Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Μήπως να πάρουμε ένα φορητό απινιδωτή ;

Απο το κράτος, με την γενική αλλά και τη στενή έννοια, δε μου αρέσει να ζητώ ή να περιμένω.
Δε θα υποστηρίξω, λοιπόν, το εύκολο, που δεν είναι άλλο, απο ότι αφορά τη συμμετοχή της ΓΓΑ ή του Δήμου για την αγορά φορητού απινιδωτή για το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ μπάσκετ και βόλει του Δήμου Πειραιά, το οποίο φιλοξενεί αγώνες πρωταθλημάτων εθνικών κατηγοριών.
Θα αναρωτηθώ, απλώς, εάν υπάρχει η δυνατότητα να συνεννοηθούμε ΟΛΕΣ οι ομάδες που χρησιμοποιούμε το ''Σαλπέας'', όπως και τα προγράμματα ρυθμικής του Δήμου Πειραιά αλλά και όποιος άλλος εξυπηρετείται σε αυτό, ώστε να καλύψουμε μία δαπάνη κοντά στις 2.500 ευρώ, προκειμένου να αγοράσουμε ένα φορητό απινιδωτή, ο οποίος θα είναι ΣΥΝΕΧΕΙΑ στο γήπεδο, στη διάθεση ΟΛΩΝ όσοι προπονούνται και αγωνίζονται σε αυτό.
Βεβαίως, αν ήταν δυνατό να προσφερθεί ένας φορητός απινιδωτής απο τον Δήμο ή την Πολιτεία δε θα λέγαμε όχι, αλλά, επειδή όλοι μας ανησυχούμε και ορισμένοι σκεπτόμαστε τι μπορούμε να προλάβουμε, νομίζω ότι αυτή την ιδέα δε θα πρέπει να την απορρίψουμε.
Σεμινάρια για την εκπαίδευση και την πιστοποίηση χειριστών απινιδωτή, κάνει το ΕΚΑΒ αλλά και ο Ερυθρός Σταυρός.
Ο χειρισμός είναι απλός. Μπορεί να μην είναι ότι αποτελεσματικότερο να παρέχει υπηρεσίες αυτού του χαρακτήρα κάποιος που δεν είναι γιατρός, αλλά, ο φορητός απινιδωτής εντάσσεται στο πακέτο των πρώτων βοηθειών. Με την ίδια λογική, αν δούμε κάποιον και πεθαίνει δίπλα μας, δεν πρέπει να του κάνουμε μαλάξεις.
Η παροχή ιατρικών συμβουλών και κατευθύνσεων είναι όχι μόνο καλοδεχούμενη αλλά και απαραίτητη.
Με όλα όσα βλέπουμε και ακούμε, καθημερινά, γιατί να μην προσπαθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να αποκτήσουμε ένα ''όπλο'' απέναντι στο απρόοπτο ;
Μία πρόταση κάνουμε.
Καλύτερα να κάνουμε προπόνηση με 5 παλιές μπάλλες ή με 5 μπάλλες λιγότερες κι ας έχουμε ένα φορητό απινιδωτή στο γήπεδο.
Τουλάχιστον, ας το σκεφθούμε και ας το παλέψουμε, ρωτώντας, ψάχνοντας και αναζητώντας το καλύτερο....
Επιπλέον, περιμένουμε απο τους αρμόδιους, να οργανώσουν επαρκέστερα το φαρμακείο του γηπέδου ''Σαλπέας'', ώστε να είμαστε έτοιμοι για τα πάντα.
Οι καιροί είναι επιβαρυντικοί για όλους και όλες, τα ωράρια γίνονται αβάσταχτα, όταν υπάρχει δουλειά, η κατάθλιψη είναι σχεδόν δεδομένη, όταν κυριαρχεί η ανεργία, η διατροφή δυσκολεύει αντί να ενισχύει, τα θέματα υγείας, ειδικά σε προληπτικό επίπεδο, πρέπει να είναι σε ΠΡΩΤΗ
ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ, για αθλήτριες, αθλητές, προπονητές, προπονήτριες, γονείς και θεατές.

Ν.Δελαγραμμάτικας