Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Μία νίκη που εκφράζει ότι σημαίνει Πορφύρας και βόλει....

Η ...εύκολη ανάγνωση στο παιχνίδι Κορασίδων της Α΄ Κατηγορίας της ΕΣΠΕΔΑ, που ολοκληρώθηκε πριν απο λίγο στη Δραπετσώνα, μεταξύ Δραπετσώνας και Πορφύρα είναι αυτή που αφορά το τελικό αποτέλεσμα, τη νίκη του Πορφύρα με 3-2 σετ...
Αλλά, πάμε να δούμε το ματς με μία άλλη οπτική.
Να ξεχωρίσουμε αυτά που μας αρέσουν, γιατί δείχνουν ότι εκφράζει ο Πορφύρας μας αλλά και ότι ταυτίζεται με την κουλτούρα του βόλει.
Ο ΠΟΡΦΥΡΑΣ ήταν πίσω στο σκορ με 12-8 στο τάι μπρέικ. Σε άλλες εποχές, θα είχαμε τελειώσει εκεί. Τώρα, με το μέταλο που έχει αυτή η ομάδα, κατάφερε με σερί 7-0 να κερδίσει με 15-12 σετ και αγώνα, απέναντι στην επίσης πολύ καλή Δραπετσώνα. Αυτές οι ανατροπές δείχνουν χαρακτήρα και προοπτική. Αλλωστε, ήδη ο Πορφύρας είχε γυρίσει το ματς απο το 2-1 με το οποίο έχανε, στα σετ.
ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ της Δραπετσώνας  περιποιούν τιμή στους νικητές. Η φιλοξενία άψογη, η συμπεριφορά όχι απλώς ιπποτική, αλλά, αυθόρμητη, ζεστή, σε ματς πρόκρισης.
ΤΑ ΚΛΑΜΜΑΤΑ απο τις αθλήτριες μας στη διάρκεια του αγώνα, απο την υπερένταση αλλά και στο τέλος απο τη χαρά για την πρώτη νίκη που καταφέραμε στην έδρα της Δραπετσώνας, μετά απο πολύ καιρό, φανερώνουν ότι έζησαν το παιχνίδι με τη ψυχή και την καρδιά τους.
Εδώ ή αντέχεις και προχωράς, ή σπας και εγκαταλείπεις. Και στον Πορφύρα αντέχουμε.
Η ΚΟΠΩΣΗ βασικών αθλητριών μας που είχαν αγωνισθεί σε πέντε σετ και στον αγώνα των Νεανίδων, το βράδυ της Πέμπτης στην Ηλιούπολη, έπαιξε το ρόλο της, αλλά, όλα τα παιδιά αγωνίσθηκαν με αυτοπεποίθηση και ξεπέρασαν και αυτή τη δυσκολία.
Η ΠΡΩΤΗ Κατηγορία των Κορασίδων της ΕΣΠΕΔΑ δεν έχει εύκολα ή ξέγνοιαστα ματς. Σε όλα, γίνεται...χαμός, το επίπεδο είναι υψηλό και μοιραία η δοκιμασία είναι απολύτως απαιτητική. Ετσι θα πάμε και στη συνέχεια, αλλά, απο τέτοια πρωταθλήματα και κάτω απο αυτή την πίεση δημιουργούνται όχι μόνο οι αθλήτριες αλλά και οι πρωταθλήτριες. Ματώσαμε για να είμαστε στην Πρώτη Κατηγορία, όλος αυτός ο κόπος πρέπει και θέλουμε να δικαιωθεί.
ΑΥΤΗ η νίκη αφιερώνεται στην Πόπη Καλλή, την προπονήτρια που έφτιαξε αυτή την ομάδα , την οδηγεί σε διακρίσεις και νομίζουμε ότι σήμερα δάκρυσε απο καμάρι. Το φτερούγισμα Πόπη αυτή τη φορά ήταν για καλό.....
ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ τώρα γιατί έχουμε αύριο άλλο παιχνίδι. Στις Νεάνιδες με τους Αγίους Αναργύρους, στις 4 μ.μ. στο Σαλπέας και 8 απο αυτά τα παιδιά μας θα έχουν συμμετοχή και σε αυτό το ματς. Προσέξτε τον εαυτό σας.
Τα σετ ήταν 13-25, 25-18, 25-22, 19-25 και 12-15.
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( Πόπη Καλλή )  Χονδρουδάκη, Κ.Ζαννή, Παυλίδου, Ευθυμιάδου, Ε.Μονιού, Δελαγά, Μπουτσελάκου, Κονταράκη, Καρβούνη, Τσόρβα.