Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Μαράκι, να απολαύσεις την εμπειρία...

Ταξιδεύει ήδη προς τη Θεσσαλονίκη, με τα άλλα 11 κορίτσια της Προεθνικής Παγκορασίδων, απο την ΕΣΠΕΔΑ, η αθλήτρια του Πορφύρα Μαρία Χονδρουδάκη, η οποία επελέγη απο την ΕΟΠΕ και θα είναι απο σήμερα έως και τις 30 του μήνα στο Κιλκίς, ώστε να πάρει μέρος στις συγκεντρωτικές προπονήσεις, απο τις οποίες θα βγεί η  Εθνική Παγκορασίδων, με παιδιά γεννημένα το 2000.
Είναι τιμή για τον Πορφύρα ότι έχει αθλήτρια απο την Ακαδημία του σε αυτό το επίπεδο, θα μπορούσαμε ασφαλώς να είχαμε και στην Εθνική Κορασίδων την Ευρυδίκη Δελαγά που ήταν στην προεπιλογή, αλλά, δε συμπεριελήφθη στις 16 αθλήτριες που επελέγησαν.
Ο Πορφύρας δουλεύει με υπομονή, λίγα λόγια και ελπίζουμε ότι θα συνεχισθεί  η παραγωγική διαδικασία που θα δώσει πλούτο αξιών, ικανοτήτων, αφοσίωσης και διάρκειας στη γυναικεία ομάδα μας, ώστε να μείνει στο επίπεδο των εθνικών κατηγοριών, με ρόλο πρωταγωνιστικό.
Αυτές οι επιτυχίες, με τις κλήσεις στις Εθνικές ομάδες, δεν ανήκουν στο βόλει Γυναικών του Πορφύρα, δε θα τις οικειοποιηθούμε, ούτε ...ζούμε για την αναγνώριση, προφανώς, δεν την έχουμε ανάγκη, για άλλο λόγο είμαστε εδώ, για την προσφορά.
Τα παιδιά με τους γονείς τους, τα πετυχαίνουν όλα.
Γιατί καταλαβαίνουν ότι σε αυτό το υγιές περιβάλλον του βόλει Γυναικών του Πορφύρα έχουν μία καλή ευκαιρία και δεν την αφήνουν να πάει χαμένη.
Εμείς είμαστε εδώ για όλα τα παιδιά. Και θα συνεχίσουμε να παράγουμε, αλλά, δίχως συνεργασία δεν μπορείς να δείς αποτέλεσμα. Αυτή είναι η αλήθεια.
Κάτι ακόμα.
Στην τύχη δεν γίνεται τίποτα.....
Το πρωί, στις 9, στο ΟΑΚΑ, άφησε μέσα στην παγωνιά το σπίτι του τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, έφυγε απο τον Πειραιά και βρέθηκε εκεί , μαζί βεβαίως με τους οικείους της Μαρίας Χονδρουδάκη, εκπρόσωπος του τμήματος βόλει Γυναικών του Πορφύρα, για να σιγουρευθεί ότι είναι όλα εντάξει και να πεί ''καλό ταξίδι'' στο παιδί μας.
Δεν έχει σημασία ποιός ήταν. Μετρά ότι όποιος και αν ήταν απο εμάς, θα εξέφραζε το ίδιο σκεπτικό, ενδιαφέροντος και ζεστασιάς για μία αθλήτρια μας που ανοίγει, μάλιστα, τα φτερά της σε πρωτόγνωρες --και για εκείνη και για εμάς...--- εμπειρίες.
Οταν λέμε ότι ''το βόλει Γυναικών του Πορφύρα είναι ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ'', αυτό εννοούμε, δεν βάζουμε σλόγκαν που κινδυνεύουν να γίνουν της μόδας, έτσι όπως χρησιμοποιείται όλο και πιο πολύ τελευταία αυτή η ιερή λέξη....
Καλημέρα σας. Τα λέμε και αργότερα.