Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Η μιζέρια είναι μεταδοτική....

Εάν ,εμείς οι μεγάλοι ,θέλουμε να κάνουμε ζημιά στα παιδιά μας ,έχουμε αυτόν τον καιρό μία εξαιρετική ευκαιρία .Μπορούμε να τους μεταδώσουμε τη μιζέρια που ,πολλοί απο εμάς τους ενήλικες --Μαρία δεν είμαι ,ακόμα ,μεσήλικας...---αισθανόμαστε με όσα ακούμε και διαβάζουμε καθημερινά .
Δε θέλω να νομίζετε ότι μία μερίδα ανθρώπων ζεί στο δικό της κόσμο ή ότι έχει λυμένα τα προβλήματα της και για αυτό δείχνει ψυχραιμία .Αυτά που βιώνουμε ,μας έχουν κολλήσει το στομάχι στην πλάτη .Μεταφορικά αλλά --για κάποιους --και κυριολεκτικά .
Ας σκεφθούμε ότι τα παιδιά μας δεν οφείλουν τίποτα .Αυτά πρέπει να προστατεύσουμε και άλλωστε για αυτά πολεμάμε μιά ζωή.
Να τα κρατήσουμε σε σχετική απόσταση απο τα προβλήματα και το άγχος μας .Ακόμα και αν τους λέμε τα πάντα ,αυτά δεν περιμένουν να τα μάθουν απο εμάς .Δε ζούν σε άλλο πλανήτη.
Εκείνο που αισθάνομαι ότι θα είναι χρήσιμο ως αντίδραση και στάση ζωής ,είναι να ενθαρρύνουμε τα παιδιά μας να μείνουν προσηλωμένα στο στόχο τους ,να συνεχίσουν να είναι αφοσιωμένα στις δραστηριότητες που βοηθούν στην κοινωνική συναναστροφή ,όπως είναι ο αθλητισμός ,ειδικά δε στα ομαδικά σπορ ,να καταλάβουν ότι Η ΖΩΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.
Κάποιοι δε θα αντέξουν και θα μείνουν πίσω .Είναι άδικο αλλά και φυσιολογικό .Ολοι οι άλλοι πρέπει να συνεχίσουν ,προτρέποντας τα παιδιά τους να πηγαίνουν διαβασμένα στο σχολείο,να πάρουν εφόδια για την παρουσία τους ως επαγγελματίες αλλά και για την εν γένει καθημερινότητα τους ,να αθλούνται ,να γελούν ,να χαίρονται ,να συγκινούνται ,να κλαίνε ,να σηκώνονται όταν πέφτουν .
Η συσπείρωση μας σε φορείς κοινωνικής δικτύωσης δεν πρέπει να περιορίζεται στο facebook .
Η εξωστρέφειια είναι απαραίτητη όπως και η συμμετοχική δράση σε σπορ που ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία μας .Μένοντας κλεισμένοι στο σπίτι δεν  κερδίζουμε τίποτα .Ούτε όταν βαστάμε το κεφάλι μας με τα δύο χέρια μας ,για να μη μας πέσει...
Ολοι μαζί θα κάνουμε ότι είναι καλύτερο ώστε να βγούμε απο αυτή τη θύελλα .
Τώρα χρειάζεται η κοινωνία να δείξει τα αντανακλαστικά της .
Με ειλικρίνεια ,αγώνα και δίχως μιζέρια αλλά και χωρίς να περιμένουμε να μας λύσουν άλλοι τα προβλήματα .
Αφείστε τη θεωρία και ελάτε να δράσουμε παρέα.
Ο αθλητισμός δεν πέθανε ούτε στην Κατοχή ,τώρα θα σβήσει ;

Νίκος Δελαγραμμάτικας