Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Λοιπόν, ο απολογισμός μας....

Αντε να τα πούμε λοιπόν, τώρα που τελειώσαμε με όλα τα άλλα και τη δουλειά με τις υποδομές μας.
ΠΡΙΝ απο ότι άλλο, επειδή στον χώρο του αθλητισμού είμαι πολλά χρόνια και δεν περίμενα να τον μάθω απο το βόλει, να είστε σίγουροι ότι καταλαβαίνω ΑΡΙΣΤΑ ποιοί χαίρονται με την άνοδο της ομάδας βόλει Γυναικών του  Πορφύρα, ποιοί είναι με χάπια για τη ναυτία και ποιοί ( και αυτοί είναι οι χειρότεροι...) χαμογελούν μπροστά, συγχαίρουν δημόσια και μετά ακονίζουν τα μαχαίρια και προπονούνται για να βρούν στόχο.
Εμείς θα αγαπάμε αυτούς που μας αγαπούν και με τους άλλους, καλή καρδιά....Αλλά, όχι και ότι δεν καταλαβαίνουμε τις...όψιμες επιθέσεις φιλίας και άλλα πολλά....Δεν πειράζει, όμως...Μέσα στο πρόγραμμα είναι και αυτά....
ΠΑΜΕ τώρα στον αγώνα με τον Παναθηναικό. Η ομάδα μας στάθηκε με αξιοπρέπεια. Σε όλα τα επίπεδα. Και δεν είναι τυχαίο ότι κέρδισε αναγνώριση, εγκώμια και εντυπώσεις. Πως να ζητήσεις, για αυτό το ματς, πιο πολλά απο τα παιδιά και τον προπονητή ; Τους αλλάξαμε τα πάντα μέσα σε λίγα 24ωρα. Το γεγονός ότι έπαιζαν με τον Παναθηναικό, δεύτερο πέρσι και διεκδικητή του τίτλου και φέτος, έχει μικρότερη σημασία. Ο Πορφύρας πάντα θα κοιτά να παίζει καλά, να εξαντλεί τις δυνάμεις του. Το τι θα κάνει όποια ομάδα είναι απέναντι μας, αφορά εκείνη, όχι εμάς.
ΑΞΙΖΟΥΝ πολλά μπράβο στον Πορφύρα. Τα δικαιούμαστε. Μέσα σε τρία 24ωρα, με ατελείωτο τρέξιμο απο 5 ανθρώπους ( Τασούλα, Νίκος, Αγγελος, Παναγιώτης, Μανώλης ), ετοιμάσθηκαν τα πάντα. Οχι μόνο για την πρεμιέρα με τον Παναθηναικό, μα και για τα επόμενα παιχνίδια. Τίποτα εύκολο και αυτονόητο. Ανταποκριθήκαμε στην πρόκληση με τρόπο που αναγνωρίσθηκε, απο όλους, ως εξαιρετικός.
ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, θα προσπαθούμε κάθε φορά, να είμαστε καλύτεροι. Να γίνουμε σοφότεροι.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ θερμά τους 100 φίλους της ομάδας βόλει Γυναικών του Πορφύρα που την ακολούθησαν στην Κυψέλη.
Η ΕΥΘΥΝΗ μας ήταν μεγάλη. Είχαμε την υποχρέωση να πάνε όλα καλά. Και πήγαν. Το αποτέλεσμα είναι το τελευταίο που μας απασχολούσε στην πρεμιέρα, κάτω απο τις συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί. Θα έλθουν και τα αποτελέσματα. Ολα στην ώρα τους.
ΜΕΣΑ ΕΠΕΣΕ ένας απο εκείνους που πρέπει να έβγαλαν σπυριά με την άνοδο του Πορφύρα στην Α1 Εθνική. Τον θυμάμαι σαν και τώρα, να μου λέει, πριν απο 5-6 χρόνια, όταν είχαμε μπεί γερά στη διαδικασία της διεκδίκησης του τίτλου στην Α΄ΕΣΠΕΔΑ, ώστε να ανέβουμε στην Α2 : ΄΄Θα σας τελειώσουν τα λεφτά και θα δούμε που θα πάτε...΄΄.
Τα λεφτά, καιρό τώρα, έχουν τελειώσει. Και όμως, πήγαμε στην Α1. Με το μεράκι και το πείσμα μας. Γιατί οι επιτυχίες δεν αγοράζονται. Δημιουργούνται.
ΕΚΕΙΝΟΙ που σίγουρα ευχαριστήθηκαν με την άνοδο της ομάδας μας, είναι ο Κώστας Γκούντας, ο Σωκράτης Μαρμαρινός, ο Μανώλης Αποστολογιωργάκης, ο Βασίλης Καλογερόγιαννης. Οι 4 προηγούμενοι προπονητές μας. Απο το 2000 μέχρι και σήμερα, σε 15 χρόνια, ο Πορφύρας, στο βόλει Γυναικών, έχει αλλάξει μόλις 6 προπονητές. Τίποτα τυχαίο σε αυτή τη ζωή....
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ. Με διαχείριση συναισθημάτων, πάνω απο όλα.
Και με αγάπη στην ΟΜΑΔΑ μας. Οτι και αν συμβεί, εδώ θα είμαστε. Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ του βόλει Γυναικών του Πορφύρα μόνο ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ μπορεί να έχει για ότι έφτιαξε, σε συνθήκες αντίξοες και με δυσκολίες που μας έκαναν, ωστόσο, καλύτερους.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ όλες και όλοι καλά.

Νίκος Δελαγραμμάτικας