Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος....

Οτι ο αθλητισμός θα υποστεί ...γενναίες περικοπές σε σχέση με την όποια ενίσχυση υπήρχε απο την Πολιτεία αλλά και με τις χορηγίες ,είναι δεδομένο .Αυτό το γνωρίζαμε και καθημερινά έρχεται και η επιβεβαίωση .Σε λίγο δε θα υπάρχει ακόμα και η δυνατότητα να λειτουργήσουν οι ερασιτεχνικοί σύλλογοι προς τους οποίους δεν υπάρχει συμπαράσταση απο πουθενά .
Ομως ,αυτά δε σημαίνουν ότι πρέπει να πανικοβληθούμε .Ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος και ειδικά σε τέτοιου είδους καταστάσεις ,απλώς τις κάνει πιο δύσκολες....
Απο την αρχή της σαιζόν είχαμε ,όλοι ,σαφή εικόνα για το τι θα ακολουθούσε φέτος .Τα σημάδια τα είδαμε πέρσι .Και να που η λαίλαπα που έρχεται ,επιβεβαιώνει τους φόβους μας.
Στο τμήμα βόλει γυναικών του Πορφύρα αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία τις συνθήκες που διαμορφώνονται γιατί έτσι κι αλλιώς κάναμε τους υπολογισμούς μας με βάση τα πραγματικά δεδομένα και όχι σύμφωνα με τις επιθυμίες μας .
Για τις άλλες ομάδες ,δεν μπορούμε να πάρουμε θέση .Καθένας στρώνει και μετά κοιμάται ή απλώς κάνει τον φακίρη...Είναι θέμα επιλογής .Και φιλοσοφίας για την επιβίωση ,την αξιοπρέπεια ,την επαφή με την πραγματικότητα και όχι με τα σύννεφα....
Πρώτα απο όλα ,χρειάζεται ψυχραιμία και ηρεμία .Απο αυτή την κρίση ο Πορφύρας θα βγεί κερδισμένος κι όχι χαμένος .
Και σε επίπεδο συνόλου ,όπως δεν έσβησε ο αθλητισμός στην Ουγγαρία ,την Αργεντινή ,την Ισπανία με την ανεργία στο 22% ,έτσι δε θα τελειώσει ή δε θα σταματήσει και εδώ .
Απλώς ,η ακινησία δε συγχωρείται πλέον .Πρέπει να βοηθούμε ο ένας τον άλλον και όλοι μαζί την ομάδα.
Το νοικοκυριό είναι απαραίτητο .Και στο τέλος της ημέρας ,ουσιαστικά ,θα έλθουμε όλοι πιο κοντά με αυτή την πίεση που μας ασκούν .
Ο αθλητισμός ,σε τοπικό επίπεδο και η συνδρομητική τηλεόραση ,κέρδισαν απο την κρίση σε Αμερική και Αγγλία .Δεν έχασαν .Αλλάζουν οι προτεραιότητες αλλά επικρατούν άλλες αξίες και η σχέση κόστους --χρήματος .
Αρκεί να γίνουμε πιο υπεύθυνοι όσοι ασχολούμαστε με τον αθλητισμό και να κάνουμε πιο σωστά ότι έχουμε αναλάβει αλλά και να συνειδητοποιήσουμε ότι κάθε ευρώ πρέπει όχι να ξοδεύεται αλλά να διατίθεται με συγκεκριμένο αντίκρυσμα .
Τον πανικό ας τον έχουν όσοι έψαχναν για τα πολλά και έταζαν περισσότερα .
Εμείς τι να φοβηθούμε ;
Δεν έχετε ακούσει για τον κάβουρα και το ζουμί του ;
Καλή  εβδομάδα να έχουμε και μην τρελαίνεστε και τρελαίνετε και τους άλλους .
Η συντέλεια του κόσμου δεν ήλθε στην Ελλάδα .Ζοριζόμαστε ,πολύ ,όλοι αλλά κατά βάθος ξέρουμε ποιό είναι το περιττό αλλά και τι σημαίνει εξορθολογισμός .
Ο αθλητισμός άλλωστε είναι μία φθηνή ,χρήσιμη και αποτελεσματική διέξοδος ,αρκεί οι επιλογές μας να είναι σωστές....


Νίκος Δελαγραμμάτικας