Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Εύσημα υπεραξίας

Στον αθλητισμό υπάρχουν δύο δρόμοι.
Ο ένας είναι της αγοράς της επιτυχίας, με τη λογική της διάθεσης πόρων ώστε να φτιάξεις μία πολύ καλή ομάδα.
Ο άλλος, ο δεύτερος, είναι εκείνος της δημιουργίας, δηλαδή, της οικοδόμησης μίας αθλητικής προσπάθειας σε στέρεες βάσεις, με την ευχαρίστηση ότι φτιάχνεις κάτι δικό σου.
Ο Πορφύρας στο βόλει Γυναικών, προσπαθεί να επιτύχει τον συνδυασμό αυτών των δύο κατευθύνσεων.
Το καταφέρνει και θα συνεχίσει να το πετυχαίνει.
Απο πείσμα και αγάπη.
Ενδεχομένως κι απο ικανότητα...
Η μεγαλύτερη χαρά που νιώσαμε σήμερα, δεν αφορούσε την παρουσία 70 κοριτσιών του τμήματος μας, στο κλειστό του Μίλωνα, όπου είχε την ευγενή καλωσύνη να μας φιλοξενήσει ο ιστορικός σύλλογος κι ο ΑΡΙΣΤΟΣ ΣΕ ΟΛΑ προπονητής του ΚΥΡΙΟΣ Στέλιος Αποστόλου.
Η ικανοποίηση που πήραμε, δεν ήλθε απο τις ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ εμφανίσεις των παιδιών της Ακαδημίας μας, αλλά, απο την αφοσίωση και τη συνέπεια τους.
Τη συγκίνηση την αισθανθήκαμε στο πετσί μας όταν δέχθηκαν αυθόρμητα εγκώμια, κορίτσια μας, παιδιά που φορούν τη φανέλα του συλλόγου που διδάσκει ήθος απο το 1957, όταν ιδρύθηκε.
Γιατί πήραν τον έπαινο ;
Μα, επειδή, έδειξαν ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ, παραδέχθηκαν σε καθοριστικά σημεία των αγώνων τους ότι άλλη ήταν η κατάληξη, απο εκείνη που νόμιζαν διαιτητής κι ''αντίπαλοι''...
Σημασία δεν έχει να κερδίζουμε, αλλά, να ΞΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ.
Και για να μάθουμε να κερδίζουμε, πρέπει να δεχθούμε ότι εκτός απο τη νίκη, υπάρχει κι η ήττα, στον αθλητισμό, στη ζωή.
Απο αυτά τα 70 παιδιά, ίσως κι απο τα άλλα 30 που σήμερα δεν πήγαν στη Νέα Σμύρνη, για διάφορους λόγους, ξέρουμε ότι βόλει σε υψηλό επίπεδο, θα παίξουν τα λιγότερα κι όχι τα περισσότερα.
Αυτό, όμως, που μας ΚΑΙΕΙ, είναι να έχουμε καθαρή τη ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ μας, ότι δεν κοροιδέψαμε ποτέ κανένα παιδί κι ότι τα μάθαμε να αγαπούν τον αθλητισμό κι όχι μόνο τη νίκη, ότι τα διδάξαμε να σέβονται κανόνες, να καταλαβαίνουν ότι ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ, αλλά, ΜΕ ΑΡΧΕΣ ΚΙ ΑΞΙΕΣ.
Η εικόνα των παιδιών μέσα στο γήπεδο, εκφράζει βελτίωση.
ΜΠΡΑΒΟ στην προπονήτρια τους Πόπη Καλλή που πασχίζει με αυτά και τα κάνει, κάθε φορά, καλύτερα.
Μα πάνω απο όλα, ΜΠΡΑΒΟ στους γονείς που τα φέρνουν στο γήπεδο κι ήταν ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ, σήμερα ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΟΙ και με ΚΑΘΑΡΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ.
Ετσ σας θέλουμε, δίχως υστερίες κι  υπερβολές και με τη σκέψη να βοηθήσουμε τα παιδιά να αγαπήσουν τον αθλητισμό και να κινητοποιούν σώμα και πνεύμα.
Τουλάχιστον, μετά απο χρόνια, θα σας βλέπουμε στον Πειραιά μας και θα μας λέτε μία καλημέρα, γιατί θα έχετε συνειδητοποιήσει ότι ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΑΠΟ ΜΕΡΑΚΙ, ώστε να σας μεταδώσουμε την κουλτούρα του Πορφύρα και του ΥΓΙΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ.
Ηταν το δεύτερο τουρνουά για τα πιο πολλά παιδιά μας, θα ακολουθήσουν κι άλλα, το επόμενο στο γήπεδο μας.
Ευχαριστούμε τους γονείς και τα παιδιά για τη συνεργασία και την πειθαρχία και αύριο σας περιμένουμε κανονικά, στις προπονήσεις που σας είναι γνωστές, δηλαδή, στις 11.30 το Προαγωνιστικό, στις 1 τα Προμίνι και στις 2.15 τα Μίνι.
Οσα παιδιά έχουν ενημερωθεί, απο Cadets και Προαγωνιστικό, θα παίξουν στις 3.30 έως τις 6 μ.μ. στο Ρέντη, σε φιλικό αγώνα , μακράς διάρκειας....