Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Μακρυά απο αιφνιδιασμούς....

Διαβάσαμε στο Ιντερνετ ,με μεγάλο ενδιαφέρον ,την συνέντευξη του προέδρου της ΕΟΠΕ κ.Μαυρομμάτη για τις 100 ημέρες απο την ανάληψη απο μέρους του συνδυασμού του ,της διοίκησης της Ομοσπονδίας .
Σημειώσαμε πολλά ενδιαφέροντα σημεία .Θα σταθούμε ,αρχικώς ,σε ένα απο αυτά .Εκείνο που αφορά τους κανόνες διεξαγωγής των πρωταθλημάτων για τη νέα σαιζόν καθώς καταλαβαίνουμε ότι προαναγγέλεται νέα συρρίκνωση στις διοργανώσεις ,προφανέστατα εξαιτίας των οικονομικών συνθηκών .
Δε ζούμε σε άλλο κόσμο και δικαίως του λόγου γίνεται αναφορά στο έντονο πρόβλημα που βιώνουμε στη χώρα μας .Ωστόσο ,επειδή πρέπει πάντα να προγραμματίζουμε και να προετοιμαζόμαστε με ορίζοντα χρόνου και δεν βοηθά σε τίποτα ο αιφνιδιασμός ,θα θέλαμε να ξέρουμε το συντομότερο δυνατό ποιό θα είναι το καθεστώς για τη νέα σαιζόν ,ανεξάρτητα απο την κατηγορία στην οποία θα αγωνίζεται η ομάδα μας .
Εφόσον υλοποιηθεί η πρόταση για τον περιορισμό της χρηματοδότησης των Ενώσεων απο την ΕΟΠΕ ,απο τον Μάιο κι έπειτα ,μπορεί να μας πούν ότι καταργούνται αναπτυξιακά πρωταθλήματα ή αλλάζει ο τρόπος διεξαγωγής τους ή ότι επιβαρυνόμαστε και με άλλα έξοδα που σήμερα δεν μας αφορούν .
Δεν ωφελεί σε  τίποτα να τα μάθουμε ξαφνικά ,όπως στο ''παρά πέντε '' πληροφορηθήκαμε ότι το φετινό πρωτάθλημα θα γίνει χωρίς πλαίυ οφφ .
Καταλαβαίνουμε ότι στην παρούσα φάση προέχει ο αγώνας για την επιβίωση αλλά επειδή η κρίση απαιττεί καλή οργάνωση και μεθοδικότητα ,θα θέλαμε να γνωρίζουμε έγκαιρα όλα όσα μας αφορούν ,ώστε να γνωρίζουμε κι εμείς ποιές πρέπει να είναι οι επόμενες κινήσεις μας.
Απο έλλειψη χρημάτων κανένα άθλημα σε καμμία χώρα δεν έπαψε να έχει πρωταθλήματα.
Ωστόσο ,απο έλλειψη σωστής ενημέρωσης και έγκαιρης πληροφόρησης έχουν τιναχθεί στον αέρα προσπάθειες υπεύθυνες και σοβαρές .
Απλώς θέλουμε να γνωρίζουμε .Και δε μας αρέσουν οι αιφνιδιασμοί .
Κι αυτά τα γράφω επειδή γνωρίζω ότι η Ομοσπονδία έχει επικεφαλής της ανθρώπους με τους οποίους μπορώ να συνεννοηθώ .Αρα ,με καταλαβαίνουν .


Ν.Δελαγραμμάτικας