Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Μακρυά απο το αλάτι....

Το ξέραμε αλλά μας το επιβεβαιώνουν και οι Αμερικανοί επιστήμονες οι οποίοι φαίνεται ότι δεν έχουν μπεί ,ακόμα ,στη διαδικασία να κάνουν έρευνες και να ανακοινώνουν αποτελέσματα αφού πρώτα συνεννοηθούν με τα λογιστήρια των μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών που μας ταίζουν ότι χειρότερο και φθηνότερο .
Λιγότερο αλάτι στο φαγητό μας κάνει καλό στην υγεία μας .Ειδικά για τα παιδιά ,η καλή υγεία στην ενήλικη ζωή τους σχετίζεται άμεσα με τη διατροφή τους .Οσο λιγότερο αλάτι τρώνε τόσο λιγότερο κινδυνεύουν απο καρδιαγγειακά νοσήματα .
Και αυτό συμβαίνει γιατί οι συγκεκριμένες παθήσεις συνδέονται άμεαα με την υπέρταση ,τα ποσοστά της οποίας είναι δυνατό να μειωθούν έως και 45%.
Η αρτηριακή πίεση είναι,δυστυχώς ,μία μάλλον συνηθσμένη κατάσταση πλέον και ενδέχεται να οδηγήσει σε εμφράγματα ή εγκεφαλικά ,χωρίς να προειδοποιήσει με συμπτώματα.
Τα παιδιά παίρνουν περισσότερο αλάτι απο κάθε άλλη ηλικία κια αυτό γιατί περιέχεται μεγάλη ποσότητα νατρίου στις τροφές που καταναλώνουν και κυρίως σε επεξεργασμένα τρόφιμα ( υψηλής...ποιότητας...) όπως τα τσίπς ,οι πίτσες και  τα χάμπουργκερ .
Το περισσότερο αλάτι στη διατροφή μας δεν προέρχεται απο την αλατιέρα αλλά έχει προστεθεί ήδη στο καθημερινό μας φαγητό...