Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Αποτίμηση

Η ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Βόλει Γυναικών, στον Β' Ομιλο, βρήκε τον Πορφύρα δεύτερο στην βαθμολογία, στην πρώτη σαιζόν της ομάδας μας, σε εθνική κατηγορία.
Επιχειρώντας να προχωρήσουμε σε μία αποτίμηση κι αξιολόγηση της πορείας μας και της τελικής θέσης που καταλάβαμε, με διαφορά 3 πόντων απο τους Ιωνες, που τερμάτισαν πρώτοι, θα σημειώσουμε τις εξής σκέψεις μας.
---ΠΡΙΝ απο οτιδήποτε άλλο, θεωρούμε ότι, έως ενός σημείου, πετύχαμε τον, τρπλό,  στόχο μας. Διαφημίσαμε το όνομα της ομάδας μας, δυναμώσαμε την Ακαδημία μας, με την βοήθεια της ''βιτρίνας'' μας και είχαμε μία πορεία που ήταν, εντέλει, αυτή που μπορούσαμε. Ομως, αφήσαμε μία δουλειά μισοτελειωμένη, επειδή, δεν δοκιμάσαμε τα όρια μας, δεν τα εξαντλήσαμε.
---ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ υπάρχει, αλλά, όχι  κι ευχαρίστηση. Δεν μπορείς να είσαι ευχαριστημένος όταν έχεις νικήσει και τις δύο φορές τον πρώτο κι εσύ μένεις δεύτερος, επειδή, έχασες αλλού πόντους.
----Η ΠΡΩΤΗ παρουσία μας στην Α2, μας έμαθε πολλά. Μας δίδαξε, ακόμα, περισσότερα. Του χρόνου, πρώτα ο Θεός, θα είμαστε σοφότεροι, αν κι ο Πορφύρας που κάνει πρωταθλητισμό στο Βόλει Γυναικών, ΔΙΑΡΚΩΣ, απο το 2007, είναι μαθημένος στα δύσκολα, έχει μέταλο και χαρακτήρα, τώρα φτιάχνει και φανέλα.
----ΧΑΘΗΚΑΝ βαθμοί, όχι μόνο, επειδή, παίξαμε με ομάδες οι οποίες ήταν εξαιρετικές στις συγκεκριμένες αναμετρήσεις αλλά και γιατί είχαμε έλλειψη διάρκειας στην απόδοση μας κι επίσης αργήσαμε να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε τις δυνάμεις και το μέγεθος για πρωταγωνιστική παρουσία στην κατηγορία. Υπήρξαν απώλειες  που ήταν  οδυνηρές, ορισμένες, μάλιστα, πράγμιτι ήταν καθοριστικές.
----ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕ, απο την αρχή, η ομάδα μας ότι ΜΠΟΡΕΙ, θα γινόταν τώρα αναφορά σε άλλη βάση.
--ΒΕΒΑΙΩΣ, αξίζουν ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στον προπονητή και  τις αθλήτριες, στις αθλήτριες και στον προπονητή, για τη συνέπεια και την προσπάθεια τοιυς. Πάνω απο όλα, τους πρέπουν μπράβο, για τη συμπεριφορά και το πνεύμα συνεργασίας τους και για την αγάπη τους στην ομάδα και στο άθλημα.
---ΚΡΑΤΑΜΕ ως υποθήκη την εφετινή αγωνιστική περίοδο κι ελπίζουμε ότι θα γίνουμε καλύτεροι απο όσα ζήσαμε.
----ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ότι είμαστε ΜΟΝΟΙ, ότι προκαλέσαμε απορίες, ότι αντιμετωπισθήκαμε σαν ''απρόσκλητοι επισκέπτες''. Σκοπεύουμε, βέβαια, να γίνουμε ....θαμώνες σε αυτό το περιβάλλον....Το ελπίζουμε.
----ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ την προσπάθεια, με βάση τις αρχές, τις αξίες και την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ λειτουργία της ομάδας μας, με την ομαδικότητα και το ήθος να είναι πάνω απο όλα.
---ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ότι μας περιμένουν καλύτερες ημέρες. Θέλουμε να τις απολαύσουμε, αλλά, πάντα με το σκεπτικό ότι είναι, πιο  εύκολο να ανέβεις ψηλά, απ΄ ότι να κρατηθείς.
Εχουμε την υποχρέωση απέναντι στην προσπάθεια που, όλοι, καταβάλλαμε, να διατηρήσουμε την ομάδα μας σε υψηλό επίπεδο, μα πάνω απο όλα να συνεχίσουμε με έμφαση όχι μόνο στο συναίσθημα αλλά και στη λογική, γιατί όταν κατεβαίνεις μία σκάλα....τσουλάς εύκολα ενώ αγκομαχάς ώστε να την ανέβεις... Ενισχύοντας τα θεμέλια μας, αυξάνουμε τις πιθανότητες να απολαύσουμε, ακόμα, καλύτερες ημέρες, μα πάνω απο όλα υποστηρίζουμε την προσπάθεια μας, ώστε να έχουμε διαχρονικότητα. Και συνέχεια.
----ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στη Διοίκηση του Πορφύρα για τη στήριξη της όπως ασφαλώς και σε όλους τους γονείς και τις αθλήτριες των υποδομών μας, που προσέφεραν τα μέγιστα σε αυτό το όμορφο ταξίδι μας.

Ν.Δελαγραμμάτικας