Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Ανοίξτε και τα βιβλία σας....

Στις 11 Σεπτεμβρίου αρχίζουν τα σχολεία. Μέχρι τότε όλα τα παιδιά μας θα έχουν άφθονο χρόνο για προπονήσεις και προετοιμασία για τις δραστηριότητες τους σε Δημοτικό, Γυμνάσιο ή Λύκειο και στις ξένες γλώσσες ή στα φροντιστήρια για τα Αρχαία, τα Νέα και τα Μαθηματικά ( μπρρρρρ.....).
Μία προτροπή, μαζί κι οδηγία.
Η μαμά κι ο μπαμπάς ( αυτή είναι η σωστή σειρά, γιατί άμα γκρινιάζει η μαμά, ο...αρχηγός του σπιτιού, σε ΟΛΑ τα σπίτια, βγάζει λόγο και μετά υποχωρεί διακριτικά...), θυσιάζονται για να αθληθείτε.
Εσείς έχετε μία ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ.
Να προσπαθείτε.
Οχι μόνο στο γήπεδο.
Αλλά και στα μαθήματα σας.
Να ετοιμάσετε και τα βιβλία σας. Να τα ανοίξετε.
Αυτά που έχετε απο πέρσι. Να φρεσκάρετε τα αγγλικά και τα γαλλικά σας, να θυμηθείτε τα βασικά στα μαθήματα που πέρσι σας είχαν δυσκολέψει στο σχολείο, γιατί πάλι θα τα βρείτε μπροστά σας.
Εστω μία ώρα την ημέρα, θα σας βοηθήσει στην προσαρμογή σας στο σχολείο.
Μη ξεχνάτε.
Οταν έχετε, παραγωγική, προσπάθεια, θα βρίσκετε πιο εύκολα τον δρόμο για την προπόνηση. Και με λιγότερη...μουρμούρα.
Διαβάζω δε σημαίνει, κάθομαι στην καρέκλα και κοροιδεύω τον εαυτό μου κάνοντας ότι ξεφυλλίζω ή απλώς κοιτώντας ένα βιβλίο...
Διαβάζω σημαίνει, μελετώ το περιεχόμενο, επαναλαμβάνω την ανάγνωση, ρωτώ ότι δεν καταλαβαίνω και επιμένω για να μάθω, συγκρατώντας ότι περισσότερο μπορώ.
Μάθετε να συνδυάζετε το βόλει με το σχολείο.
Με κινητικότητα όχι μόνο σώματος αλλά και πνεύματος.
Ολα τα μπορείτε.
Κόψτε για μία ώρα την ημέρα το facebook και για άλλη μία ώρα τα μηνύματα απο το κινητό και θα δείτε ότι το 24ωρο σας θα ....μεγαλώσει απότομα....

Νίκος Δελαγραμμάτικας