Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Τα κέρδη απο μία ήττα ....

Σε ατομικό αλλά και σε συλλογικό επίπεδο ,πάντα έχουμε να κερδίσουμε πολλά απο μία ήττα.
Αρκεί να τη διαχειρισθούμε με σύνεση και ψυχραιμία.
Η γυναικεία ομάδα βόλει του Πορφύρα έχει τη δυνατότητα να βγεί πολλαπλά ωφελημένη απο την ήττα στο Αιγάλεω .Κι όχι μόνο άμεσα αλλά και σε βάθος χρόνου .Γιατί ο Πορφύρας δουλεύει και προετοιμάζεται για το σήμερα ,δημιουργώντας για το αύριο και στοχεύοντας στην αξιοποίηση των εμπειριών απο το παρελθόν .
Τι έχουμε να κερδίσουμε ;
Πρώτα απο όλα την επιβεβαίωση της αφοσίωσης στον κοινό στόχο που είναι ένας .Να γίνουμε ΟΜΑΔΑ και να είμαστε καλύτεροι στη συνέχεια .
ΟΛΟΙ είμαστε δίπλα στα κορίτσια και τον προπονητή τους .Κι η ήττα είναι μέσα στο πρόγραμμα.Θα μάθουμε απο αυτήν ότι πρέπει πάντα να  έχουμε αυτοσυγκέντρωση και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας .Η χαλαρότητα ,η έλλειψη προσοχής τιμωρούνται .
Βλέπουμε τα λάθη μας και προσπαθούμε να τα διορθώσουμε .Οσοι και όσες δεν κάνουν λάθη είναι γύρω απο τις δύο εκκλησίες σε έναν ευάερο και ευήλιο τόπο αναψύξεως στο Σχιστό ,με σταυρούς στο προσκεφάλι...
Είμαστε μαζί με τη διάθεση να βοηθήσουμε κι όχι να παραπονεθούμε .Στηρίζουμε για να μας στηρίξουν .
Μαθαίνουμε ποιά είναι τα όρια μας  και προσπαθούμε να τα ξεπεράσουμε .
Δουλεύουμε καλύτερα και ακόμα πιο μεθοδικά . Δε ψάχνουμε για δικαιολογίες αλλά πάντα κοιτάμε με αυτογνωσία και αυτοκριτική τι κάναμε εμείς λάθος κι όχι οι άλλοι .
Ο Πορφύρας είναι μεγάλη ομάδα και δεν μπορεί να ψάχνει για δικαιολογίες εκτός κι αν έχουν γίνει εξώφθαλμα πράγματα .
Και πάνω απο όλα συνεχίζουμε αταλάντευτα την προσπάθεια μας σε σταθερές και υγιείς βάσεις.
Αυτή η ήττα θα μας βοηθήσει πολύ . Πάρα πολύ .
Ολα αυτά δίχως την παραμικρή διάθεση να υποτιμηθεί το Αιγάλεω .Μπράβο και πάλι στον κ.Νάτση και τα κορίτσια του για την νίκη τους που ήταν άξια και δίκαιη .
Εμείς απλώς πρέπει να μάθουμε απο το πάθημα μας .Κι αυτό θα γίνει .


Νίκος Δελαγραμμάτικας