Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Αρχισε το ζόρι....

Μπήκαμε στον Δεκέμβριο και ήδη οι πιο πολλές ομάδες βόλει, ακόμα και αρκετές απο εκείνες που ήταν υπεράνω υποψίας, αντιμετωπίζουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ προβλήματα ρευστότητας.
Ορισμένες μάλιστα δυσκολεύονται ακόμα και για τις στοιχειώδεις δαπάνες μετακινήσεως τους καθώς αγωνίζονται στα εθνικά πρωταθλήματα.
Τα προβλήματα που ανακύπτουν, έχουν άμεσο αντίκτυπο  σε ζητήματα που αφορούν ακόμα και την ασφάλεια των μελών των αποστολών των ομάδων.
Και φυσικά και στην ποιότητα της παρουσίας τους.
Και μέσα στον γενικό χαμό, ενημερωθήκαμε απο την ΕΣΠΕΔΑ ότι θα πρέπει να καταβάλλουμε, όπως και οι υπόλοιπες ομάδες της Α΄ κατηγορίας Γυναικών, μέχρι την Πέμπτη, τη δεύτερη δόση για τα έξοδα διαιτησίας του πρωταθλήματος όπου μετέχουμε.
Την πρώτη δόση τη δώσαμε πριν αρχίσει το πρωτάθλημα, εκτός, βέβαια, προγραμματισμού, αλλά, με απο μέρους μας αποδοχή  της νέας πραγματικότητας, για την οποία φυσικά δεν είχαμε περιθώριο για άρνηση ή εναλλακτική λύση.
Και μετά απο την ολοκλήρωση της 4ης αγωνιστικής, απο τις 22 του πρωταθλήματος, πρέπει να δώσουμε τη δεύτερη δόση για τη διαιτησία.
Πρόκειται, προφανώς, για ανισοκατανομή και ουσιαστικά για προπληρωμή.
Το σωστό θα ήταν να υπήρχε κατανομή  του ποσού σε 3 δόσεις, αλλά, με άλλη χρονική απόσταση.
Μέσα σε ένα μήνα πρέπει να δώσουμε, επιπλέον όλων των δαπανών μας, 350 ευρώ.
Προφανώς, οφείλουμε να βρούμε τα χρήματα και να τα καταβάλλουμε.
Υπάρχουν ποικίλες ανάγκες. Και ενδεχομένως και δυσπιστία για τη στάση ομάδων που ίσως να μην έδειχναν πνεύμα συνεργασίας αν έμεναν εκτός στόχων.
Τα κατανοούμε όλα αυτά.
Για τα νοικοκυρεμένα σωματεία, πάντως, αυτή  η ροή προπληρωμής των εξόδων διαιτησίας, απλώς, δημιουργεί έναν ακόμα πονοκέφαλο.
Ουσιαστικά, με αυτόν τον τρόπο, θα έχουμε, πριν κλείσει ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος, πληρώσει προκαταβολικά όλη τη σαιζόν.
Σε μία χρονιά αιφνιδιασμού, αυτό δεν είναι ότι καλύτερο.
Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, βεβαίως, στις τοπικές κατηγορίες στο μπάσκετ οι ομάδες καλούνται να προπληρώσουν τα έξοδα διαιτησίας με τη μορφή παραβόλου συμμετοχής αλλά στο ποδόσφαιρο παραμένει η τακτική της πληρωμής ανά παιχνίδι, στο γήπεδο.
Εδώ, πάντως, οι δύο δόσεις μπήκαν πολύ κοντά η μία στην άλλη, μόνο και μόνο--νομίζουμε--επειδή υπήρξε επιθυμία εξασφάλισης και κατοχύρωσης.
Εδώ θα έπρεπε να γίνει καλύτερος χειρισμός.
Η κριτική, όλοι γνωρίζουν, ότι είναι καλόπιστη....


Ν.Δελ.