Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Η μπόρα ξέσπασε ,να δούμε ποιός θα αντέξει,.....

Κάτω απο το χαλί προσπαθούν πολλές και πολλοί να κρύψουν τα προβλήματα που υπάρχουν σε όλο τον ερασιτεχνικό αθλητισμό  ,εξαιτίας της κρίσης .
Το καλοκαίρι στήθηκαν ομάδες με διαφορετικό πνεύμα ,ανάλογα με το σκεπτικό και την τακτική των διοικήσεων τους .Οι επιλογές ,πάντα ,καθορίζουν όχι μόνο το ΄σήμερα αλλά και το αύριο .
Το ψέμμα έχει κοντά πόδια .Τόσο κοντά όσο κανείς δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει αν δε δεί στην πράξη τις επιπτώσεις της παραμυθολογίας .
Στον αθλητισμό ,καλούμαστε να φτιάξουμε ομάδες τον Ιούνιο και να προυπολογίσουμε τα έξοδα για το επόμενο δωδεκάμηνο ενώ μόνο απο τον Οκτώβριο και μετά θα αρχίσουμε να μαζεύουμε τα όποια έσοδα ,τα οποία φυσικά δεν γνωρίζουμε πόσα θα είναι ,με ποιά ροή θα προκύψουν και για πόσο θα τα έχουμε.
Ωστόσο ,όλες κι όλοι ζητούν να ακούσουν νούμερα ενώ συχνά κερδίζει την προτίμηση μία ομάδα που τάζει πολλά και χρωστά περισσότερα ή μία άλλη η οποία απλώς τυχαίνει να αγωνίζεται σε μεγαλύτερη κατηγορία ,λες κι είναι...χαοτικές οι αποστάσεις ανάμεσα στις κατηγορίες όταν αυτές έχουν συρρικνωθεί .
Βλέπουμε άλλωστε και το επίπεδο των σπορ σε μεγαλύτερες κατηγορίες και καταλαβαίνουμε ότι ,πέρα απο τις ταμπέλλες ,οι διαφορές είναι μικρές .
Ομάδες κόβουν προπονήσεις ,άλλες χρωστούν ήδη ,άλλες δέσμευσαν παιδιά που θα χάσουν μάταια όλη τη χρονιά για να ικανοποιήσουν μία φιλοδοξία που απλώς θα τα φέρει πολύ πιο γρήγορα στην απογοήτευση και την αποχώρηση απο τον αθλητισμό.
Αλλού ,κάποιοι λένε πολλά και διάφορα όταν ακόμα χρωστούν απο προηγούμενες σαιζόν στις οποίες κέρδισαν ανόδους βασιζόμενοι σε ψεύτικες υποσχέσεις ,άλλοι   έβγαλαν γλώσσα ενώ χρωστούν σε όπιοιον μιλάει ελληνικά ,άλλες καμαρώνουν για κασέ που δεν έχουν δεί ούτε στον ύπνο  τους αλλά ...αυτοδιαφημίζονται μέσα απο το παραμύθι της ωραία κοιμωμένης .
Η κρίση θα μας κάνει καλό .Σε όλους και όλες .Θα πονέσουμε ,θα δυσκολευθούμε ,θα ζορισθούμε αλλά στο τέλος φανταζόμαστε ότι τουλάχιστον στον αθλητισμό θα απαλλαγούμε απο ότι περισσεύει .
Η αλήθεια είναι πάντα πιο δυνατή .Κι οι νοικοκύρηδες θα κερδίσουν πολλά απο τη σωστή διαχείριση της κρίσης .Αρκεί να υπάρχει συνεργασία απο όλες και όλους και να μοιράζεται το φορτίο .
Προσφέρει δυνατότητες και ευκαιρίες για πρωτοβουλίες η κρίση .Τώρα θα φανεί ποιός μπορεί να μείενι όρθιος και ποιός όχι .
Τουλάχιστον ,αυτοί που θα αντέξουν ,θα κερδίσουν πολλά στα επόμενα χρόνια .
Ποιόν αφορούν όλα αυτά ; Οποιον έχει τη μύγα.....Γιατί άλλωστε ;
Μήπως γράψαμε πουθενά ότι πρόκειται για καταστάσεις που έχουν σχέση με το βόλει .
Προς Θεού...Είναι δυνατό να τα σημειώναμε αυτά και να είχαμε στο μυαλό μας το βόλει κι ειδικά αυτό των γυναικών ;
Εμείς απλώς αναφερόμαστε γενικά και αόριστα .
Το μόνο συγκεκριμένο είναι αυτό που για το οποίο μπορούμε να δεσμευθούμε .
Η ευρωστία του τμήματος βόλει του Πορφύρα θα είναι δεδομένη και στα επόμενα χρόνια .
Προτιμάμε εξάλλου την ευρωστία κι όχι την αρρωστημένη νοοτροπία .
Είπαμε .Ο Λαμπρος Πορφύρας ήταν ποιητής .Οχι παραμυθάς .Κι ο σύλλογος μας εδρεύει στην Φρεαττύδα κι όχι στην Κοπεγχάγη ούτε έχει σχέση με τον Μυγχάουζεν....
Καλημέρα σας και καλή ψήφο .
Κι όποιοι κατάλαβαν ,κατάλαβαν....


Νίκος Δελαγραμμάτικας