Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

Στο δρόμο που χάραξαν οι Παγκορασίδες μας πριν από 16 χρόνια !


 Μερικές σκέψεις για τα παιδιά μας, τώρα που ξεκινούν οι Παγκορασίδες Β-Δ-Ε, ουσιαστικά, με ολοκαίνουρια παιδιά.

Χρήσιμο θα είναι να τις διαβάσουν αθλήτριες και γονείς...

Τη σεζόν 2007-2008, είχαμε στο βόλεϊ του Πορφύρα, μία ομάδα Παγκορασίδων...Αυτή της φωτογραφίας, με προπονητή τον Σωκράτη Μαρμαρινό...

Παιδιά 11 έως 13 ετών, γεννημένα το 1996 και το 1995.

Οπως τα τωρινά πρωτόπειρα Παγκορασιδάκια μας....

Εκείνη η ομάδα δοκίμασε πολλές πίκρες, είχε ...μπόλικο κλάμα την πρώτη σεζόν, από τα αποτελέσματα...

Την επόμενη περίοδο, ήταν πολύ καλύτερη.

Και εντέλει, μετά την διαρκώς ανοδική πορεία της, από εκείνη την '' φουρνιά ''  έπαιξαν με τον Πορφύρα στην Α1 τρία παιδιά : Λιάρου ( ακόμα είναι λίμπερο στη Γυναικεία μας ), Α.Πρίφτη, Παλημέρη. Και η Τσιραντωνάκη στην Α2.

Τα παιδιά μας, που θα παίξουν για πρώτη φορά το Σάββατο και την Κυριακή, θέλουμε να θυμούνται :

ΠΑΝΩ από όλα, είναι ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ γιατί έχουν την υγεία τους και ανθρώπους να τα ωθούν στον αθλητισμό. Δείτε γύρω σας πόσα παιδιά δεν έχουν την ίδια τύχη με εσάς, εκτιμείστε το αγαθό που σας προσφέρουν οι δικοί σας.

ΘΕΛΟΥΜΕ σε τεραίν και εξέδρα ΗΘΟΣ. Εμείς είμαστε ΠΟΡΦΥΡΑΣ. Χαμόγελο, στήριξη και ΠΟΤΕ δεν ασχολούμαστε με διαιτητές και ''αντιπάλους''. Κανένα αποτέλεσμα δεν είναι καλύτερο από τον έπαινο για το ΗΘΟΣ σας !

ΘΥΣΙΑΖΕΤΕ ένα πάρτυ, μία εκδρομή, ένα οικογενειακό τραπέζι, αλλά, έχετε τα κορυφαία οφέλη που προσφέρει ο αθλητισμός, με μοναδικά συναισθήματα και χτίζετε χαρακτήρα με συνεργασία, εκτόνωση μα και πειθαρχία. Μαθαίνετε ότι στη ζωή περπατάμε μέσα σε σύνολο, όχι σε μοναχική πορεία.

ΕΙΜΑΣΤΕ δίπλα σας. Αν πάνε όλα καλά, το πετύχατε εσείς και οι προπονητές σας. Αν κάτι δεν πάει καλά, δουλέψτε περισσότερο και με μεγαλύτερη συνέπεια. Η επιμονή φέρνει τη δικαίωση. 

ΑΝ ένα παιδί παίξει καλά, ο γονιός δε λέει ''εμείς παίξαμε''. Αν ένα παιδί δεν παίξει καλά, δε λέμε ''εμείς χάσαμε''. Αφείστε τα μικρά να μεγαλώσουν, κλείστε τα αυτιά στις...γκρίνιες τους ( εκτός και αν σας μιλήσουν για θέματα συμπεριφοράς ) και ενθαρρύνετε τα.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ για όποιο τυχόν σφάλμα, για ότι δεν πάει καλά στην αρχή, θα φταίει ο κος Νίκος. 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ, γίνεται καλή δουλειά στην προπόνηση, υπομονή χρειάζεται, αφοσίωση και πείσμα.

ΚΑΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, με αγάπη στο βόλεϊ και στον Πορφύρα και σεβασμό σε όλους τους συντελεστές του παιχνιδιού και κυρίως στους εαυτούς σας.