Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Ο Πορφύρας είναι ΕΔΩ

Οταν μία ομάδα προέρχεται απο 3 σερί εκτός έδρας ήττες σε 8 ημέρες και έχει καταπονηθεί σωματικά απο 2 ταξίδια σε Σαντορίνη ( με εξτρά παραμονή λόγω απαγορευτικού ) και Μεσσαρά, παίζει με την ομάδα που είχε μόνο μία ήττα έως τώρα, έχει ακούσει πολλά, απο διάφορους που την περίμεναν στην γωνία, όμως κερδίζει δείχνοντας χαρακτήρα, φανέλα, πάθος, ψυχή, μέταλο, καρδιά, αυτή λέγεται ΠΟΡΦΥΡΑΣ.
Ο Πορφύρας είναι ΕΔΩ, συγγνώμη που σας στεναχωρεί εσάς τους...φίλους του.
Η δίκαιη νίκη με 3-2 στο Σαλπέας απέναντι στον Ηλυσιακό, που αθλητικά κι ιπποτικά μας έδωσε τα συγχαρητήρια του και τον ευχαριστούμε θερμά, ήταν ότι καλύτερο χρειαζόμασταν σε αυτό το σημείο του πρωταθλήματος.
Κι η αξία της νίκης είναι σημαντικότερη ακόμα, επειδή σημειώθηκε απέναντι σε μία σπουδαία ομάδα που πρωταγωνιστεί απο την αρχή της σεζόν, αλλά, υποχρεώθηκε απο τον Πορφύρα στη δεύτερη συνεχόμενη ήττα της.
Το παιχνίδι ήταν αντάξιο της κλάσης και των δύο ομάδων.
Αν και στο τέταρτο σετ μπορούσαμε να πάρουμε το ''τρίποντο'', δεν το πετύχαμε, αλλά, δεν παίζουμε μόνοι μας.
Οπως κι ο Ηλυσιακός είναι δίκαιο να πεί ότι είχε παράσταση νίκης στο δεύτερο σετ, όταν προηγήθηκε με 10-3, αλλά, εντέλει έχασε με καθαρή διαφορά.
Αλλά, αυτό είναι το βόλει Γυναικών.
Οταν το αγαπάς, μαθαίνεις να ζείς μαζί του. Εφόσον φυσικά έχεις πάει για...ψυχανάλυση και παίρνεις τα χάπια σου, γιατί οι αθλήτριες σε αυτό το παιχνίδι μπορούν...εύκολα να σε στείλουν αδιάβαστο με τις μεταπτώσεις και τα σκαμπανεβάσματα τους.
Η νίκη είναι βάλσαμο κι εφόδιο.
Οι 3 ήττες είχαν φέρει ( σε μεμονωμένα πρόσωπα , πάντως, όχι σε εμάς...) αμφιβολίες, αυτές σβήνουν πλέον.
Τα ερωτηματικά που υπήρχαν στο πίσω μέρος του μυαλού, πήραν απαντήσεις.
Και ξέρουμε και μπορούμε και πάνω απ΄ όλα, καταφέρνουμε να διαχειρισθούμε συναισθήματα. Απλώς, επειδή εμπιστευόμαστε αθλήτριες και προπονητή, προπονητή κι αθλήτριες. Γιατί δεν είναι τυχαία στον Πορφύρα.....Επιλέγησαν. Γιατί είναι οι καλύτεροι, κατά την εκτίμηση μας.
Αν μπούμε στη διαδικασία να αναλύσουμε την απόδοση μας σε αυτό το ματς, που έγινε σε κατάμεστο γήπεδο, με όμορφη κι αθλητική ατμόσφαιρα, θα αδικήσουμε.
Ομως, το ίδιο άδικοι θα είμαστε αν δεν εξάρουμε την καταπληκτική εμφάνιση των Μανωλάκου, Μπαλή και της λίμπερο που δεν άφησε τίποτα απόψε, της Αρτέμιδας Γκούρα.
Πολύ ανεβασμένη η Τσαπούρη, έκανε τα πάντα για την ομάδα η Δήμα, σταθερές αξίες, εκρηκτικές και πολύτιμες οι Μουστάκη--Καράκου.
Κι οι 7 αθλήτριες μας που σήκωσαν το βάρος στο χρόνο συμμετοχής, ήταν ΘΑΥΜΑΣΙΕΣ, γιατί απόψε ήταν ΟΜΑΔΑ, Η ΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΙ ΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΓΩΙΣΜΟ ΤΟΥΣ.
Μπράβο στον προπονητή μας Βασίλη Καλογερογιάννη.
Μπράβο γι΄ όλα....Συνέχισε έτσι κόουτς.
Καλή συνέχεια στον Ηλυσιακό, υγεία στους ανθρώπους του, ευχαριστούμε για τα καλά λόγια, τα ανταποδίδουμε σε μία ομάδα με παράδοση στις εθνικές κατηγορίες, θαυμάσιο επίσης προπονητή και σπουδαίο επίσης αθλητικό δυναμικό.
Τα σετ ήταν 23-25, 25-21, 25-18, 22-25 και 15-10.
Πολύ καλή η διαιτησία των Χαρακίδα--Αντωνόπουλου.
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( Καλογερογιάννης ) Μανωλάκου, Α. Γκούρα, Μπαλή, Μουστάκη, Τσαπούρη, Καράκου, Δήμα, Π.Γκούρα, Χαλβατζή, Χατζηπέτρου, Δελαγραμμάτικα, Θαλασσινού.
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ ( Λιώσης ) Σωτηρίου, Μάρκου, Καραγιαννίδου, Πασχάλη, Μπέμπη, Κουτουζίδου, Δασκαλοπούλου, Ράγκου, Σφυρή, Χαρίση, Μιχαήλ, Φλέγκα.