Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Ο Πορφύρας στον τελικό !

Την 17η νίκη τους σε ισάριθμα παιχνίδια πρωταθλήματος, στη φετινή σεζόν, με απολογισμό σετ 51-8, πέτυχαν οι Κορασίδες Γ του Πορφύρα, καταβάλλοντας με 3-1 σετ στην Αργυρούπολη την Ευρυάλη, στον ημιτελικό του Final Four της ΕΣΠΕΔΑ.
Αυτή είναι η δεύτερη πρόκριση του Πορφύρα σε τελικό αναπτυξιακού πρωταθλήματος, μέσα σε διάστημα μόλις 10 μηνών. Και θα ακολουθήσουν και άλλες.
Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί σε 2 εβδομάδες, άγνωστο ακόμα σε ποιό γήπεδο.
Αξιοσημείωτο είναι ότι από το σχήμα με το οποίο ξεκίνησαν οι Κορασίδες Γ, απουσιάζουν 2 αθλήτριες, οι Τζίνα Τριανταφύλλου και Ουρανία Καλογεροπούλου, που πέρασαν στις Κορασίδες Α. Αλλά, αυτή η ομάδα, κυριολεκτικά, είναι ...Λερναία Υδρα.
Η προσαρμογή στα προβλήματα τραυματισμών, επίσης, είναι αξιοθαύμαστη και πιστώνεται στην προπονήτρια Πόπη Καλλή.
Στο πρώτο σετ, το άγχος έπνιξε τον Πορφύρα, που έχασε 7 σερβίς, μαζί και το περιθώριο να προηγηθεί, καθώς βρέθηκε πίσω στο σκορ με 25-23.
Ακολούθησε, ωστόσο...αντεπίθεση από τον Πορφύρα, σε γήπεδο όπου από τους 160 θεατές, η μεγάλη πλειοψηφία ήταν φίλοι  της Ευρυάλης, λόγω γειτνίασης ( πραγματικά, πάντως, οι συνεχείς, ακόμα και μετά την νίκη του Πορφύρα, αποδοκιμασίες από 15 νεαρούς στις αθλήτριες της ομάδας μας, όχι μόνο δε χρειάζονταν, αλλά, ελπίζαμε ότι κάποιον από την Ευρυάλη θα ευαισθητοποιούσαν, κάτι που δε συνέβη, όμως, δεν πειράζει, καλή καρδιά...).
Η νίκη ήλθε δίκαια για τον Πορφύρα, που στάθηκε με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του, με την αγάπη και την υποστήριξη των γονιών των παιδιών, που ΠΑΝΤΑ είναι οι μόνοι φίλαθλοι μας.
Τα σετ ήταν : 23-25, 25-18, 25-11, 25-11.
Μπράβο στην Αργυρούπολη και ειδικά στον σπουδαίο διοικητικό ιθύνοντα της Απόστολο Μουλακάκη, για την ΑΡΙΣΤΗ φιλοξενία και την ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ οργάνωση.
Παραπάνω λόγια δε χρειάζονται. Σοβαρότητα, δουλειά, ψυχραιμία, ετοιμότητα και συνεχίζουμε ώστε ο Πορφύρας μας να ακούγεται ΠΑΝΤΟΥ, με την παράδοση που δημιουργεί το βόλει Γυναικών ΚΑΙ στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα, αποδεικνύοντας ότι φροντίζει την Ακαδημία και τις υποδομές του με πληρότητα και ενδιαφέρον, παράλληλα με την γυναικεία ομάδα μας, που αγωνίζεται στην Α1 Εθνική.
Ολα αυτά τα παιδιά θα είναι Κορασίδες και του χρόνου. Συνεχίζουμε να εξελίσσουμε τις αθλήτριες μας, από μικρή ηλικία, ώστε να μεγαλώνουν τα χρονικά περιθώρια συμμετοχής τους σε δοκιμασίες πρωταθλημάτων, με ορίζοντα την γυναικεία ομάδα μας, που θα είναι για πολλά ακόμα χρόνια στις Εθνικές Κατηγορίες.
Οταν βλέπεις ότι ο πιο ενθουσιώδης φίλαθλος αυτή της ομάδας μας, είναι ο πατέρας μίας από τις δύο αθλήτριες που δεν έπαιξαν σε αυτόν τον ημιτελικό, τότε βεβαιώνεσαι ότι ο Πορφύρας δεν έχει μόνο ΜΕΛΛΟΝ αλλά και ΥΓΕΙΑ.
Και επειδή ο Πορφύρας είναι μία ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, αν και Σαββατόβραδο, κοντά στα παιδιά ήταν ΟΛΗ η Επιτροπή Βόλει, που τρέχει στα γήπεδα από το πρωί μέχρι το βράδι για να στηρίξει και τις...10 ομάδες του βόλει Γυναικών του Πορφύρα και τα..12 τμήματα μας.
Γιατί, πολύ απλά, αυτό είναι το...μυστικό της επιτυχίας μας....
Εδώ είμαστε συμπαίκτες και συνεργάτες. Για το καλό ΟΛΩΝ των παιδιών, όχι των δικών μας....
Στον τελικό, ο Πορφύρας θα αντιμετωπίσει την Αργυρούπολη, που νίκησε με 3-1 σετ τον Αλιμο στον άλλο ημιτελικό.
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( Πόπη Καλλή ) : Κ.Ράπτη, Κ.Καλογεροπούλου, Κουόλ, Τζώρτζη, Ε.Ζαννή, Σπυράκη, Μαριόλη, Παπαδοπούλου, Α.Φραγκοπούλου, Βαμβακάρη.