Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Ο Πορφύρας πέτυχε την τρίτη νίκη του στην Α1 και κερδίζει το χειροκρότημα για το πάθος και την μαχητικότητα του


Τύχη δεν είχαμε φέτος στην Α1. Αυτό το νιώσαμε.Ακόμα και σήμερα, στην προτελευταία αγωνιστική, δεν καταφέραμε να παίξουμε πλήρεις καθώς έλειψε και η ασθενούσα Εύη Χρήστου ( που ήταν πάντως στο γήπεδο για να συμπαρασταθεί στην ομάδα της ), εκτός της Δώρας Γκολφινοπούλου, που είναι στο στάδιο της αποθεραπείας μετά τον τραυματισμό της στις αρχές Δεκεμβρίου.
Αλλά, από...καρδιά πάμε καλά. Ο Πορφύρας το απέδειξε αυτό απέναντι -και-στον Αίαντα Ευόσμου καταβάλλοντας τον με 3-2 σετ, στο Σαλπέας, κερδίζοντας τα εύσημα του άξιου αντιπάλου και πετυχαίνοντας την τρίτη νίκη του στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας, ισοβαθμώντας πια με τον Φιλαθλητικό Λαρισαικό στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.
Πείθοντας για ακόμα μία φορά ότι ΕΙΝΑΙ ΟΜΑΔΑ, με πάθος, μαχητικότητα και αγάπη στη φανέλα, ο Πορφύρας ανέτρεψε το προβάδισμα του Αίαντα με 2-1 σετ και επικράτησε άξια, χάρη στην επιθυμία και την αποφασιστικότητα που έδειξε, με σπουδαία συμπαράσταση από την εξέδρα, στο ζεστό και κατάμεστο γήπεδο μας.
Πολλά συγχαρητήρια σε προπονητή και αθλήτριες, αθλήτριες και προπονητή και καλορίζικη στην Α1, στην γουρλού Κατερίνα Ζαννή, η οποία σε ηλικία 17 ετών ( γεννημένη το 1999 ) έκανε ντεμπούτο στην  μεγάλη κατηγορία και μάλιστα πήρε και έναν άσο.
Ο Πορφύρας αντιμετώπισε τον Αίαντα με 6 αθλήτριες από την Ακαδημία του στην 12άδα του. Και έπεται συνέχεια...

Η απόδοση όλων των αθλητριών του Πορφύρα, ήταν συγκινητική. Οπως και η αυταπάρνηση τους.
Αλλά, ας μας συγχωρέσουν όλες οι άλλες, ΥΠΟΚΛΙΣΗ στη Νόβη Γκούρα.
Στα 36 της, απροπόνητη αυτή την εβδομάδα, εξαιτίας ενός προβλήματος υγείας, ήταν για ακόμα μία φορά φέτος, εξαιρετική στα δύσκολα.
Το τραγούδι ''σε τούτα τα μέρη θα ξαναβρεθούμε'', που τραγουδούσαν όλοι στο Σαλπέας, μετά το τέλος του αγώνα, τελευταίου εντός έδρας για φέτος για τον Πορφύρα μας, δεν ακούσθηκε τυχαία.
Ηταν παραγγελιά.
Θα ξαναβρεθούμε λοιπόν. Σύντομα, με την δύναμη του Θεού.
Βασίλης Πανδής (Προπονητής Πορφύρα) : «Είναι μια πολύ σημαντική νίκη γοήτρου παρά την απουσία της Χρήσου που ήταν άρρωστη και υποχρεωθήκαμε να κάνουμε κάποιες εσωτερικές αλλαγές. Συγχαρητήρια στον Αίαντα για την παραμονή του».
Ηλίας Ζωλασταθιάδης (Προπονητής Αίαντα Ευόσμου) : «Αν και ποτέ μια ήττα δεν σε ικανοποιεί, η αλήθεια είναι ότι αυτή η ήττα ήταν η πιο γλυκιά μέσα στη χρονιά. Αν και η συμμετοχή μας στην Α1 προέκυψε τον Αύγουστο και δεν είχαμε πολύ χρόνο, καταφέραμε να κρατήσουμε την ομάδα στην κατηγορία και σίγουρα υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση».
Τα σετ: 12-25, 25-18, 17-25, 25-17, 16-14.
ΑΟΦ Πορφύρας (Βασίλης Πανδής) : Ράπτη, Θαλασσινού, Μπούρμπη, Καράκου, Θεοχάρη, Χαλβατζή, Σκυθιώτη-λ / Λιάρου-λ, Σιδεράτου, Γκούρα, Παλημέρη, Κ.Ζαννή.
Αίας Ευόσμου ( Ηλίας Ζωλασταθιάδης) : Χρηστηνίδου, Φαμπιάν, Στεφανίδου, Κυριακίδου, Ανδρονικίδου, Ναϊντένοβα, Γεωργιάδου -λ / Τοσουνίδου, Γλυκίδου, Καράτερζη.