Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Πρώτος τίτλος στην ιστορία μας, για τις υποδομές του βόλει Γυναικών του Πορφύρα ! Με 18 νίκες σε 18 παιχνίδια !!!

Σε μία ιστορική χρονιά, την πρώτη για την γυναικεία ομάδα βόλει του Πορφύρα στην Α1 Εθνική Κατηγορία, πετύχαμε κάτι μοναδικό.
Γιατί αποδείξαμε ότι μία ομάδα μιας γειτονιάς του Πειραιά, της Φρεαττύδας μας, εκεί όπου κατοικούσαν οι Θεοί του και εμπνεόταν τη μαγεία των ποιημάτων του ο Λάμπρος Πορφύρας, ΜΠΟΡΕΙ να συνδυάζει την βιτρίνα με το περιεχόμενο. Το σήμερα με την προοπτική.
Και ποιά είναι περισσότερο τρανή επιβεβαίωση από την αποψινή κατάκτηση του τίτλου της πρωταθλήτριας ΕΣΠΕΔΑ για τις Κορασίδες Γ του Πορφύρα, μετά την δίκαιη νίκη τους σε έναν συγκλονιστικό τελικό, στο Αιγάλεω, με 3-1 σετ σε βάρος της ΠΑΝΤΑ ΑΞΙΑΣ Αργυρούπολης ; 
Αυτή είναι η πρώτη κατάκτηση τίτλου, στην ιστορία μας, για τις υποδομές του βόλει Γυναικών του Πορφύρα, το όραμα μας και το πρώτο βήμα προς τον στόχο.
Γιατί θα δικαιωθεί ο κόπος ΟΛΩΝ όχι μόνο με τα Κύπελλα μα και με την άξια παρουσία αθλητριών μας από τα σπλάχνα μας στην πρώτη ομάδα, με δεδομένο ότι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, οι μισές αθλήτριες πρέπει να είναι από την Ακαδημία μας στην γυναικεία ομάδα και όσο γίνεται ποιοτικότερη η δουλειά τόσο θα δημιουργούμε πιο στέρεες βάσεις.
Ο τίτλος ήλθε στον Πειραιά, στη Φρεαττύδα μας και ο Πορφύρας, με αυτή την επιτυχία δείχνει ότι δουλεύει σε βάθος, καθώς άλλωστε οι Κορασίδες Γ είναι, μαζί με ακόμα 3 προσθήκες, οι Παγκορασίδες Α που επίσης διεκδικούν διάκριση στην ΕΣΠΕΔΑ στη φετινή περίοδο.
Οι Κορασίδες Γ έχουν παιδιά του 2001 και του 2002 που θα είναι Κορασίδες και του χρόνου, μα και την μεθεπόμενη σεζόν ενώ θυμίζουμε ότι οι Κορασίδες Α, με παιδιά του 2000, του 2001 και του 2002, την πιο νεανική ομάδα στην κατηγορία, εξασφάλισαν την παραμονή τους και οι Κορασίδες Β πέρασαν φάση με άνεση και μπήκαν στις 12 καλύτερες ομάδες της Ενωσης ενώ οι Κορασίδες Δ, στην πρώτη συμμετοχή τους, ήταν επίσης ανταγωνιστικές.
Αυτά τα παιδιά των Κορασίδων Γ, άξιζαν πέρσι τον τίτλο στον τελικό στις Παγκορασίδες Β, αλλά, έχασαν από unfair κίνηση του αντιπάλου τους. Δεν πειράζει. Η δικαίωση πάντα υπάρχει όταν επιμένεις και καθένας παίρνει στο τέλος ότι του αξίζει.
Μπράβο στην ομάδα μας, καθώς, πήραν το τρόπαιο αν και έχασαν από το ρόστερ τους 2 παιδιά που χρειάσθηκε να πάνε στις Κορασίδες Α, μεσούσης της σεζόν.
Σημαντικό επίσης είναι ότι οι Κορασίδες Γ κατέκτησαν την πρώτη θέση, συμπληρώνοντας 18 νίκες σε 18 παιχνίδια και σετ 54-9.
Ρεκόρ μοναδικό.
Συγχαρητήρια στην προπονήτρια Πόπη Καλλή, στις αθλήτριες της και στους γονείς.
Είναι ΟΜΑΔΑ ! Ετσι απλά....
ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ, ΤΟΝ ΠΟΡΦΥΡΑ ΜΑΣ, ΤΟ ΒΟΛΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ! ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ, ΤΡΕΛΑ, ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.
Δικαίωση για τον αγώνα, με τόση επιμονή, τόσες αντιξοότητες μα και τέτοια καρδιά...
Σπουδαίος αντίπαλος η Αργυρούπολη. Νικήσαμε ΑΔΕΛΦΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ, αλλά, χαμένος δεν υπάρχει από αυτόν τον μεγάλο τελικό.
Πολύχρονη η αθλήτρια μας Τίνα Παπαδοπούλου. Γιόρτασε τα καλύτερα γενέθλια της.
Τα σετ ήταν 26-24, 22-25, 25-14, 25-22.
Αριστη η διαιτησία των Χατσικιάν-Κασιάρα.
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( Πόπη Καλλή ) : Κ.Ράπτη, Κ.Καλογεροπούλου, Κουόλ, Τζώρτζη, Ε.Ζαννή, Σπυράκη, Μαριόλη, Βαμβακάρη, Παπαδοπούλου, Φραγκοπούλου, Ε.Ζήκου.
ΑΟΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ ( Παναγιώτης Ρομπότσης ) : Κολτσίδα, Κατσιώτη, Παναγιωτοπούλου, Περκολάι, Γεροβασίλη, Χρήστου, Μελέτη, Μπάρλου, Νικολούδη, Καραπάνου, Τσεκούρα, Καλακύτη, Επιτρομιάδη, Κορωνάκη.