Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Υπερηφάνοι....

Μόνο υπερήφανοι μπορούμε να νιώθουμε για την ομάδα βόλει Γυναικών του Πορφύρα, την κορυφή της αθλητικής πυραμίδας των 120 αθλητριών των υποδομών μας και των 7 αναπτυξιακών τμημάτων, με παιδιά γεμάτα ταλέντο και αγάπη για τον σύλλογο.
Η αποψινή νίκη, με 3-2 σε βάρος της Αγίας Παρασκευής εκτός έδρας, ήταν το επιστέγασμα μιας καταπληκτικής χρονιάς.
Και με συμβολισμό.
Η ΑΡΧΗΓΟΣ μας Νίκη Μανωλάκου, μία ΜΕΓΑΛΗ ΑΘΛΗΤΡΙΑ που είναι τιμή μας ότι φορά τη φανέλα του Πορφύρα, δημιουργούσε κι η ΜΑΘΗΤΡΙΑ της, ένα παιδί απο τα σπλάχνα της ομάδας μας, η Στέβη Χαλβατζή εκτελούσε, στην καλύτερη εμφάνιση του με τον Πορφύρα, χωρίς καν να έχει κλείσει τα 20.
Δύο αθλήτριες γεννημένες και μεγαλωμένες στην γειτονιά μας, πολύ κοντά στο γήπεδο μας, δύο ΑΞΙΕΣ που διασφαλίζουν τη διαχρονικότητα και πρεσβεύουν ως δίδυμο, ότι ΑΚΡΙΒΩΣ έχουμε στο μυαλό μας για τον Πορφύρα.
Το τσαγανό και την προσωπικότητα, την ποιότητα και την επιμονή, την αγάπη στη φανέλα και τη δίψα για νίκη.
Καταπληκτική  ήταν κι η Τζο Δήμα, φορμαρισμένη κι ασταμάτητη, όπως φαινόταν απο τις προπονήσεις ότι θα ήταν.
Αλλά, δεν πήγε πίσω η Αρτεμις Γκούρα, λίμπερο με αυταπάρνηση κι υψηλού επιπέδου αγωνιστικότητα. Παιδεύθηκε, μας έλειψε σε όλο τον πρώτο γύρο, αλλά, είναι ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ.
Το πάθος της Μίνας Τσαπούρη, η κλάση της Στέλλας Μουστάκη και της Μαρίας Παντζαρτζίδου, η εκρηκτικότητα της Πέννυς Καράκου έφτιαξαν μία τετράδα αποτελεσματικότητας και πολύτιμων εμπνεύσεων.
Αλλά, ήταν η αποφασιστικότητα της Νιόβης Γκούρα που μας έδωσε το δεύτερο σετ, με την ικανότητα της ''να βλέπει γήπεδο''.
Κι απο κοντά η Φρόσω Χατζηπέτρου κι η Μαρία Δελαγραμμάτικα, σε έναν αγώνα όπου πήραμε τη νίκη και παράλληλα έπαιξαν όλα τα παιδιά.
Η καλύτερη απο όλες, όμως, ήταν η Βιβή Μπαλή. Εμεινε, για να την προφυλάξουμε, στον πάγκο, αλλά, είχε...λυσσάξει, επειδή, δεν έπαζε, όχι γιατί ήταν σε καλή κατάσταση, αλλά, επειδή, τη λατρεύει αυτή την ομάδα, της ανταποδίδει την αγάπη που της δίνει...Και με το παραπάνω.
Ανταποδώσαμε στην Αγία Παρασκευή, που μας είχε νικήσει 3-1 στον πρώτο γύρο στο γήπεδο μας και εξασφαλίσαμε τη δεύτερη θέση στην βαθμολογία με 7 νίκες σε 8 εκτός έδρας παιχνίδια και μόνο μία ήττα ως φιλοξενούμενοι, με 3-1 στον Αγιο Δημήτριο απο τον Αστέρα.
Την παράσταση ...έκλεψαν οι 40 φίλαθλοι του Πορφύρα που έκαναν καταπληκτική εξέδρα.
Οι περισσότεροι μάλιστα ήταν νωρίτερα στον αγώνα των Παγκορασίδων στην Αργυρούπολη και πήγαν απευθείας στην Αγία Παρασκευή για να ενισχύσουν ηθικά την γυναικεία ομάδα μας.
Οι αθλήτριες της ομάδας μας, τους ευχαρίστησαν, γιατί ήταν κι αυτή τη φορά δίπλα τους.
Προηγηθήκαμε 2-0 σετ, με 25-22, 25-22, αλλά, δεν παίζουμε μόνοι μας, Εγινε το 2-1 με 25-16, το 2-2 με 25-23 και στο τέλος επικρατήσαμε με 3-2 σετ, με 15-8, με θεαματική εμφάνιση.
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( προπονητής Γκούντας ) Μανωλάκου, Χαλβατζή, Δήμα, Α.Γκούρα, Καράκου, Μουστάκη, Τσαπούρη, Παντζαρτζίδου, Ν.Γκούρα, Χατζηπέτρου, Δελαγραμμάτικα, Μπαλή.