθλημα με διασφαλισμένους όρους ισονομίας και φερεγγυότητας.
Κατά τα άλλα, υπάρχει γνώση της αναφοράς μας, άρα δε δικαιολογείται άγνοια απο τις 12/3 ( ουσιαστικά, απο τις 8/3...) και μετά, καθείς αναλαμβάνει το ρίσκο και τις ευθύνες του  και θα έχει ενδιαφέρον, φυσικά,  να δούμε τι θα απαντήσουν τα διεθνή όργανα.
Εχουμε, βέβαια, την αίσθηση ότι με τους ρυθμούς που εξελίσσεται η συγκεκριμένη υπόθεση, πρώτα θα λήξει το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής, θα επικυρωθεί η βαθμολογία κι η κατάταξη και στη συνέχεια θα μάθουμε όλα τα άλλα. Οταν δε θα είναι δυνατό να αλλάξει οτιδήποτε....
Ο Πορφύρας, ηθικά τουλάχιστον, θα δικαιωθεί, αν δεν έχει ήδη δικαιωθεί σε αυτό το ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ αν και ενδεχομένως περίπλοκο θέμα.....

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Α, επειδή, στην ενημέρωση που δίδεται, αναφέρεται, αλλά, κάποιοι μπορεί να μην  το καταλάβουν, το διευκρινίζουμε.
Για την αναφερόμενη αθλήτρια, ΠΟΤΕ δεν εκδόθηκε διεθνές πιστοποιητικό μεταγραφής απο την ΕΟΠΕ   ή παρεσχέθη άλλη άδεια, ώστε να αγωνισθεί σε άλλο πρωτάθλημα.
Επίσης, εφόσον, βεβαίως, χρειασθεί να διευκολύνουμε τις διαδικασίες, μπορούμε να το πράξουμε.