Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Οι Κορασίδες μας κοιτούν παραμονή και εξάδα

Οι δύο διαδοχικές νίκες των Κορασίδων του Πορφύρα στον Ομιλο μας στην Α΄Κατηγορία της ΕΣΠΕΔΑ, έχουν εξαιρετική σημασία.
Για πρώτη φορά, υπάρχει ο θεσμός της Α΄Κατηγορίας στην ΕΣΠΕΔΑ και ο Πορφύρας είναι με τις Κορασίδες Α ανάμεσα στις 12 κορυφαίες ομάδες της Δυτικής Αττικής, δηλαδή των περιοχών απο Ελευσίνα και Σαλαμίνα μέχρι Ηλιούπολη, Αργυρούπολη και Γλυφάδα.
Νικήσαμε Μίλωνα και Δραπετσώνα και τώρα η βαθμολογία στον Ομιλο μας, μετά απο 3 αγωνιστικές είναι η εξής.

ΑΙΓΑΛΕΩ             6 β.
ΠΟΡΦΥΡΑΣ         5 β.
------------------------------
ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ    4 β.
ΜΙΛΩΝ                    3 β.

Προκρίνονται οι 2 πρώτες ομάδες του Ομίλου στο φάιναλ 8, όπου θα αγωνισθούν οι 6 καλύτερες ομάδες της Α΄Κατηγορίας και οι καλύτερες απο την Β΄ και την Γ΄Κατηγορία.
Η πρόκριση, αυτομάτως, δίνει την παραμονή στην κατηγορία.
Οι 6 ομάδες που θα αποκλεισθούν απο το φάιναλ 8, θα αγωνισθούν μεταξύ τους για την αποφυγή του υποβιβασμού στην Β΄Κατηγορία.
Ο Πορφύρας είναι σε καλό δρόμο, αλλά, ακόμα, προφανώς, δεν έχουμε πετύχει το στόχο μας και απαιτείται σκληρή προσπάθεια και στη συνέχεια.
Ελπίζουμε ότι, παρά τις πικρίες που είναι εύλογες, θα είναι όλα τα παιδιά σε αυτή την προσπάθεια, ώστε να μείνουν ενεργά μέλη της δικής τους ομάδας, για την οποία άλλωστε έχουν μοχθήσει τόσο στα προηγούμενα χρόνια αλλά και απο την αρχή της σεζόν.
Είμαστε σε ένα σταυροδρόμι, στο οποίο αλλάζουμε κατεύθυνση.
Η χαρά είναι κοινή.
Ας τη μοιρασθούμε, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα όποια άλλα συναισθήματα.
Αυτά που ζούμε, θα έχουν συνέχεια και με τις Κορασίδες Β και με τις τρείς ομάδες Παγκορασίδων που θα παρουσιάσουμε στο πρωτάθλημα.
Και απο όλη αυτή τη διαδικασία, το αθλητικό απόσταγμα θα δώσει τη συνέχεια για τον Πορφύρα των εθνικών κατηγοριών, τη διάρκεια, την ανατροφοδότηση με δικό του αίμα, με βάση τα πρότυπα και τα ινδάλματα που φροντίσαμε όλα αυτά τα χρόνια να ανεβάζουν επίπεδο την ομάδα μας.
Πάμε όλοι μαζί.
Και μη ξεχνάτε απο που ερχόμαστε και τι έχουμε περάσει μέχρι τώρα, για να αποκτήσουμε το δικαίωμα στην ελπίδα και τη δύναμη της φιλοδοξίας....