Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Την Κυριακή παίζουν οι Νεάνιδες του Πορφύρα

Δεδομένου ότι την Κυριακή η γυναικεία ομάδα βόλει του Πορφύρα ταξιδεύει στην Κρήτη ώστε να αγωνισθεί με τον Μεσσαρά για το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας, σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος Νεανίδων, απευθύναμε αίτημα στην ΕΣΠΕΔΑ, ώστε να μετατεθεί απο την Κυριακή 8/12 την Πέμπτη 5/12 το παιχνίδι κατάταξης Πορφύρας-Αμιλλα.
Συναντήσαμε την άρνηση συναίνεσης της Αμιλλας, που πρόβαλε τον ισχυρισμό ότι αδυνατούν οι αθλήτριες της ομάδας της να μετακινηθούν καθημερινή, επειδή είναι μαθήτριες κι έχουν φροντιστήρια.
Προφανώς, όταν μέχρι πέρσι η Αμιλλα έπαιζε στο πρωτάθλημα Νεανίδων τις Πέμπτες, οι αθλήτριες της ακόμα δεν πήγαιναν σχολείο....
Ζητήσαμε διευκόλυνση επειδή και ο προπονητής μας αλλά κι αθλήτρια των Νεανίδων θα είναι στην Κρήτη, κυρίως απευθυνθήκαμε στην ΕΣΠΕΔΑ, με το κριτήριο ότι έχει συμφωνηθεί η αμοιβαία εξυπηρέτηση των ομάδων, ώστε ειδικά εκείνες που είναι στην Α2 Εθνική κι έχουν ταξίδια, να συναντούν πνεύμα κατανόησης.
Η Αμιλλα, εκπρόσωπος της οποίας μετέχει στην Επιτροπή Πρωταθλημάτων της ΕΣΠΕΔΑ, όπως κι εκπρόσωπος του Πορφύρα άλλωστε, μας επεσήμανε ότι ''σε κάθε περίπτωση, το αίτημα δεν γίνεται δεκτό, γιατί δεν έχει υποβληθεί εντός της νόμιμης προθεσμίας των 5 ημερών''.
Το αίτημα το υποβάλλαμε Δευτέρα, μας λένε ότι έπρεπε να το είχαμε καταθέσει την Παρασκευή κι έχουν δίκιο. Αλλά, ενώ περιμέναμε τέτοια αντίδραση, δεν πιστεύαμε ότι εντέλει θα συναντούσαμε αδιαλλαξία....
Είπαμε να παίξουμε την άλλη Πέμπτη, πάλι μας είπαν ότι δεν μπορούν.
Ενώ αν είχε γίνει δεκτό το αίτημα μας απο την ΕΣΠΕΔΑ, θα κατέβαιναν, ΠΡΟΦΑΝΩΣ, κανονικότατα, ώστε να μη μηδενισθούν......
Κρίμα....
Θα παίξουμε, με όποιο τρόπο και όποιο σχήμα, ΚΑΝΟΝΙΚΑ την Κυριακή στις 4 μ.μ. στο γήπεδο μας και θα περιμένουμε την Αμιλλα στο Σαλπέας.
Εστω κι έτσι, θα παίξουμε, χωρίς φυσικά να ασχολούμαστε με έωλες υποδείξεις--επισημάνσεις ημιμάθειας κι αστήριχτης απόπειρας επιχειρηματολογίας....
Το παιχνίδι δε θα αναβληθεί, με απώτερο στόχο να μην γίνει.
Θα πάμε να αγωνισθούμε, όπως μπορούμε κι εμείς θα βρούμε τον τρόπο ώστε να καλύψουμε την αναστάτωση που προκαλείται απο το γεγονός ότι κι ο προπονητής των Νεανίδων και τρείς ακόμα προπονήτριες των υποδομών μας θα είναι την Κυριακή στην Κρήτη.
Σεβόμαστε το γράμμα του κανονισμού.
Αλλοι δε σέβονται εμάς.
Αλλά, δεν πειράζει....
Εκπληξη δεν υπάρχει, μόνο θλιβερή επιβεβαίωση.....
Α, κάτι ακόμα.
Για να μη φέρουμε σε δύσκολη θέση τον Πρόεδρο της ΕΣΠΕΔΑ και Πρόεδρο της τριμελούς επιτροπής πρωταθλημάτων της Ενωσης μας, καθώς υπήρχε ισοψηφία 1-1 κι έπρεπε να γνωμοδοτήσει επί διαφοράς μελών της Επιτροπής του, αποσύραμε το αίτημα μας κι έτσι παίζουμε την Κυριακή κανονικά.
Τιμούμε τον Πρόεδρο, εκτιμούμε το αθλητικό πνεύμα του, είμαστε μαζί του και δε θέλουμε να τον φέρουμε σε δύσκολη θέση, εφόσον δεν υπάρχει συναίνεση και το ουσιαστικό χάνει απο το εν δυνάμει τυπικό.
Τόσο απλά.